Policijski glasnik

СТРАНА 248

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 31

Вожидар Мијовић, ооуђеник београдског казненога завода, чију ФотограФију изиооимо, 2 5. ирошлог меоеца иобегао је оа ооуде као олободњак. Божидар је родом из Ниша, отар 2 5 година, средњег раота, очију жућкастих, косе затворено-плаве; од особених знакова има:

шешир; други је средњег раста, дежмекаст, црномањаст, а трећи је средњег раота, на оеби има чакшире оа бицикл-шнолама. Позивају ое ове ио.шцијске и општинске власти да их живо потраже и пронађене стражарно спроведу Управи града Београда о позивом на акт Бр. 30537.

(15) година робије. Износећи његову ФотограФију, позивамо * све полицијске и општиноке власти да га живо у својим домашајима потраже и пронађеног стражарно спроведу Управи београдског казненога завода с позивом на акт Бр. 4036.

Светислав Милосављевић, сдуга Анте Милошевића, баштована из Свилајнца 19. прошлог м-ца украо је свом газди 1 1 0 динара и по извршењу дела одмах побегао, одневши са с.обом и своју исправу. Светиолав је стар 18 година, развијен, у лицу плав, очију жућкаотих, ћосав, на себи има гуњ, чакшире и прслук од сукна, на ногама опанке. Иека га све полицијске и општинске в^асти потраже и проиађеног отражарно опроведу начелнику ореза ресавског с позивом на. депешу Бр. 11523.

Спиру Миленковића, из Врање, који јо осуђен на 3 6 дана затвора због кријумчарења, тражи начелство округа врањског актом Бр. 8 8 4. Пронађеног треба опровести иоменутом начелству.

а.) на средини леве долактице а на страни антеријорној тетовиран знак (< Б. М. в ; б.) белегу од пелцовања, овалног облика, величине 4/3 см., на оредини деоне мишице. сграна екотерна и в.) ожиљак од ране, овалног облика, величине 1*5/1 см. за 34 см. иопод седмог кичменог обртња, на кичми. На ооуди је био због опасне крађе, а осуђен је пресудом ваљевског првостепевог суда од 8. августа 1906. године Бр. 24113, на пет (5) година робије без окова. Раније је осуђиван у 1 90 3. години на три месеца затвора због просте крађе. Позивају се све полицијске и општиноке влаоти да га живо потраже и пронађеног отражарно опроведу Управи београдоког казиенога завода с позивом на акт Бр. 4059.

Павле - Паја Тодоровић, бив. агент осигуравајућег друштва ((Њу-Јорк" извршио је пре извеоног времена више превара у Чачку, па је по извршењу дела побегао. Иавле је родом из Митровице, стар 5 3 године, омаден, округла лица, коое проседе, шпицасте браде, при ходу нарамљује, на себи има цивилно одело од грао штоФа. Нека га све полицијоке и општинске власти потраже и пронађеног отражарно опроведу начелству округа чачаноког с позивом на акт Бр. 6 3 50.

Три непозната зидарска радника 1. прошлог месеца (по новом) украли су Антону Мезелу и Августу Грину из Версца у АустроУгарској, 40.000 круна, већином у новчаницама од 100, 50, 20 и 10 круна, а које су новчанице израђене 1907. године, и по извршењу дела одмах су отпутовали из БудимПеште на лађи „ Софији 8 ка Београду. Један је од њих средњег раота, у цивилном оделу од грао штоФа, на глави има црн штоФани

Живота Пантић, осуђеник београдског казненога завода, родом из Осипаонице, среза подунавског, 2 4. прошлог меоеца побегао је са рада из Топчидера. Живота је стар 3 3 године, средњег раота, очију зкућкасто-зелених,

косе смеђе, бркова риђих; од оообепих знакова има: а.) белегу од посекотине, облика куке, величине 2'5 см., на корену левог палца, отрана антеријорна; б.) брадавицу, длакаву, величине зрна од оочива, па десној страни браде; в.) брадавицу, величипе кукурузног зрна, за 6 см. испод десног доба и г.) младеж, величине зрна од сочива, за 5 см. иопод и у десно од седмог кичменог обртња. На ооуди је био због разбојништва, а ооуђен је иреоудом омедеревског првостепеног оуда од 26. Фебруара 1902. године Бр. 583 1, на петнаест

Александра Јулијуса, обућара из Београда, који има да одговара за покушај убиства, тражи кварт палилулски актом Бр. 7 9 42. Александар је високог раста, отар 20 година. Пронађеног треба опровести поментом кварту.

ПРЕДАЛИ СЕ Добросав Бојић и Милан Миленковић одбег.ш осуђеници београдоког казненог завода, предали оу се Управни казненог завода, те је према томе престада потреба за даљим њиховим тражењем.

Штампа ^раљ. Срп. Државна Штампарија

уредник, пушаи Ј7/гимпић