Policijski glasnik

СТРАНА 288

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 36

Стојан Стаменковић, из Копривнице, ооуђеник пожаревачког казненог завода побегао је 3 0. прошлог меоеца из раоадпика окружиог у коме је био на раду. Стојан је отар 24. година, малог стаоа, црне коое, чела мала. Ово је већ друго беготво Стојаново. Нека га све

Алекса Павловић, из Лозопика, утекао је из притвора полицијоког 1. тек. м-ца, у коме је бно због једне крађе коња. Алекоа је отар 38. година, средњег раота, црномањаст, има велику браду, горњих зуба нема, од одела

шшшшшшшшшш

полицијске и општппске власти најжпвље потраже, па у случају проналаска отражарно спроведу управи пожаревачког казнепог зпвода , с позивом на депешу Бр. 2412.

Ставра Јовановић, из Царева Села побегао је из полицијског притиора, у који јс био стављеп због опаспе крађе. Ставра. је стар 20. год., омалеп, црпомањаст, без брадо п бркова, у лицу бубуљичав. Од одела по. н на себи антерију, гуњ дугачак од црна сукпа, чакшире; па главп шубару а иа ногама 1,оповске опанке са иовим великпм капшпиа. Све по.шцијске и опшгнпске властп пека га пајживљс потраже и пронађеног стражарпо спроведу пиротеком првостспепом суду с иозпвом на акт Бр. 12 180.

Димитрије, син Марина Р. Стрејић.а, из Дупљапа извршпо је једно убиство, ма по његову пзвршењу побегао п до сада није проиађен. Димитрнје је стар 2 3 годипе, сродњсг ра та, очију плавнх, бркова смеђпх. Одело му је од сукна, као што носс сељапп из о;;руга ирајинскога. На леђима, баш уз кичму, има две опекотпне у ве.шчини никлепог дааестпарца. Нека га све власти живо потраже, па у случају проналаска стражарно спроведу првостепеном неготинском суду, који га је својим решењем Бр. 21.157. отавио под суд, а с позивом на акт Бр. 16.299.

Добросав Димитријевић, из Бјелуше> среза ариљскога, бив. пек. слуга Васе Фили" повића, из Младеновца, оптужен је за крађу новаца извршену своме газди — Васи — но до сада није пронађен. Добросав је стар 18 година , висока раота , плав, на глави има црн шешир. Нека га ове влаоти потраже, и пронађеног стражарнб спроведу начелнику среза космајскога, о позивом на депешу Бр. 18.45 8.

носи Фермен, чакшире, а па глави шубару. Треба ги живо потражити, па у сдучају проналаска стражарно спровестп начелнику среза ловачког, о позивом на депешу Бр. 16.951.

рогове, оа жигом

г » "Т

крава је длаке оиво-

мрке, рогова напред повијених, са жигам «—

а два вола длаке жуто-мрке, са жигом • 9 Сиа четири грла имају на сапима жиг а —— . Б—Б —» Нека све полицијске и општипске власти потраже сопственпке ове нађене отоке, па у случају проналаска нзвесте пачелпика среза белопаланачког с познвом па акт Бр. 60 97.

КО ЈК ОВО?

У близннп Бсограда, код „Господарске Механе", пађено је једно глуво-немо лице, сгаро око 23 годипе, сродљега раста, црпомањаото, машх црпих бркова н црне браде. Нри њему нпје нађенс никаквих исправа. Да би могао да се преда породици, нека ове властн, па и приватни, ако би што год о њему дознали, извеоте Управу града Београда, с позивом на акт Бр. 35672.

Драгомир М. Арсић, из Пољана, кажњен је пресудом суда општине пољаничке за крађу 2 5 дана затвора, но да би осујетио издржање казне утекао је. Драгомлр је стар око 3 3 годипе, оредњега раста, плаве косе и бркова. Све полицијоке и општиноке власти пека га потраже, па пронађеног стражарно спроведу начелнику среза пожаревачког, с позивом на депешу Бр. 16.963.

СКРЕЋЕ СШ ПАЖЊА

У атару општине клиоурске нађена је једна мангуп крава п три вола. Један во нма мале

ПРЕДАЛИ СЖ Тадија Дуковић, земљоделац из села Пасјаче, среза добричког, који је објавом начелства округа тимочког од 16. прошлог месеца позван на предају власти, и Јован Марјановић, » Кобиљац " одбегли ооуђеник београдоког казненога завода, чију омо ФотограФију и потерницу изнели у 3 4. броју нашег листа, предали су ое власти, те је према томе престала потреба за даљим њиховим траајењем,

Штампа 1^рал>. Срп. Државна Штампарија

уредикк, 0.1/шан Јј. ЈЈлимПиЋ