Policijski glasnik

БРОЈ 27.

У БЕОГРАДУ ИЕДЕЉЛ 1. ЈУЛЛ Г.Н17.

ГОДИГГА III.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ЛИСТ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА

„ПОДИЦИЈСКИ ГДАСНИК" издази једатшут. а преиа потреби и пише иута недељно. Претплата се полаже у напред, и то најмање за иола године иод свију полицнјских пластн, и износи: 20 дипара на годниу за државна и општинска надлешгва, а за све друге претнлатиике у опште 12 дннара годишње. За ннострапство: годигање 24, полугодишње 12 динара у злату. Поједини бројеви „Полицијског Гласника" пе продају се. Рукоииси се не враћају.

СЛУЖБЕНИ ДЕО

Његово Величанство Краљ Петар I., благоволео јо на нредлог Министра унутрашњих дела, а но саслушању Министарског Савета, поставити: за начелника треће класе округа београдског Михаила Марјановића, јавног правозаступника из Београда; за начелника треће класе округа топличког Божидара Ж. Јовановића, јавног п[)авозаступника из Јагодине; за начелника треће класе округа нишког Милоша П. Ђорђевића, начелника исте класе округа крушевачког, — по потреби службе; за начелника треће класе округа крушовачког Др. Ђорђа И. Бошковића, начелника исте класе округа врањског, по нотреби службе, и, за начелникачетврте класе округа врањског Ивана Ђонића, начелника исте класе округа топличког, — по потреби службе. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 22. јуна 1907. г. у Боограду.

Његово Величанство Краљ Петар I., благоволео јо на нредлог Министра унутрашњих дела, ноставити: за Физикуса округа моравског, са седиштем у Јагодини, Д-р Селимира Ђорђевића, окружног Фнзикуса у оставци, и за примаријуса болнице за душевне болости, Д-р Војислава М. Суботића, секундарног лекара исте болнице. Из канцеларије Министарства унутрашњихдела, 22. ,јана 1907. год. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Минпстра унутрашн.их дола, а на осиову члана 34. закона о нословIгом реду у Државном Савету, одобрено је решење Државног Савета од 5. јуна 1907. године № 4018, донето на основу тачке 9. члана 144. Устава, којо гласи:

да се Д-р Милан Ћурчин, привремени доцент овд. Универзитета, родом из Панчева и аустро-угарски поданик, по молби својој прими у српско подаиство изузетно од § 44. грађанског законика. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 20. јуна 1907. год. у Београду.

РАЗГРУПИСАВАБЕ 0ПШТИНА

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., одобрена су решења Пародне Скупштине, сазване у први редоиан сазив за 1. октобар 1906. године, од 7. јуна 1907. године, која гласе: »да се села Стањово и Стубла, по изјављеној жељи својих становника, одвоје од своје садање општине александровачке у срезу жупском, округа крушевачког, и споје са општином витковачком, у истом с.резу и округу«. »да се село Горња-Комарица, по изјављеној жољи својих становника, одвоји од своје садање оиштине маршићске, у срезу и округу к]>агујевачком и да само за себе образујо општину, под називом: општина горњо-комаричка, — у истом срезу и округу. (< »да се варошица Пожега, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од своје садање општине пожешко, у срезу пожешком, округа ужичког, и да сама за себе образује нову општину, под називом: општина варошице Пожеге, у истом срезу и округу«. »да се село Више—Село, по изјављеној жељи својих становпика, одвоји од своје садање општине барбатовачке, у срезу прокупачком, округа топличког, и споји са општином гргурском, у истом срезу и округу. да се село Корман, по изјављеној жољи својих становпика, одвоји од своје садањо општине ботуњске, у срезу и округу крагујевачком, и да само за себе образује нову општину под називом: онштина корманска, у истом срезу и округу.

»да се село Кладушница, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од своје садашње општине ђердапске, у срезу кључком, округа крајинског, и да само за себе образује општину под називом: општина кладушничка, у истом срезу и округу«. »да се село Криваја, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од своје садање општине међуанске, у срезу прокупачком, округа топличког, и споји са општином драгушком, у истом срезу и округу. 1 ' »да се село Медошевац, по изјављеној жељи својих становника, одвоји од својо садање ошптино врелачке у срезу колубарском, округа београдског, и да само за себе образује нову општину под називом: општина медошевачка, — у истом срезу и округу.« »да се села: Дренча и Ржаница, по изјављеној жељи својих становника, одвоје од своје садање општине александровачке, а село Братић од своје садање општине ратајске, у срезу жупском, округа крушевачког, и да сама за себе образују нову општину под називом: општина дреначка, у истом срезу и округу«. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 19. јуна 1907. год. у Београду.

Р А С П И С Свима полшцијс^им в<ластима Господин Министар правде писмом од 5. ов. мес. Бр. 6470 јавља ми, да јо, водећи рачуна о осуђеницима условно пуштеним, расписом његовим од 27. априла ове године Бр. 4745, тражио од пачелства извештај: о њиховом владању и понашан.у, и да је до сада добио извештаје само од шост начелстава, и ако је Господин Министар при пуштању осуђеника на условпи отпуст преко дотичне управе завода надлежној полицијској власти нарочито скренуо пажњу да води рачуна о кретању условно отпуштепих осуђепика. Из овог "пиома, а и другим иутом уверио сам се, да се полицијоке власти до-