Policijski glasnik

БРОЈ 13.

ГОДИНА III.

тг#' иШОчг'' ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ЛИСТ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА

„ПОДНЦИЈСКИ ГДДСНИК" издази јвданпут, а према похреби и више пута недељио. Претплата се подаже у напред, и то најмање за пола године, код свију полицијских власти, и износи: 20 динара на годину за државна и општинска надлештва, а за све друге претплатиике у оппгае 12 динара годишње. За иностранство: годишње 24, полугодишње 12 динара у злату. Поједиии бро.јеви „Полицијског Гласника" не продају се. Рукоииси се не враћају.

СЛУЖБЕНИ ДЕО пи П Е Т А Р I по милости Божјој и вољи народној Краљ Србије прогј1ашујемо и окјављујемо свима и свакоме, да је Народна Скупштина, сазваиа у први гедован сазив за 1. октог.ар 1906. год. на своме С1 редовном састанку држаном 23. фебруара 1907. год. решила и да смо Ми потврдили и потврђујемо: ЗАКОН о ИЗМВНАМА И ДОПУНАМА У ЗАКОНУ о уредбн о наплаћивању механског акциса од 6. јуна 1840. године и измене од 23. јула 1898 године који гласи: Тачка 5. Уредбе мења се и има да гласи : Све мехапе и каФане у варошима и варошицама, осим оних које су олтерећене оиштинском трошарином, нлаћају општини на име акциса у месечним ратама по 8°/ 0 а у селима по 6"/ 0 од годишље мехапске и каФанске кирије. Тачка 5. а) Уредбо укида се. Тачка 6. Уредбе мења се и има да гласи: 11 [шкривачи иредности закуна казпиће се пет пута онолико у корист општинске касе, колпко би свега пмали платити за целу годину на име

акциса, без обзира на то коликоје износила вреднос'1' прикривена. Тачке: 7., 8., 9. и 10. укидају се. Овај закон ступа у живот кад га Краљ потиише а важиће од 1. јануара 1908. гОдиие. Препоручујемо Нашем Министру Финансија да овај закон обнародује, а свима Нашим Мипистјшма, да се о извршењу његовом старају; властима пак заповедамо, да по њему иоступају, а свпмаи свакомеда му се покоравају. 7. марта 1907. год. у Београду. П Е Т А Р с. р. (М П.) Видео и ставио државии иечаг, чувар државиог аечата г • Мииистар иравде, М. ТриФковиЋ с. р. Председиик Мииистарског Савета, Мииистар ииостраиих дела, Ник. П. ПашиЋ с. р. Мииистар чросвете и црквеиих иослова, Анд. НиколиЂ с. р, Мииистар војии, аочасии ађутаит Њ. В. Краља, ђеиерал, Р. Путник с. р. Минисгар финансија, Д-р А. Пачу с. р. Мииистар уиутрашњих дела, Стој. М. Проти* с. р. Мииистар иародие иривреде, К. Стојановијј с. р. Мииистар грађевииа, Јов. П. ЈовановиЂ с. р. Мииистар иравде, М. ТриФковић с. р.

Његово Величанство Краљ Петар I., благоволео је на предло!' Министра унутрашњих дела, поставити: за члана друге класе Унраве вароши Београда Станоја БељиКа, начелника друге класе среза белоналаначког ; за начелника треће класе среза нишавског, са платом коју је и до сада имао, Мијаила Мијовића, начелника исте класо среза копаоничког, — по потреби службе; за секретара треће класе иачелства округа топличког Тихомира Миланковића, начелника исте класе среза нишавског, по потреби службе ; за начелника треће класе среза белопаланачког Јовицу Вукосављевића, полициског писара прве класе начелства округа нишког. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 19. марта 1907. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а по саелушању Министарског Савета, решено је, да се: Васа Ј. Поповић, полициски писар прве класе среза зајечарског, и Михаило Б. Јовановић, полициски писар прве класе среза лесковачког, на основу § 70. закона о чиновиицима грађанског реда, — ставе у ненсију, која им по годинама службе припада. Из канцоларије Министарства унутрашњих дела, 19. марта 1907. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Крал>а Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а но саслушању Минисгарског Савета, решено је: да се Шивко Живковић, секретзр треће класе начелства округа топличког, на основу § 76. закона о чиновницима гра^анског реда, отпусти из државне службе. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 19. марта 1907. г. у Београду.