Policijski glasnik

'

СТРАНА 152

прооед, жућкасто-зелених очију, у оукнепом оељачком оделу. Нека га све полицијске и опшгинске вдаоти нотраже и нађеног упуте поменутом начелству о позивом на акт Бр. 3 89 5. Јован Марјановиђ, осуђеник београдоког казненог завода, 2. тек. м-ца побегао је испред страа^ара са осуђеничког топчидероког гробља, где је био на раду. Јован је отар 18 година, средњег раота, жућкасто плавих очију, омеђе коое ; од особених знакова има : белегу од ране, у облику криве линије, воличине 2 ом.,на оре-

дини десног образа; б) брадавицу, величнне пгаеничног зрна, на левој јагодици; в) бедегу од ране, неправидног обдика, величипе 1/1.5 ом., при дну деве стране потиљка. Препоручује се свима нодицијским и општинским вдастима да Јована најживље потраже у својим домагаајима и нађеног под јаком стражом опроведу топчидерском казненом заводу с позивом на депегау Бр. 2301. Никола Иванов, из Трна у Бугарској, извршио је крађу новца у суми од 100 наполеона и иобегао. Никода је стар 22 године, средњег раста, снажан, округдог црвенкаотог лица, плаве коое, без бркова; у црном је одеду, на глави има зелен мек гаешир, а на ногама црне ципеле. Обраћамо пажњу свима полицијским а нарочито пограничним властима на његову појаву. На случај проналаска треба га притворити и одмах известити Уираву града Београда с позивом на акт Бр. 21 58 3. Живојшг Стокић, терзијоки раденик, родом из Курјаче, 2 9. прошд. м-ца извршио је крађу еспапа Јовану Траиловићу, терзији у Пожаревцу и побегао. Живојин је стар 3 4 године, средњег стаоа, у опште омеђ; у грађаноком је оделу, на ногама има ципеле, а на глави шешир. Иозивају ое све полицијске и општинске власти да Живојина живо потраже и нађеног спроведу начелству окр. пожаревачког с позивом на депегау Бр. 6 322.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

Костићу, из Десине. Коњ је матор 3 године, угаоито-зедене длаке, цветаст, у задњу леву ногу путаот. Депеша начелника среза рамског Бр. 753 1. Ноћу између 2 0. и 27. прогал. м-ца неиознати крадљивци украли су једну кобилу Станоју Станојевићу, земљоделцу из Дружетића. Кобила је матора 8 година, зелене длаке, и са жигом положепо в Т". Акт начелника среза подгорског Бр. 4 77 6. 27. прогал. м-ца непознати крадљнвац украо је јсдног коња Јовану Нешковићу, из Бањице.

Коњ је матор 8 година, доратасте длаке, у задњу ногу путаст, оа жигом „ ј / . Акт начелника ореза трнавског Бр. 6002. Скреће се иажња свима нолицијским и опгатинским властима на ову покрађу.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА Ђура Игњатовић, звани „Штрк", родом из Шапца, коцкар, крадљивац и варалица,

БРОЈ 19.

нридигао једном оељаку 4.0 динара. Новац је код њега нађен и предат сољаку, а он је цритворен. Мплан је, међутим, успео да побегне. И он је иотих година као и 'Бура, повисок, плав, родом из чачаноког округа. Док је Ђура био код Управе гр. Београда у прптвору стигао је из Шапца извегатај, да он тамо има да одговара за вигае кривичиих дела, те га је београдска полиција спровела гаабачком начелству ради иотраге по тим делима. Ои је свакако и по другим местнма пршио крађе и преварс. На саслушању јо изјавио да јо у Пироту и Свплајиицу био } затвору, а и у Јагодини био је, воли, нод истрагом и у притвору за крађу новца под именом Ђуре Крњајића из Свидајинца. Иека ове иолицпјске влаоти известе гаабачко иачелотво ако 'Бура (чију ФотограФију изнооимо) има јога где да одговара за какво кривично дедо, а Милаиа пограже и у случају проналаСка спроведу иотом начелогву.

НАЂЕН Л Е Ш У атару општине чумићоке, у орезу крагујсвачком, нађен је један лега непознатог човска, чија идонтичност јога није утврђена. Нонознати је стар око 5 5 година, средњег раста, ироседосмеђе косе, браде и бркова; у горњој вплици нема оба очњака и први дсспн кутњак ; па себи има половпо сукнено сељачко одело, на иогама опанке, а на главп шубару. Позивају се све полицијоке п оиштиноке власти, да нотраже Фамплију овог непозпатог леша, а и приватни се моле ако би шго знади што би ишло у прилог утврђења његовс идентичности, да о томе извеоте начелство округа крагујевачког с позивом на акт Бр. 8996.

УХВАЋЕНИ Милосав Станојевић, родом иа Кругаевца, чију смо потерницу изнели у 17. броју листа, ухваћен је, те је према томе престала потреба за даљим његовим тражењем.

Станоје Вељковић, из Кдајића, среза ја. бданичког, чију смо потерницу изнели у 18броју диста, ухваћен је те је према томе престала нотреба за даљим његовим тражоњем.

КРАЂЕ СТОКЕ стар 2 2 године, ухваћеп је пре иеко.шко дана — у Београду када јо у другатву са Миланом Ноћу између 5. и 6. тек. м-ца непознати Петровићем, званим „Кркац", опет коцкакрадљивци укради су једног коња Мдадену ром, на преваран начин, потурањем кесе, био

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Добривој В. Бакић