Policijski glasnik

СТРАНА 296

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 37

наолоњен на канате, као да опава. Вучота је одмах известио о томе општипски суд, а суд начелника срез:1 трнавског г. М. Доронтића, који је још истога дана дошао са среским лекаром у Балуге. Секцијом и увиђајем полицијским утврђено је, да је над Миланом извршено убиство недалеко од Вучетине куће и то по свој при.шци из користољубља, јер у његовом

Владимир МаџаревиЂ

оделу није нађено нпшта од новаца прнликом прегреса. Г. М. Доронтић одмах је повео живу иотрагу и утврдио најпре идентитет убијенога Милана, јер га нико у Балугама нпје познавао,

Петар БешевнЋ па ускоро пронашао и убицу Владимира Ма,џаревиКа, из Лисе, који је после овога убиства пзвршио још један покушај убиства над Чедомиром Маринковићем, из Заблаћа, а у друштву с Петром Бешевићем, из Јежевицс.

Нрема признању Владимировом, тога дана када је убијени Милан био на чачанској пијаци био је ту и Драгић Тимотијевић, из Липнице, па када је видео да Милан премерава шљиве, падне му на ум да га треба убити и опљачкати, јер је држао да ће имати подоста новаца. Како није хтео сам да изврши дело, то наће у једној кафаници њега —• Владимираи Петра Бешевића, и са њима се крене пут Балуга. На путу дочекају кола у којима је Милан спавао и Владимнр га убије из револвера, а потом и опљачка, после чега волове и кола с лешом уведу у авлију Вучетину, како би на н, бацили оумњу. Докле је Владимир био у притвору код иоледне полицијске влаоти признавао је да је извршио убиотво о разбојништвом над Миланом у друштву с Драгићем и Петром и показао је меото на коме је скрио револвер из кога је убио Милапа, а чија су се олова из метака потпуно олагала с оловом извађеним из главе убијенога Милана. Тако исто признао је да је извршио покушај убиства над Чедомиром, у друштву са Петром Бешевићем. На суду јс порекао своје признање дато код полицијеке власти ио делу убиства с разбојништвом извршеним вад Миланом. те тиме уопео да спаое своје саучеснике, но њега бар казна није мимоишла. Претрес по овим кривицама био је у првостепеном суду за округ чачанокн. Владимир је ооуђен и за убиство с разбојништвом и за покушај убиства 20. година робије у окову, Драгић 'Гимотијевић је оглашен за некрива, а Петар Бешевић је по делу убиотва с разбојништвом оглашен за некрива, а по делу покушаја убиства осуђен на 2 године робије у окову. Како је ова пресуда првостепеног чачанског суда поништена од отране Касационог Суда, због осуде Владимирове, донесена је нова пресуда, којом је Владмиир осуђен на смртВладимир је пре овога био ооуђен на три годипе робије у окову због опасне крађе. И Владимир и Петар оклони су на вршење свију крив. дела, обојица су нерадници и алкохоличарп. Ирави типови наших сеоских зликоваца. С. Т.

П 0 Т Е Р Е Војислав Јовановић, Јолић, из Лесковца, извршио је једну крађу, због које је стављен под крив. истрагу и јЈритвор, но ноћу између 5 и 6. ов. месеца удекпо је из притвора. Војислав је стар 19 год., средњег раста, црномањаст, у цивилном оделу, на глави има фини сламни шешир. Нека све полицијс-ке и општинске власти обрате пажњу на њ и у случају; проналаска стражарно га опроведу начелнику среза лесковачког, с позивом на депешу Бр. 20&69.

Василије Јов. Пантић, тежак из Куле, утекао је 5. ов. месеца из иритвора, у коме је био због силовања. Ваоилије је стар 17. годипа, црномањаст, сувоњав, на левој страни лица до слепог ока пма једну белегу, од одела има гуњче, а на глави шајкачу. Све власти треба да га живо потраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза млавоког, о позивом на депешу Бр. 14471.

Живан Илић, родом из села Мађара, у срезу прокупачком, осуђеник нишког каз. завода, утекао је с рада 5. ов. месеца. Живан је стар 32. године, висовог раста, сувоњав, косе црне, чела малог; од одела има бео гуњ, гаће и кошуљу, на гдави шајкачу. Све полицијске и општинске власти нека га најживље потраже и у случају проналаска стражарно спроведу Управи нишког казненог завода, с позивом на депешу Бр. 2239.

НАЂЕН ЛЕШ У околинн села Михаиловца, у срезу брзопаланачком, нађен је 3 0. прошлог месеца поред обале дуиавоке леш једног непознатог мушког лица. Секцијом је утврђено, да је омрг иаступила дављењем и да је леш био у води бар 20. дана. Непознатн је стар 18 — 20. год., малог раста, добро развијен, дуге, смеђе косе, по угловима око усана и па бради има мало смеђих длака; од одела има белу кошуљу оа порупчићима на грудима и црне уске чакшнре; око леве ноге везана му ]е једна врпца, канап. На лицу нема никаквих повреда. Све влаоти па и приватни, ако би што год знали о овом лицу његовој породици, нека известе начелника среза брзо-паланачког, с позивом па акт Бр. 9538. КРАЂЖ СТОКШ ЧБири Петковићу, из Клиоуре, украђен је ире неки дан један коњ доратаст, матор 26. година, оа жигом положено «Т". Нека све власти обрате пажњу на овога украђенога коња, па у случају пропаласка извеоте начелника среза бело-паланачког, с позивом на депешу Бр. 7036. Радовану Пантићу, из Горића, среза ваљевског, ноћу између 29. и 30. прошлог месеца украђена је једна кобила длаке зелене, матора 8. година, дугачког репа, копита десне ноге прсла уздуж, са жигом ( (К", који јд окрепут ка гриви, а поред њега и жиг ((V." Нека све полицијске и општинске власти потраже ову украђепу кобилу, па у случају проналаска известе начелника среза ваљевског, с позивом на акт Бр. 1 497 2.

УХБАЂИНИ Светозар Томовић., бив. писар општине рудничке, у орезу качерском, чију омо потер ницу донели у 32. броју нашега листа, ухваћен је, те је према томе престала потреба за његовим даљим тражењем. Богдан Јанковић, пекароки момак чију смо потерницу и слику донели у 3 5. броју нашега листа, ухвађен је у Осипаоници, те је стога престала потреба за његовим даљем тражењем.

Штампа ^раљ. Срп. Државна Штампарија

ургдник, пџшан ЈЈлимииЋ