Policijski glasnik

СТРАНА 200 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРОЈ 25

отпутовао је за Енглеску. У Њујорку и Минхену учинио је неколико превара под именом Сабатио ди Франко, а меоеца маја 1901. године био је већ осуђен у Бечу на четири месеца затвора због нроневере новца, а тако исто због крађе новца кажњен је 1 90 3. годипе у Манхајму са годину и по затвора. Држало ое да се у последње време бави у Марсељу, а.ш све продузете мере да се кривац пронађе остале су без успеха. Шик је стар 26 година, висок 1*7 5 см., добро развијен, четвртастих рамена, смеђе косе, угаситих очију, угасито-риђих бркова, носи цвикер без оквира. Позивају се све полицијске и општинске власти да Виљема живо потраже у својим домашајима и о резултату известе уреднишгво По.шцијског Гласпика или Управу града Београда. Т Р А Ж Ж С Е Миљка Тимотијевића, калФу трговачког, родом из Слатине, среза трнавског, који је 1. овог месеца побегао од свога газде Владимира Р. Бојовића, тргов. из Чачка, тражи начедство округа чачанског. Миљко је стар 1 4 година, малог раста, очију граорастих, црне косе. Позивају се све власти да га у својим домашајима потраже и пронађеног упуте начелству округа чачанског с позивом на акт Бр. 5091.

очију плавих, лица и носа правилног, по занимању је седлар, говори српски и немачки. Пронађеног треба спровести начелнику среза заглавског. Драгослава Ресимића, родом из Чачка, који има да одговара за прооту крађу, тражи кварт оавамалски актом Бр. 63 3 3. Драгоолав је малог раота, у лицу црномањаот, на трбуху и левој нози има ожиљак одране. Пронађеног треба спровести поменутом кварту. Борислава, оина Живојина Милосављевића из Гор. Каменице, среза заглавског, који је још 21. прошлог месеца отумарао од куће без знања родитеља, тражи пачелник среза заглавског актом Бр. 1 166 4. Борислав је стар 16 година, оредњег раста, у лицу смеђ, косе омеђе, очију граорастих, у сељачком оделу. Пронађеног треба упутити поменутом начелнику.

раста, косе, браде и бркова црних, од одела има на себи чакшире од црног оукна, гуњ без рукава од оигавог оукна са зеленом јаком, кожух, на ногама пресне опанке и чарапе. При претресу није ништа нађено што би допринело утврђењу његовог идентитета. Износећи фотографију непознатог, позивамо све полицијске

Чедомира В. Стојановића, земљод. из Браничева, среза голубачког, који има да издржи две године полицијског надзора, тражи начелник среза голубачког актом Бр. 5296. Пронађеног треба опровести поменутом начелнику. и општинске власти да потраже његову Фамилију. Приликом утврђења идентцчности треба извршити протоколарно саслушање у смисду крив. оуд. поступка. О резултату тражења извеотити начелника среза ресавоког с позивом на акт Бр. 9301.

има шајкачу ; Алекса. је отар 21 годину, средњег раста, у лицу црномањаст, малих црних бркова, на себи има црн гуњ и Фермен од црног оукна, на главп шајкачу; Вукахиин је отар 30 година, виооког раста, малих жутих бркова, очију граорастих. у сингавом сукненом оделу, на глави има шајкачу. Нека их све полицијоке и општинске влаоти потраже у својим домашајима и пронађене стражарно опроведу поменутом начелнику о позивом на депешу Бр. 4561.

Виљем Шик, тако звани «барон Виљем Шиљек," 1907. године проневерио је у Женеви суму од 18.000 динара и побегао. Шик је отановао код своје мајке у Бечу, у улици Веринг, бр. 49, и 29. јуна 1906. године

7. овог меоеца нађен је леш неког непознатог лица, чију ФотограФију изнооимо, у бунару Марка Симића, земљод. из Седлара, среза ресавског, близу државног мута Свилајнац-Медвеђа-Вел. Поповић. Увиђајем је утврђено да је непознати најпре удављен па потом бачен у бунар и притиснут једним великим каменом. Непознати је отар 22 — 2 8 година, оредњег

Јована Протића, бив. деловођу из Пожаревца, који је 12. овог месеца побегао из болнице за душевне болести, где је био на лечењу још од 1886. године. тражи Управа града Београда актом Бр. 25247. Јован је стар 60 година, стаса високог, косе оеде, мало грбав; од одела има на себи блузу и панталоне од оегелтуха, на глави оламни шешир, а на ногама ципеле. Пронађеног треба опровести Управи града Београда.

УБИЈЕН Милош Филиповић, бив. робијаш, родом из села Близнака, чију смо Фотографију и потерницу изнеди у 15. броју нашег листа од ове године убијен је 17. прошлог месеца од непознатог лица на путу Медвеђица-Свилајнац.

КО ЈК ОВО?

Рудолф Јужен, ауотро - угароки војни бегунац, коме је одређено меото становања Књажевац, побегао је пре неколико дана и до сада се пишта о њему није сазнало. Рудолф је стар 2 2 године, средњег раста, косе смеђе,

УТВРЂЕН ИДЕНТИТЕТ По ФогограФији леша, коју смо изнели у 2 0. броју „Полицијског Гласника 8 , од ове год. Анка Карл из Шапца познала је овога мужа Стевана Карла, лимара из Шапца, који је 21. априла ове год. отпутовао за Будим-Пешту због болести и тамо умро.

Штампа 1^раљ. Срп. Државна Штампарија

уредник, пушан ЈЈлимциЋ