Policijski glasnik

БРОЈ 44.

У БЕОГРАДУ НЕДЕЉА 2. НОВЕМБРА 1908.

ГОДИНА IV.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ЛИСТ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА „ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК" излази једанпут, а према потреби и више пута недељно. Претпдата ое полаже у напред, и то најмање за пола године код евију полицијских власти, и износи: 20 динара на годину за државна и општинска надлештва, а за све друге претплатнике у опште 12 динара годишње. За иностранство: годишње 24, полугодишње 12 динара у злату. Поједини бројеви „Полицијског Гласника" не продају се. Рукописи се не враћају.

СЛУЖБЕНИ ДЕО

Указом Његовог Величанства Краља Петра I, на предлог Миннстра унутрашњих дела, одликован је: * Орденод Светог Саве ДЕТОГ РЕДД : Сава ЈовановиК, начелник среза драгачевског. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 20. октобра 1908. године у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I, на предлог Министра унутрашњих дела, одликовани су: Сребрном Медаљом за грађанске заслуге: <, Стеван Миливојевић, иредседник и Лазар Луковић, одборник општине котрашке, и Василије П. Јовановић, чувар -Државних шума. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 20. октобра 1908. године у Београду.

Његово Величанство Краљ Петар I, благоволео је на предлог Министра унутрашњих дела поставити: за лекара среза моравског, округа пожаревачког, Др. Ахила Р. Михајловића, лекара среза косаничког, по молби, и за лекара среза косаничког, Др. Сотира Андрејевића, бившег среског лекара. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 20. октобра, 1908. године, у Београду.

Његово Величанство Краљ Петар I, благоволео је на предлог Министра унутрашњих дела поставити: за секретара друге класе начелства округа рудничког, Милана Ј. Анђелковића, секретара исте класе начелства округа ужичког, по службеној потреби; за секретара треће класе начелства округа ужичког, Чедомира Јевђенијевића, начелника исте класе среза рађевског, по службеној потреби; за начелника треће класе среза рађевског, Василија Алексића, начелника исте класе среза мачванског, по службеној потреби ; за начелника треће класе среза мачванског, Божидара Ристића, полициског писара прве класе среза поречког ; за полициског писара прве класе Управе вароши Београда, Драгољуба М. Петаковића, писара треће класе Министарства унутрашњих дела;

за полициског писара друге класе среза поречког, Јована Симића, полициског писара исте класе среза власотиначког, по службеној потреби; за полициског писара друге класе среза прокупачког, Мирка Гавриловића, полициског писара исте класе начелства округа топличког, по службеној потреби, за полициског писара друге класе среза брз.о-паланачког, Михаила Антонијевића, полициеког писара исте класе Управе вароши Београда, по службеној потреби, и за полициског писара треће класе среза власотиначког, Љубомира Богавца, полициског писара исте класе среза јасеничког, округа смедеревског, по слулсбеној потреби. Из канцеларије Министарства Унутрашњих Дела, 27. октобра 1908. год.у Београду.

СТРУЧНИ ДЕО

ДОКАЗ У КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ

НАСТАВАК

До овога основа подозрења може се доћи и посредним путем т. ј. извођењем закључка и то арво из тога, што је на месту нађена каква ствар, коју је једно лице у време извршеног дела притежавало. Не тражи се, дакле, да је нађена ствар томе лицу припадала, већ је довољно да је он њу само имао. За постојање овога основа подозрења није довољно само то, што је неко био на месту учињеног дела или што је на томе месту нађена каква његова ствар, него се уз то тражи још, да се никакав други основ с вероватношћу не може узети о томе, зашто је он био на томе месту или зашто је његова ствар ту нађена. Према томе, ако се као вероватно утврди, да је неко у време извршења дела био на месту извршења сасвим у некој другој намери, или да је неко трећи његову ствар донео на место извршења дела, то се ни у једном од та два случаја не може узети, да је заснован овај основ подозрења. Да је неко био на месту извршеног дела у време извршења, па по томе да је он и извршио дело, изводи се, на другом месту, из тога, што се он на месту учињеног дела, или близу истога мало пре, или одмах по учињеном делу, преобучен, вребајући, или скривен нашао ; и на треКем месту