Policijski glasnik

СТРАНА 200

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 24

У току даље иотраге по овом делу пада је сумн.а на окривљену Милицу да је она еама убила Даницу, зато што је Ми.шца стајала у недоивољеним љубавним односима (;а разним лицима, иа јој је Даница у томе сметала, што је и Иетар, муж окривљене, сазнао од саме Данице, на неколико дана пре овог убиства, када му је ова саопштила садржину једног љубавног писма од- извесног лица, које је нашла у џену од хаљи-не своје маћехе, па ношто ,је ово прочитала оставила га тамо где га је и нашла. С тога је извршен накнадпи претрес у стану окрив. Иетра и Милице, па је том приликом, у подруму, под каФаном, у сулундару једне старе фуруне, нађено још 12 љубазних писама, упућених окривљеној Ми.шци од разних лица, која ће бити од неоцењене важиости за конс.татовање правог узрока извршеном злочину. Даљом истрагом по оном делу, иоказима сведока, утврђено је: да је окривљени Петар, у времену када је убиство извршено, седео пред кафаном , а под тремом где је и ручао, окренут леђима каФанским вратима, одакле је изашла пок. Даница сва крвава и могла само узвикнути «куку оцо», и да је Петар на овај узвик, скочио са столице, Даницу прихватио.

која су рано помрла, а у кући код себе држао је своју ћерку из првог брака пок. Даницу. Изгледа да је овако ненриродап брак, уолед ве.шке разлике- у годинама отарости између ГГетра и Ми.шце, имао за последицу рђав живот свађу п тучу у кући, па напоолетку и овај злочин. 21. маја 19 07. год. Ужице. м. А. П.

Т Р А Ж Е С Е Вујицу Ибишевића и Јулку Драгињу, жепу Лазе Меметовића, циганина из Жучковаца, окривљене због кријумчарења тражи начелник среза бањоког актом Бр. 865 1. Личии опис њихов пепознат је. Пронађепе треба спровести поменутом начелнику.

Душана Јовановића, бив. шлооероког шегрта, који је пре меоец дана отумарао из Београда, тражи Унрава града Београда актом

Штампа 1^раљ. Срп. Државна Штампарија

Бр. 2 4010. Душан је стар 14 година, средњег раста, у лицу пегав, дугуљастих образа, црних великих очију, иа уонама има белегу од убоја; од одела имао ]е на себи бео капут и панталоне, на глави качкету, а на погама ципеле на дугмета. Пронађеног треба спровести Управи града Београда.

Војислава Трифуновића, бив. шегрта код Ранка Поповића, сладолеџије овд., окривљеног због крађе, гражи кварт оавамалеки актом Бр. 68 40. Војислав је стар 18 година, оредњег раста, у лицу плав. Пронађеног треба спровеоти иоменутом кваргу. П О Т Е Р Е Данило Рикзински, благајник шећерне Фабрике у Њиванн, побегао је 2. маја гек. год. са 180.000 рубаља друштвоног новца. Бсгунац је стар 40. год. али изгледа млађи, раста је повећег, плав, брије се, у лицу је мршав, пма плаве бркове; на левој страни браде има две брадавицс ; пре две године сломио је једну ногу. У друштву Данидовом падази ое и његов син Миекзислас, стар 17 год. плав, високог стаса и великог носа. На молбу кијевске полиције износимо ФогограФију Данилову и обраћамо пажњу свима нашим, а нарочито погра-

ничним влаотима на његову појаву. На олучај проналаока греба га ухватити, претреоти и о резултату одмах известити миниотарглгво унутрашњих дела. Оштећено друштво обећава 10.000. марака наградо ономо који богунца ухвати.

Крађа стоке. Иоћу пзмеђу 25. и 26. нр. м-ца непознати крадљивац украо -је са пашс једног коња Лападату Јовановићу, зсмљод. из Речице. Коњ је длакс зеленкаоте, матор 8 година. Депеша начелника ореза кљукчог Бр. 4803. Обраћа се пажња свима иолицијским и онштиноким властима на ову покрађу.

уредиик, пушан ђ. ЈЈлимаић

једно писмо љубавне садржине, упућено њој, без потписа, исписано лепим и чиотим мушким рукопиоом. Пошто се окривљена прибрала и умирила на поновно питање, да ли је она, како и са којих разлога, убила своју паоторку Даницу Милица је одговорила: «да она то дело није уЧинила већ њен муж Петар, и то нехотично, јер се тога дана за време ручка, са њом поовађао п нотегао ножем у намери да њу удари, на у меото ње ударио је нехотично овоју кћер, која се умешала између њих да их развади. Према, оваквим сасвим супротним изјавама оца и маћехе убијене, а како у времену када је дело извршено никог другог није било у каФани где је дело учињено, иследна влаот ставила је под крив. истрагу и у нритвор Петра и Милицу за дело хотич. убиотва, без предумишљаја, казнимо по |-у 156. крив. закопа.

положио на траву у близини,. где је одмах и изданула, и да је окрив. Милица, у том времену била оама у каФани са Даницом, која је тамо на њен позив и отишла. Ухваћена на овај начин у лажној одбрани и неиотинитом терећењу свога мужа, окривљепа Ми.шца 13. овог месеца, признала је, да је она сама, нехотично, у свађи и рвању са овојим мужем Петром, ударила ножем и убила Даницу, која се била умешала да их развади. Према оваквом стању ствари одмах је прекинута крив. истрага, према Петру, и овај је пуштен у слободу, а према Милици истрага јс настављена да би се утврдидо да ли овде отоји дело хотичног убиотва оа нредумишљајем или не. Отац убијене Данице Петар, -стар је 45 година, ио други пут се оженио пре девет година са окрив. Милицом, онда 16-годишњом девојком, са којом је у браку имао двоје деце

ОатеI Нисгуп$к1.