Policijski glasnik

ОТРАНА 168

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛНСИРКА

БРОЈ 20

Наравно, кад има још и сведока, да јо позивање вршено, онда је доказ потпунији. Али да би се избегла свака незгода, саветно је да се позивање врши писменим позивом кад год за то има могућпооти, према приликама, у којима се и под којима се позивање врши.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАЈВЕ СКРЕЋШ СЕ ПАЖЊА Код суда онштине ма .10 -изворске, у срезу тимочком, налазе ое 9 мангуп брава говеда, која су нађена на државној, дивади код карауде <( Суви Кдаденац® на српско-оугарокој грапици. Гоиеда пемају никаква жига. Како се до сада ниоу могди наћи сопотвеници ових мангуп брава, то се позивају све полицијске и општиинске влаоти да потраже у своме подручју њихово сопственике и у случају проналаска о томе извеСте начелника среза тимочког с иозивом на депешу Бр. 4212.

4. овј м-ца нађена је једна мангуп кобила у плапиии подгорачкој среза бољевачког, матора 8 годииа. длаке алатасте, дисаста, на гриви има белу длаку а на сапима белегу од убоја, и једна ждребица матора 2 године, длаке затвореио зелеие, без роваша. Кобила има зкиг (( К. VIII®, по чему ое може закључитн да је из територије VIII. пуковске команде. Нека ове полицијске и општинске влаоти потраже сајбију ове мангуп отоке и у случају пронадаска о томе извеоте начелника среза бољевачког о позивом на деиешу Бр. 60 3 2. Т Р А Ж Е С Е Станка Љубисављевића , пз Влаоине, ореза масуричког, слугу Јанићија Момчиловића, из Пајсијевића, среза гружанског, који је 2 8. пр. м-ца побегао од свога газде поневши оа еобом и овоју буквицу, гражи начелнпк среза гружаноког актом Бр. 9 8 27. Оганко је отар 13 година, омален, у лицу- сув и црномањаст, но бради има бедоге од краста; од одеда има на себи иоловне сукноне чакшире, на иогама опарке оа кајишима а на глави шајкачу. Иронађеног треба спровести иоменутом начелнику. Стевана Милановића, синове му: Драгутина, и Богосава, окитаче цигане и Мил&на Салића , окитача циганина из Рипња, који имају да одговарају за опаону крађу, тражи начелник среза лепеничког депешом Бр. 0 27 7. Пронађене треба опровеоти поменутом начелнпку. Ђорђа, сина Петра Стевановића, из (,'окоБање, који је 30. пр. м-ца отумарао од куће без знања својих родитеља, тражи начелиик среза баљског актом Бр. 7116. "Борђе је сгар 12 годииа, плав, очију граорастих, омален, од Одела имао је на себи полован капут од шајка, нове сукпене пангалоне, на ногама оианке а на глави шајкачу. Нека га ове полицијске и

општипоке влаоти потражс и у сдучају проналаска уиуте поменутом начелнику. Тому Драгутиновића, Јанка Марковића, Владимира — Душана Димитријевића, Ивана Радосављевића, Маринка Станојловића, Стевану, жену Јанка Марковића и Илинку, удову Богдана Стојановића, (житаче цигане, који оу решељем крагујевачког првостепепог суда од 12. априла 190 4. год. Бр. 1 6 504 стављени под поротни оуд и •у притвор због крађе стоке, тражи крагујевачки првостепени суд актом Бр. 17586. Лични опио њихов непознат је. Пронађене треба спровеоти стражарно поменутом суду. Коету, синовца Стојаиа Риотића, ниљара из Крагујевца, који је још пре годину дана отумарао из Крагујевца без знања свог стрица, тражи начелотво округа крагујевачког актом Бр. 76 38. Коста је отар 15 година, обичног раста, у лицу плав, косе и очију пдавих; од одела имао је на себи чакшире од шајка, гуњче, на глави цтјкачу а на ногама оианке. Обраћа се пажња овима полицијским и општинским влаотима да га по-траже и у олучају пронадаска о томе известе поменуто начелотво.

П О Т Е Р Е Каменче Илић., осуђеник београдског казненог завода, родом из Грабовца, среза реоав-

ског, 10. тек. м-ца побегао је из Добричева, ј са рада. Каменче има 30 година, стаса је ви-! соког, косе и браде смеђе, очију жуто-зелених; од особених знакова има: а) белсгу од изго- ј . ретине, у облику праве линије, величине 4 см., на левом образу, између уха и браде; б) белегу од изгоретине, у облику праве линије, величине 2 см., за 2'5 см. у лево од прве бедеге, и в.) по слепим очима је ћелав. Осуђен је био на 12 година робије пресудом ћупријоког првостепеног суда због дво опасне крађе.

Исти суд у години 1899. осудио га је на годину дана затвора опет због опасне крађе. За одбеглим ооуђеником наређује се живо трагање. Пронађеног треба опровеоти одељку београдског казненог завода у Добричеву с позивом на депешу Бр. 2222. иди Управи града Београда о позивом на акт Бр. 18403.

Крађе стоке. Ноћу измођу 19. и 20. нр. м-ца иепознато лице украло је. једну краву из гора Николе Станојевића, земљод. из Јавенице. Крава је матора 6 година, длаке сиве, са великим и правим роговима, има на вимену пет сиса. А.кт начелника среза неготиноког Бр. 47 00. 10. пр. м-ца непознаги крадљивац украо је једну кобиду Баоидију Церовићу, земљод. из Криве Реке. Кобила је матора 3 године, длашз црне, репа посеченог, непоткована. Акт начелника ореза здатиборског Бр. 5 46 8. 22. пр. м-ца непознати крадљивац украо је са паше једног коња Александру Крацану, земљод. из Ирахова. Коњ је матор 10 година, доратаст, оредње висине, на леђима има белегу од убоја, оа жигом (( О в . Акт начедника срезн негогинског Бр. 4831. Поћу између 28. и 30. пр. м-ца непознати крадљивци украли оу из кошаре два вола Јанку II. Рајковићу, земљодедцу из Подгорца. Оба су вода матора по 6 година; један је длако, сиво беле, а други је длаке сиве, различите величине, оа жигом БЈЗ, без роваша. Акт начелника среза бољевачког Бр. 5 83 2. Обраћа се пажња свима полицијским и омшгинским влаотима на ове покрађе.

Н А 3 Н А Њ Е Комилети »Полицијског Глнснцка (< за 1905. и 1906. год. могу се добити у цредииштву ио цену од 20 динара, за једиу годииу, у елегаитном тврдом иовезу. Повац треба слати благајии Министарства Унутр. Дела.

уредиик, пушан ЈЈлимпић