Policijski glasnik

СТРАНА 278 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРОЈ 35.

Милосав ]е стар 28 годипа, ма.шг раота, црие коое, обрва и бркова, малог чеда и плаких

Јован — Јохан син Андрије Фајглера, радепика из Београда, одбегао је од својих ро-

очију. — Акт Управе града Београда Бр. 401 54. дител.а и отишао незнано куд. Он је средњег

Нреноручује се свима полицијским и омгатипским властима, да за овима побеглим дичностима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарио их унуте властима којо су потернице издале, с позивом па означене бројеве акта или денеша.

Т Р А Ж Е С Е

Владету, сипа Селимира Јанићијевића, књиговезачког раденика из Београда, који је отумарао од своје куће незпано куд, тражи Управа града Београда, ради предаје роднтељима. Владета је стар 1 5 година, средњег раста; на себи има угаоито одедо, на глави угаоит шешир, а на погама ципеле. — Акт Управе града Београда Бр. 3 90 50. Живојин Милојковић, из Богаве ср. десиотоначког, 17. тек. м-ца отумарао је од своје куће, па ое ни до данас није вратио. Живојин је стар 17 година, средњег раста, у опште илав; на себи има гуњ и панталоне од оукна, на глави црн шешир а на ногама опанке. — Депеша начелника среза деспотовачког. Бр. 12.78 4.

раота, црномањаст, говори немачки и српоки. Особених знакова нема. —- Акт Управе града Београда Бр. 39.78 5. Пека ове подицпјске и општинске власти живо потраже пестала лица п пронађене упуте именованим властима, које оу тражење захтевале.

КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу између 17. и 18. тек. м-ца неиознати крадљивци украли оу једног коња Васи Пејчићу, тежаку из Станичења, ср. нишавоког. Коњ је матор 4 године, поткован турским ковом и пастув. — Депеша начелства округа пиротоког Бр. 13.027. Непознати крадљивци, ноћу између 19. и 2 0.тск. м-ца, украли су једпу кобилу Милићу Ђ. Јовановићу, тежаку из Роћевца ср, реоавског. Кобила је матора 9 година, доратасте длаке, у задњу ногу чарапаста, а у лево око ћорава. — Депеша начелника среза ресавоког Бр. 14.165. Обраћа се пажња свима полицијским и оиштипским властима на ове крађе и крадљивце.

ПОЗИВ НА ПРЕДАЈУ

Дратољуб Стаменкови%, звани „Руђа«, из МишевиК а, среза беличкога, који је као осуђеник београдског казненога завода 18. прошлог месеца побегао са робије, како је решењем ово окр. начелства од данашњег Бр. 8815. утврђено, одметнуо се је испод власти у намери да самовласно живи и кажњива дела чини. Услед овога, а на основу чл. 8. и 9. закона о јавпој беабедности, начелство ово окружно овим путем позива Драгољуба Стаменковића да се у року од двадесет дана, од дана кад ова објава буде изашла, пријави најближој полицијској властн или најближем нрвостепеном суду. Ако ово у остављеном року не би учинио, начелство, на основу чл. 10. пом. заксна. огласиће га за хајдука. Драгољуб је стар 21 годину, повисокога раста, добро развијен, косе плаве, обрва смеђих, бркова малих плавих, очију граорастих; од одела има чакшире и гуњче затворене боје, на глави шубару, а на ногама опанке израђене са широким кајишима и чарапе са шарама. Бр. 8824. Из канцеларије начелства окр. моравског, 21. августа 1909. године,у Ћ,уприји. * Решењем начелства окр. пожаревачког Бр. 13344 од 15. т. м. утврђено је да се Нинола РадивојевиК, тежак из М. Ааола, одметнуо испод ово земаљских власти у намери да самовласно живи и казнима дела чини — да хајдукује. С тога у смислу одредбе чл. 9 зак. о јавној беббедности начелство ово окружно позива Николу РадивојевиКа , теж. из М. Лаола да се у року од (20) двадесет дана рачунајући последњу објаву у »Српским Новннама", прнјави најближој полицијској власти или прв. суду, што ако не учини, начелство ће га по поменутом закону огласити за хајдука. Никола је стар 33 год., крупан и добро развијен, смеђ, носи пуну браду, очију крупних, обучен је у црно сукнено одело са опанцима на ногама и шубаром на глави. Бр. 13344. Из канцеларије начелства окр. пожаревачког, 15. августа 1909. год. у Пожаревцу.

Н А 3 Н А Њ Е Комалети „Нолицијског Гласника (( за године: 1905., 1906. и 1901. у елегантном тврдом аовезу могу се добити у уредништву ио цену од 15 динара за једну годину. 3 а оне, који сва три комилета узму уједно, цен а је свега 40 динара. Комилети овога листа у меком иовезу за године: 1906. и 1901. коштају ио 12 динара или оба заједно 20 динара. Комилети за 1908. годину готови су такође, и они у елегантном тврдом иовезу коштају 20, а у меком иовезу 15 дин.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Добривој В. Бакић