Policijski glasnik

СТРАНА 248

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 30

Штампа }\раљ. Срп. Државна Штампарија уредник, 2.ушан Јј. Ј}лимиић

окову због опаоне крађе. Пошто се сумња да је Милан отумарао у намери да чини казнима дала, то нека га ове полицијске и општиноке власти потраже и у случају проналаска спроведу поменутом начелнику.

Стојану жену Стојана Карића и Видосаву кћор Милисава Прокића из Бошњана, среза темнићског, које су кажњене прогонствои у дгесто рођења од начелства округа крајинског, и при спроводу побегле иопред , опроводника, гражи начелник среза темнићског депешом Бр. 705 1. Стојана је стара 3 6 година, омалена, црномањаста и на једном образу има младеж, а Видосава је стара 19 година, висока, у лицу плава. Пронађене треба спровести поменутом начелпику.

Светислава оина Јована Станојевића земљоделца из Обрежа, среза темнићског, који јо 8. ов. м-ца, отумарао од куће без знања овојих родитеља, тражи начелник среза темнићског депешом Бр. 7 67 2. Светислав је стар 14 година, средњег раота, плаве косе, црних очију, на левој нози има белегу од ране; од одела имао је на себи памучне гаће и кошуљу, вунен појас, на глави оламњи шешир. Пронађеног треба спровести поменутом начелнику.

Непознати крадљивац ноћу између 8. и 9. ов. м-ца изврпмо је опасну крађу ствари Илији Јовановићу, крижачу у Фабрици дувана, и том приликом однео му: један црн штоФани шешир, један црн сако капут који има једну велику Флеку од смоле на леђима, пролук и панталоне од црног штоФа, једаи мали жут кожни повчаник са једном преградом, у коме је био један динар у сребру, један сребрн сат оа једним капком и монограмом (( М. Ј. в једаи златан ланац, једне ципсле од Фикс -ледера, једну платнену кошуљу и један лоз класне лутрије овог кода, у- Бр. 18092. Нека ове полицијске и општинске власти потраже крадљивца и ове крадене ствари и у случају проналаска о томе известе Управу града Београда с позивом на акт Бр. 29005.

Крађа стоке. Ноћу између 13. и 1 4. тек. м-ца непознати крадљивци украли су из затвореног обора једну кобилу Љубомиру Радивојевићу, земљод. из Кнића. Кобила је матора 3 године, зелене длаке, без жига. Акт начелника среза гружанског Бр. 1 4390. Обраћа се пажња свима полицијским и онштинским властима на ову покрађу.

Т Р А Ж Е С Е Мила Муставића, циганина из Сечанице, ореза моравског, округа нишког, који је по-

је стар 5 6 година, средњег раста, косе и бркова црно-прооедих, очију угасито-жутих; од особених знакова има: а) младеж у величиии зрна од оочива за 2 см. изнад седмог кичменог пршљена, и б.) ожиљак од чира у величини динара за 14 см испод оедмог кичменог пршљена и за 3 см. у десно од кичме. Милан Џ до сада два пута осуђиван, први пут пресудом јагодинског првостепеног суда од 12. маја 1889. год. Бр. 5259. осуђен је на двадесет година робије због паљевине, а други пут пресудом истог суда од 13. маја 18 98 год. Бр. 9228 осуђен је на двадесет година у тешком

Н А 3 Н А Њ Е Комилети „Полицијског Глас?иша« за 1905. и 1906. год. могу се добити у уредништву ио цену од 2( динара за једну годину, у елегаитном тврдом иовезу. Новаи^ треба слати благајни Министарства Унутр. Дела.

Љубомир Недовић, осуђеник пожаревачког казненога завода, родом из Јасенова, среза ариљског, побегао је ноћу између 17. и 18. ов. м-ца из Љубичева. Љубомир је стар 20 година,, средњег раста, смеђе косе, ћосав, очију жутих; од особених знаковаима: а.) оба мала прста на рукама не могу се потпуно исправити и б.) белегу од посекотине у облику

бегао из притвора начелника среза моравског окр. нишког, тражи поменути начелник депешом Бр. 7 463. Миле је стар 21 годину, средњег раста, на себи има чакшире и гуњ од сукна, на глави шајкачу, а на ногама опанке. Пронађеног треба спровести поменутом начелнику. праве липије, правца косог, величине 6 1 см. за 3 ом. изнад превоја десног ручја, отрана антеро-екстерна. Љубомир је био осуђен због више простих крађа. Нека га све полицијске и општинске власти живо потраже и у случају проналаска стражарно спроведу Управи пожаревачког казненог завода.

Милана Симоновића, бив. робијаша из Глобара, среза расинског, који је још 1 4. маја тек. год., када је пуштен са осуде, отумарао и својој се кући ни до данас није јавио, тражи начелиик среза расинског актом Бр. 157 23, ради издржавања полицијског надзора. Милан