Policijski glasnik

БРОЈ 36.

У ВЕОГРАДУ НЕДЕЉА 2. СЕПТЕМБРА 1907.

ГОДИНА III,

ПОЛИЦИЈСК

Ж..

СЛУЖБЕКИ ЛИСТ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА

..ПОДИЦИЈСКИ ГЛДСНИК" издази једанпут, а црема нотреби и више пута недељпо. Претплата се полаже у напред, и то на.јмање за пола годпне, код свију полицијских власти, и износи: 20 динара на годину за државна и општипска надлештва, а за све друге претплатпике у отпте 12 дипара годишље. За пиостранство: годишње 24, полугодишње 12 динара у злату. Поједини бројеви „Полнцијског Гласника" не продају се. Рукоипси се не враКају

СЛУЖБЕНИ ДЕО Указом Његовога Величансгва Краља Петра I., напредлог Министра унутрашњих дела, одликовани су: Орденом Белог Орла четвртог степенд: Драгутин Тодорић. инспектор Министарства унутрашњих дела. Орденом Св. Саве петог степенл: Марко ЂурашковиК, начелник среза жичког; Вељко Рамадановић, начелник среза рамског; и Петар Милићевић, начелник среза пожаревачког. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 27. августа 1907. г. у Београду.

Његово Величанство Краљ Петар I., благоволео је, на предлог Министра унутрашњих дела, поставити: заинспектора друге класе Министарства унутрашњих дела Драгутина Тодорића, инспектора треће класе истог Министарства. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 27. августа 1907.г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, одликовани су: Влатном јМедаљом за грађанске заслуге: Илија Аранђелови!!, полициски писар среза жичког; Божидар А. Божић, полициски писар среза драгачевског: Светислав Матић, полициски писар начелства округа пожаревачког;

Стеван Петровић, полициски писар начелства округа подринског; Петар ДрагомировиК, и Богољуб Марковић, полициски писари среза пожаревачког; Сребрном медаљом за грађанске заслуге: Милован С. Милић, члан суда општине дубочке, среза драгачевског; Милан Матић. писар општине печаничке у срезу рамском; Душан Лазић, писар ошптине ђурако вачке у срезу рамском; и Драгутин Ђ. Стојковић, писар општине бискупљанске у срезу рамском. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 27. августа 1907. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу чл. 4. закона о административној подели Краљевине Србије, решено је: да се села: Ковизла, Домишевина, Витош, Трећак, Јелење, Радуње, Доњи ЛевиК и Боринци, која су у саставу општине блажевачке, у срезу копаоничком округа крушевачког, по изјављеној жељи њихових становника, иреместе из среза коснничког округа топличког у срез копаонички округ крушевачки. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 23. августа 1907. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословном реду у Државном Савету, одобрено је решсње Државног Савета од 10. азгуста 1907. године № 5075, донето на основу тачке 9. члана 144. Усгава, које гласи: »Да се Стеван Петровић, чиновник <Ј>абрике дувана у Београду, родом из Инђијеу Аустро-Угарској, и поданик аустроугарски, по молби својој прими у српско подаество, заједно са малолетним братом

Иваном и малолетном сестром Олгом, изузетно од § 44. граћанског закона, пошто је поднео уредан отпуст из досадањег поданства.« Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 20. августа 1907. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра 1., на предл< г Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пооловном реду у Државном Савету, одобрено је реше.ње Државног Савета, од 17. августа 1907. године бр 5307., донето на основу тачке 9. члава 144. Устава, које гласи: »Да се Никола Серафрмовић, учитељ из Шиљаковца, родом из Гиљанау Турској и поданик исге државе, по молби својој прими у српско поданство, изузетно од §. 44. гра1,анског закона.« Из капцеларије Министарства унутрашњих дела, 27. августа 1907. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на нредлог Миннстра упутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословном реду у Државном Савету, одобреио је решење Државног Савета од 21. августа 1907. год. Д!: 5324, донето на основу тачке 9. члана 144. Устава, које гласи: »Да се Данило Радоман, овд., родом из Љуботиња у II,рној Гори и тамошњи поданик, по молби својој прими у српско поданство, изузетно од §. 44. грађ. заксна, заједно са својом женом Драгињом и малолетном пасторком ЈозеФином, пошто је поднео уредан отпуст из свог досадањег поданства«. Из канцеларије Мииистарства унутрашњих дела, 26. августа 1907. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословном реду у Државном Савету, одобрепо је решење Државног Савета од 10,