Policijski glasnik

Ј.и_*»и.1:±1Ј,1:±*| л^ИЈГЈ. 1 Ј1Л.^П1'1П

(ЈТМћА 287

гаће и когауљу од оељачког платпа и шарене тканице; на глави ноои шајкачу, а на ногама опанко. Нека Станка ове полицијске и општиноке власти потраже, на ако га пронађу известе начелника среза^прокупачког, с познво.м на акт Бр. 15.070. Драгутин, сип Франца Сегера, колара, из Крагујевца, 26. прошлог меоеца оотавио је мајстора, код кога је радпо, и од тада није се вратио пи мајстору пи роднтељима. Драгутип је стар 13. година, у лицу гувоњав, од одела има капут :)д материје, црни проиик од шевијота, панталоне од црнога шајка, а на ногама ципело. На деспом образу има једну црну пругу-од 2 'Д см. дужине, у внду м.:адожа. Нека га све власти потраже, на ако га буду пропашле упуте начелнику окр. крагујевачког с позивом на депешу Бр. 14.207.

год., средњега стаоа, повијених леђа, пшрока лица, косе црне, бркова смеђих, очију угасито-зелених; од одела има на себи један црни кратак капут, шарен прсник, сигаве панталоне, штоФапе, па глави црни штоФани шешир, а на ногама опанке и чарапо од жута Фула. Ми-

бојништва, побегао је из притвора 2. овог месеца. Стар је 26. год., повисок, развијен, ћосав. Треба га живо потражити и пронађеног спровести номенутом ореском начелнику с позивом на депешу Бр. 1075 6. УБр. 359 47.

КРАЂЕ СТОКШ

Ноћу између 2 5. и 2 6. прошлог меоеца украђене су Милану Николићу, из Другова, две кобиле: једна доратаота, а друга алатаста. Обе су кобиле маторе 10—12. година и са дрЈ .савним жигом «0". Нека све полицијске и општинске власти у својим домђшајима иотраже ову крађену стоку, па у случају проналаска известе начелство окр. крагујевачког, с позивом па депешу Бр. 1 4.08 4.

Ноћу, између 28. и 29. прошлог месеца украђен је из пашњака Драгољуба Сммоновића, из Дучине, један коњ Мијајлу Снћевпћу, коњаннку жандарму. Коњ јо длаке вране, стар 8 година, впсок 160 см., дебео, на левој бутинн има огреботину. Нека све полпцмјске и општинске власти иотраже у својим домашајима овога крађенога коња, па у случају ироналаска известе пачолника среза космајског, с позивом на акт Бр. 18717.

лош од особених знакова има_: а) брадавицу у величиаи зрна од сочива на средини леве мишицс, страна спољна; б.) младеж у величини зрпа од кукуруза за 9 см. изнад левог рамена, и в.) брадавицу у ведичини зрна од мале сачме на ничвтку леве вилице; Недељко је стар 19.

Станко Анђелковић., из Кијевца, среза масуричког, који је као дунђерски 'мајсгор радио у селу Вујетинцпма, ореза љубићоког, 3. тек. м-ца убио је из пушке ЖивкуЈ Вучић, из истог села и побегао. Стар је око 30. год., омален, нлав, у оделу од црног оукна. Пози-

Глиши Мплановићу, пз Трбушнице, украђена је кобила, доратаста, висока 145 саг., па челу цветаота, оа жигом (< К». Обраћа со пажња властпма н: 1 . ову украђепу кобилу а у олучају њоиог пропаласка нзвестити пачолннка среза колубарског, с нозивом падепешу Бр. 1 1809.

Обрену Јовановићу, трговцу из Прокупља, украђено је 30. прошлог месеца 30. комада коза, које су биле поред пута, у близини села Бериља. Нека подицијске и општинске власти најживље потраже ове крађене козе и крадљивцо, па у случају њихова проналаска известе начелство округа топличког, о позивом на депешу Бр. 6666.

П О Т Е Р Е

Мидош Кнежевић, из Ланикаца у Босни и Недељко Павловић, и?. Врбовца, осуђеници београдског казненог завода утекли су 2. ов. м-ца из топчидерске плетарске школе у којој оу били па раду. Милош је стар 19.

•- 'Д'

'

г ,

НЖг

У 1

шш

! -

година, средњега стаса, црне косе, очију угасито-зелених, од одела има на себи црн кратак капут са белим уздужним пругама, панталоне од иотога штоФа, на ногама опанке и чарапе, а од оообених знакова: а) белегу од посекотине, у об.шку криве линије, велику 2. ом. за 1.5 см. иопод угла левога ока, и б.) један ддакав младеж у величини кукурузног зрна на горњем делу леве вилпце. II Милош и Недељко били оу на осудп због извршених неколико онаоних крађа у Београду. Позивају ое све полицијске и општинске власти да их еиергично потражо и пронађепе стражарно спроведу управи београдског казненог завода о позивом на акт Бр. 4.8 6 6.

Јордан Цветковић, из Мртвице, ореза цољаничког, који је био под истрагом и у притвору код начелннка "среза бањског због раз-

вају се све полициЈске и општинске власти да га Ј својим домашајима најживље потраже, и пронађеног стражарно спроведу среској влаоти у Ирељину с позивом на депешу Бр. 12301. УБр. 35743.

Непознати зликовци украли су ноћу између 19. и 20. прошлог месеца пз затворена вагона са ћупријоке отанице три сандука шећера са марком „М. С.", С( Н. 3, 4, и 5" у тежини 166. кгр.; једну балу ђонова са марком В С. М.", у тежини 30 кгр. и 7 кгр. вуне, коју су извадили из једне бале. Нека ове власти обрате пажњу како на ове крађене ствари тако и на крадљивце, па у случају проналаока извеоте начелотво окр. моравског о позивом на депешу Бр. 8305.