Policijski glasnik

СТРАНА 80

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 10

а.ш се и до оада није могао пронаћи јер је по извршењу дела одмах отумарао из меота пребивања. Бдагоје је стар 45 година, виооког раота, добро развијен, у .шцу плав, пдавих очију, косе смеђе, бркова пдавих и ретких, брија се, у сељачком оделу од шајка, на. глави има шубару а на ногама опанке. Позивају се све иолицијске и општпнске влаоти да Благоја потраже у овојим домашајима и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза качерског с позивом на депешу Бр. 2617. Стеван Митрови^, бив. берберин из Београда, чију ФотограФију износимо, ноћу између 22. п 2 3. прошлог месеца нокушао је изврпшти убиство пад Голубом Јосифовићем, кафеџијом из Београда и одмах је по извршењу дела по-

бегао из Београда. Стеван је родом из А. Угарске, стар 2 9 година, оредњег раота, у лицу плав, на себи има кратак зимски капут зелене боје. Пре четири месеца држао је радњу у УзунМирковој улици Бр. 8. Нзносећи његову фотограФију позпвамо ове полицијоке и општинске власти да га живо у својим домашајима потрпже и пронађеног отражарно спроведу кварту варошком о позивом на акт Бр. 2 441. Пеј Јосиф, публициста и закупник позоришга у Бриолу, из Италије, 27. пр. м-ца украо је г-ђи Царини Валполи, играчици, разне

адиђаре и новчанице аустријске и Француске банке у вреднооти <?ко 230.000 дип. Међу украденим адиђарима налазе се : две огрлице од биоера у вредности од 130 хиљада динара: једна огрлица са рубинима и три бри.шјанта у вредности 40 хиљада длнзра; две браслетне од платине са рубннима и брилијантима у вредности 11.000 дппара; једну браслетну еа бри-

лијантима у вредности од 10.000 дигара; једап адиђар од платине са биоером и бри.шјантима у вредности од 10.000 динара; два златна прстена са биоером у вреднооти од 5.000 динара; један протен оа бисером у вредности 5.000 динара; једну ташну од злата оа омаргадима и брилијантима, и друге разне ствари. Пеј је стар 34 година, висок, оувоњав, у лицу плав, дугачког лица, очију граорастих, врло елгантно одевен. На молбу полиције из Милана износимо ФотограФију Пејову и позивамо све подицијске и општинске власти да га у својим домашајима потраже и пронађеног упуте Управи града Београда. Оштећена Валполи обећава 5°/ 0 нађене оуме ономе ко ухвати Пеја. Живојин Ђурђевић, земљоделац из оела Јагњила, среза јасеничког. окр. омедеревског, стављен је под кривичну истрагу и притвор због разбојништва оа убиством извршеног над Илијом Марковићем, из Бјелоша, али ое ни до сада није могао нронаћи , јер је по сазнању, да га власт тражи, одмах побегао. Стар је 25 година, средњег раста, у лицу плав, у сељачком одслу, на ногама има опанке. Његову смо потерницу изнели још у 4. броју лиота од ове године, али како до сада није пронађен, то понова износимо потерницу и позивамо ове полицијске и општинске власти да га живо потраже и пронађеног отражарно спроведу начелнику ореза јаоеничког округа крагујевачког о позивом на акт Бр. 2829. Три непозната разбојника ноћу између 27. и 28. прошлог месеца покушали су извршити разбојништво над Петром Миловановићем, земљоделцем из Гуришеваца, среза качерског, али су одмах примећени и намера им је ооујећена. Ио казивању нападнутог један је од њих тројице високог раста, стар 3 5— 40 година, у лицу црномањаст, црних бркова, од одела имао је на оеби гуњ и беле сукнене чакшире, повезан шалом, и личи на Панту II. из села Блазнаве, среза јаоеничког округа крагујевачког; други је је у лицу смеђ, оредњег раста, у црном оељачком оделу, који је такође из ореза јасеничкога из оела .Брезовца, а трећег није могао описати пошто се није појављивао на светлост. Сва тројица су били наоружани револверима и пушкама са реденицима. Двојица од њих сутра дан пред зору виђени су иред варошицом Белановицом и предужили су пут ка Белановици. Позивају се све полицијске и општипоке власти да ове разбојнике у својим домашајима иотраже и пронађене отражарно онроведу начелнику среза качерског с нозивом на депешу Бр. 2447. Непознати крадљивци ноћу између 2 8. и 29. ирошлог месеца обили су гвоздене шипке на прозору дућана Тасе Наслаоа, трговца из Јагодине, и узели 15 комада кожа од куна, 15 комада од творова, и једну кожу од видре. Обраћа. ое пажња свима властима на ове крадљивце и крадене отвари, а нарочито треба окренути пажњу трговцима ове робе, и у случају проналаска треба известити начелника среза беличког с позивом на депешу Бр. 435 3.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Код Радиоава Петровића, земљоделца из оела Треботина, среза расиноког, који се на-

лази у притвору код начелника среза копаоничког због крађе отоке, иађено је ад крадене стоке : један во, матор 8 година, длаке зелене, без роваша; једна крава матора 6—7 година, длаке плаво-сиве, китаста, и један јунац матор 15 месеци, длаке плаво-жуте, китаст. Како се до сада нису могли пронаћи оопотвеници ове крадене отоке, то ое обраћа пажња свима полицијским и општиноким влаотима да потраже оопотвенике и пронађене упуте начелнику ореза копаоничког о позивом иа депешу Бр. 2 0 46.

У атару општине адранске 21. прошлог меоеца похватана су мангуп кљусад: два коња длаке доратасте, један матор 5 а други 8 година; једна кобила алатаста, матора 8 година са женским алатаотим ждребетом, маторо 1 годину; једна ждребица, доратаста, матбра 3 године; један ждребац зелене длаке, матор 3 године; и једна ждребица доратаста, матора 3 године. Како се до сада нису могле пронаћи сајбије ове мангуп отоке, то се позивају све полицијоке и општиноке влаоти да потраже сајбије и пронађене упуте начелнику ореза жичког о позивом на акт Бр. 3861.

КРАЂЕ СТОКШ Ноћу између 1. и 2. ов. м-ца неиознати крадљивци украли су из затворене штале једну кобилу Стојану Нико.шћу, из Међулужја, среза прокупачког. Кобила је матора 6 године, длаке доратасте, виоока 1*48 ом. цветаста, ждребна, на левом уху има белу белегу, у предње ноге поткована турским ковом а у задње бооа, оа жигом „Т." Депеша начелника среза прокупачког Бр. 4351.

Ноћу између 25. и 26. пр. м-ца непознати крадљивци украли су из штале две краве Никодију Станковићу, земљоделцу из села Малог Дреновца, среза моравског, округа нишког. Обе оу краве магоре по 5 година, отеоне, једна длаке затворене а друга зелене. Депеша начелника среза моравоког окр. нишког Бр. 2003. Обраћа се пажња овима нолицијским и општинским влаотима на ове покрађе.

Н А 3 Н А Њ Е Комилети »Полицијског Гласника" за 1905, 1906. и 1901. год., у елегантном тврдом иовезу могу се добити у уредништву ио цену од 15 динара за једну годину. За оне, који сва три комилета узму уједно, цена је свега 40 динара. Комилети у меком иовезу за 1906. и 1901. год. могу се добити ио цену од 12 за једну годину, или иба заједно за 20 динара.

Штамла }\раљ. Срл. Државна Штамларкја

ургднкк, пушан ЈГ. ЈЈлимпић