Policijski glasnik

СТРАНА 368

НОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 46

Николи Марковићу, земљоделцу из Суботице, среза реоавског, ноћу између 4. и 5. овог месеца украђена је једна крава са телетом и једна југтица. Крава је матора 6 година, цветаста; теле је маторо 6 месеци, шарене длаке; јуница је магора 2 године, оиве длаке. Депеша начелника ореза реоавског Бр. 18081. Обраћа се цажња свима полицајским и општинским властима на ове покрађе.

КО ЈЕ ОВО?

5. овог месеца нађен је у „Дивљем Пољу" код окружне крагујевачке пољопривредне стаиице, у атару општине крагујевачке, један леш, чију ФотограФију износимо, и чија идентичност још нпје утврђена. Истрагом и протоколом секције утврђено је да је непознати умро усдод угушења угљен-диоксидом, па је затим донет па „Дивље Поље" . Непознати је младић

од својих 16—17 година, сродњег раста, у оделу какво јјсе носи у околини Владичиног Хана, у округу врањском. Ко га познаје моли се да то јави својој најближој полицијокој власти, која ће у смислу кривичног судског поступка коистатовати то протоколарно, и иротокол одмах послати начелству округа крагујевачког с позивом на акт Бр. 20.197.

И 3 ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА

Од пре извеспог времена у Крагујевцу ста.шо живи Милисав Вранковић, без заниман.а, родом из села Драче, среза гружанског, који је својим раскалашним животом пао свакоме у очп. И ако без запимања, увек је био лепо одевен и живео као какав богат реитијер. Грађанима се представљао као наследник једне добре масе и имао је приотупа у друштву. Поред раскалашног живота

који је проводио у Крагујевцу, имао је <,страст» да чини „излете" у околини и другим варошима, на којима је пробављао обично по неколико дана и отуд се враћао увек весео и о пуном кесом. Нешто раскалашан живот а нешто и ти чести излети изазвали су оумњу код грађанства и по.шције, која је отпочела обраћати мало већу пажњу на њега. 18. прошлог месеца Милисав је учинио последњи излет до Пирота, ради „уживања 8 у лепоти Сићевачке Клисуре, али се на овом путу рђаво провео. Те ноћи извршено је у Пироту више опасних крађа, што је за Пирот необична ствар, и после кратког времена утврђено је, да нико други није извршилац тих крађа него ((Путник® који је одмах стављен у притвор и под истрагу.

сте, обичне величине, без роваша, а друга је длаке црне, обичне величине, брњаста, без роваша. Депеша начелника среза посавског округа београдског Бр. 1 4937.

У атару општине клокочевачке у срезу поречком, нађен је један мангуп во, длаке сиве, средње величине, у дево око ћорав. Депеша начелника среза поречког Бр. 907 3.

Г Р А Ж Е С Ш Милош и Михаило Милојевић, земљоделци из села Милатовца, среза хомољског, још 3. овог месеца отишли су у срезове млав-

По сазнању овог догађаја, свима његовим познаницима постало је јаоно, од куда је Милисав прибављио средства за онакав раскалашан живот и зашто је чинио често излеге. Износећи Милисављеву Фотографију, позивамо све нолицијске и општинске власти, а и приватне молимо, ако би што год знали о њему или би у његовој ФотограФији упознали извршиоца каквог кажњивог дела, да о томе известе начелство округа пиротског с позивом на акт Бр. 1 2083.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА

Код начелника среза студеничког иалази се у притвору и под истрагом због крађе коња Станко Јојић, земљоделац из Виопице. Код њега је н.ађена једиа крађена кобила, матора 10 година, длаке доратасте, без жига и роваша. Позивају се све полицијоке и општпнске власти да потраже сопственика ове крађене кобиле. Депеша начелника среза студеничког Бр. 1 69 32.

Ноћу између 31. прошлог и 1. овог месеца нађен је у вароши Горњем Милановцу, један мангуп коњ, длаке доратасте, цветаст. Акт начелства округа рудничког Бр. 88 5 9. У атару општине дражевачке, ореза посавског округа београдског, нађене су две мангуп кобнле. Једна је кобила длаке дората-

ски и рамски, да траже своје покрађене свиње, али се ни до сада нису вратили у своје место пребивања. Милош је стар 4 5 година, оредњег раста, косе риђе, очију плавих; од одела има један грудњак, два гуњчета од старог сукна, чакшире од белог сукна, на глави црну шубару, на ногама пресне опанке; Михаило је отар 40 година, високог раота, косе и бркова риђих, очију зелених; од одела има један грудњак од црна сукна, два црна гуњчета, беле чакшире, на глави црну шубару, а на ногама пресно опанке. Како ое сумња да су убијени, то се позивају све влаоти да их потраже и о резултату тражења извеоте начелника среза хомољског о позивом на депешу Бр. 1 1 3 07.

Душана Миловановића, кога је иестало 1. овог меоеца, тражи кварт врачарскн актом Бр. 1689 4, ради предаје родитељима. Душан је отар 1 1 година, омаленог раста, у лицу плав, косе плаве, очију зелених; од одела има: зимоки капут од белог штофа, плаве панталоне, на глави црн качкет, а на ногама ципеле. Пронађеног треба упутити поменутом кварту.

Танасија сина Марије Ђорђевић, удове из Пеограда, кога је нестало 2. овог месеца, тражи Управа града Београда актом Бр. 46 862. Танаонје је отар 9 година. Пронађеног треба упутити Унрави града Београда.

Шгаглпа Краљ. Срп. Државиа Штампарија

урецкик, пџшаи Зј. јвлимПић