Policijski glasnik

број 6.

У БЕОГРАДУ, НЕДВЉА 14. ФЕВРУАРА 1910.

година vi.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ЛИСТ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА „ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК" излази једаипут, а ирема дотреби и више пута недељно. Претнлата се полаже у нанред, и то најмање за пола године код свију полицијских власти, и износи: 20 дннара на годину за државна и општинска надлештва, а за све друге претплатнике у опште 12 динара годишње. За иностранство: годишње 24, полугодишње 12 динара у злату. Поједини бројеви „Полицијског Гласника" не продају се. Рукописи се не враћају.

СЛУЖБЕНИ ДЕ 0 АИ П Е Т А Р I ПО МИЛОСТИ БОЖЈОЈ И ВОЉИ НАРОДНОЈ Крал» Србије проглашујемо и објављујемо свима и свакоме, да је народна скупштина, сазвана у редован сазив за 1. октобар 1909. године, на 1 ј ХХ1 редовном састанку 4. фебруара 1910. године, решила, и да смо Ми потврдили и потврђујемо : 3 АКОН О измени и допуни у закону о уређењу округа и срезова од 18. марта 1905. год. са изменама и долунама од 26. априла 1909. год. који гласи: Други одељак члана 68. зак. о уређењу округа и срезова замењујс се овим: Избор окружних иосланика за цслу земљу ; за четворогодишњу периоду извршиће се 25. априла 1910. годинС;, а дотле ће важити раније извршени избори. Ова измена постаје закон, кад је Народна Скуиштина усвоји и Краљ потврди, а ступа у живот од дана објаве у службеним новинама. Препоручујемо Нашем Министру унутрашњих дела, да овај закои обнародује, а свима Нашим Мииистрима, да се о извршењу његовом отарају, властима пак заповедамо

да по њсму поступају, а свима и свакоме да му се иокоравају. 5. Фебруара 1910. год. у Боограду. П Е Т А Р с. р. (Г1. II.) Видео и ставио државни иечат, чувар државпог иечата, Министар иравде, К. Л. ТимотијевиЂ о. р. Председник Министарског Савета, Ник. П. ПашиЋ о. р. Министар иностраних дела, Др. М. Ђ. МиловановиЋ о. р. Министар финансија, Стој. М. Протић о. р. Министар просвете и црквених иослова Ј. М. ЖујовиЋ с. р. Миинстар иравде, К. ћ. Тимотијеви^ с. р. Министар народне иривреде, Ј. М. Проданови^ с. р. Министар унутрашњих дела, Љ. ЈовановиЂ с. р. Министар војни г ђенералштабни иуковник, Мил. Маринови-ћ с. р. Министар грађевина, В. Н. ВуловиЂ с. р.

Указом Његовог Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, одликован је: Орденом Оветог Саве пет0гл редд: Арсеније Вељковић, срески начелник у нензији. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 7. Фебруара 1910. г. у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословном реду у Државном Савету, одобрено је решење Државног Савета од 19. јануара 1910. године Бр. 419, донесено на основу члана 144. тачке 9. Устава, које гласи: »да се Август Клапер, бивши пивар из Крагујевца, родом из Вајсвасера у Шлезији и поданик аустриски, по својој молби прими у срлско поданство заједно са својом женом Јелисаветом, изузетно од § 44. грађанског закона, пошто је поднео уредан отпуст из својег досадашњег поданства®. Из канцеларије Министарстваунутрашњих дела, 31. јануара 1910. г. у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Иетра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу члана 34. закона о пословном реду у Државном Савету, одобрено је решење Државног Савета од 15. јануара 1910. године Бр. 235, донесено на основу члана 144. тачке 9. Устава, које гласи: »да се Јевтимије Чавдаревић, свештеник у Д. Душнику, родом из Берова у Старој Србији и поданик турски, по својој молби прими у српско поданство заједно са својом женом Панагијом, малолетном децом: Даринком, Радмилом и Властимиром и матером Катарином, изузетно од §. 44. грађанског закона®. Из канцеларије Министарстваунутрашњих дела, ЗК јануара 1910. г. у Београду.

Указом Његовог Величанства Краља Петра I. на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу чл. 34. закона о пословном реду у Државном Савету, одобрено је решење Државног Савета од 15. јануара 1910. године Бр. 420, донесено на основу чл. 144. тач. 9. Устава, које гласи • »да се Стеван Хенерт, кројач из Крагујевца, родом из Земуна и поданик угарски, по својој молби прими у српско поданство заједно са својом женом Херми-