Policijski glasnik

СТРАНА 224

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 27

Штампа ^раљ. Срп. Државиа Штампаркја

уредиик, пушан Јј. ЈЈ/гимаић

дана отумарао из иеота нребивања, и до сада ј ђења. На модбу начедотва округа моравоког

није пронађен, тражи наче.шик среза рачанског актом Бр. 60 44. Драгомир је био осуђен због опасне крађе и са осуде је пуштен на усдовни отпуст 27. августа 1906. год., а осуда му истиче 6. октобра 1908. год. Стар је 28 година, омаден, у лицу роав, прћав; од одеда имао је на себи гаће и кошуљу од дебелог пдатна, гуњ од бедог сукна, на ногама опанке а на глави црн шешир. Нека га све полицијске и општинске власти потразке и пронађеног спроведу поменутом начеднику. Косту Јовановића, циганина коритара из Јошанице, ореза бањског, који има да издржи месец дана затвора, тражи начелник среза бањског актом Бр. 17 50 4. Лични оиис 'Косгии непознат је. Иронађеног треба спровести иоменутом начеднику.

ОГЛАШЕН ЗА ХАЈДУКА Радоје Караџић, зомљодедац из Доњег Дубца, среза драгачевског, објавом начелства од 27. маја тек. год. Бр. 5 09 3 поздат је, као одмотпик испод власти, да со у року од 2 0 дапа преда најбдижој по.шцијској или судској власти, ади како ово нијо учпнио, то га је исто цачедство решењем својим од 11. јупа ове годиие Бр. 5945, а на оспову чдана 10. закона о јавпој безбедности, огдасидо за хајдука и уцеиидо са 1 500 динара. Награда ова издаће Се ономе/ који га убпје, ухвати, иди иодицијској вдасти помогпе да то учини.

изнооимо ]Ој ФОТОГраФИЈУ који би о њој што знади,

и модимо све оне, да то одмах доставе

својо ] најодижоЈ влаоти, којој се препоручује да о свему одмах известн начелство моравско. Непозната је, упућепа у ћупријску окружну бодницу на посматрање.

Радоје је стар 28 година, добро развијен, косе и бркова смеђих, очију угасиго-жутих, од особених знакова има једну мрку Фдеку у ведичини 2.• 511 • 5 см., на девој слабини за 3 - 5 см. у лево од кичме. ««► » >■ ' • ЕО ЈЕ ОВО? Жена, чију ФотограФију износимо, нађена је ових дана у атару седа Драгошевца, среза бедичког. Говори врдо добро румунски , ади ни на овом језику не уме да каже ко је и одкуда је? Судећн ио свему, жена ова душевно је болесна, па је као таква побегла из места ро-

П 0 Т Е Р Е Крађа стоке. Ноћу између 2 3. и 2 4. тек. м-ца непозпати лопови украли су два вода из обора Ђорђа Пегре, из Буковче. Један је во матор 5 год., шарен, рогова белих и при врху су мадо црни, са жигом. Други је во матор 7 год., боје жуто-угасите, на грудима има белу длаку, рогова белих и при врху мадо црних, жигосаи је. Депеша начелиика сроза неготинског Бр. 7 021. Обраћа се пажња овима полицијским и општинским вдастима на ову покрађу.

златиборског. Од исправа, које су код њега нађене, војничка је гдасила на име Уроша Воровића, а једно уверење царинарнице мокролушке на име Милоша Боровића. Да би се, према оваквом отању сгвари, уверио о идентичиости ухваћеног, среска вдаст задржи га у притвору, и обрати се за потребно извешће начелнику среза здатиборског, ади притворепи улучи придику и побегне из среског дворишта 7. октобра пр. год.

Драгомира Лукића, бив. робијаша из Злодода, среза рачанског, који је пре некодико

На 2 0 дана по овом бегству начелник среза здатпбор.ког, по тражењу среске власти из Мионице, ухватио је Мидоша у Мачкату, и ио иарочитом жандарму упутио га у Миопицу. У путу — па Бачевцима — Милош почне бегати нспред спроводника, а.ш овај опали за њим из пушке и нребије му цеваницу деве ноге. Рањени бегунац пренет је у ваљевску окружну болнпцу, где се и сада налази. Нрездравио је, али ће у деву ногу остати вечито сакат. Ова два дрска бегства Милошева побуђују сумњу да је оп извршио какво теже казнимо дедо, коме наддежна власт још иије ушла у траг, јер је, у протиипом, необјаснимо зашто јо овој живот излагао оиасности, бежећи исиред жандарма. Да би се ово извидело, начедство округа ваљевског акгом од 22. тек. мца Бр. 5 30 5. посдадо нам је ФотограФију Милошеву ради изношења у дисту и прнбирања потребних података о његовој прошдости. Публикујући ову ФотограФИЈу, уредпиштво моли све оне, који би о Милошу пјто пише знали — шго би вдасти од користи бидо да Јо саопште својој најближој подицијској влаоти, којој се препоручује да о свему одмах извести, начелство ваљевско. Милош има 26 год., раста је високог, добро је развијен, очи су му зеденкаоте, бркови пдави, мали и ретки, смеђ је у огпите.