Policijski glasnik

СТРАНА 168

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 21

вина и заната, јер је „полицајна вдаст« по допуни § 83. еснаФске уредбе с погл^едом на те интересе овлашћена, да трговцима продају тих урађених послова допусти или забрани. Па како пресни опанци не спадају ни у какву врсту занатских израда, јер то у ствари и нису пикакви опанци него само делови исечено коже, и како је њихова употреба у опште допуштена, то се на њихову продају не односе напред иоменути прописи ни о одобрењу ни о забрани. Са наведених разлога, Касациони Суд је мишљења: „да продаја прссних, неизрађених опанака, преко трговаца, не само није забрањена него да за ту продају у опште није потребно никакво нарочито одобрење, па, дакле, да се продавци трговци за ову продају не могу ни казнити по § 373 а казненог законика«. М. Л. Г.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ П О Т Е Р Ш Ђорђе Тодоровић, тежак из Јовца, који одговара за вигае крађа, налази ое у беготву. Он је отар 28 — 30 година, сувоњав, виоок, у сељачком оделу. — Депеша начелника среза беличког Бр. 12155. Ирепоручује се нолицијским и општинским влаотима, да за овим побегдим лицем учине најживљу потеру, и у олучају проналаока стражарно га упуте влаоти која је потерницу издала, о нозивом на означене бројеве акта илп депеша.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Јудија, жена Воје Поповића, адв. приправника, за коју смо у прогалом броју јавили да је нестала, није до данас пронађена, с тога

Т Р А Ж Е С Е Јохан Мудрак, ауотро-угароки војни бегупац, коме јо одређено Вал.ево за стално место отановаља, отумарао је незпано куд. Он је по занимању шлосер. — Лкт начелотва округа ваљевског Бр. 660 6. Милутин, оин Димитрија Тодосијевића, из Прахова, отумарао је од своје куће. Он је стар 13 година, отаса малог, смсђ, очију плавих, на левој руци пема два ирста, на глави има две белсге од опекотине, у оделу грађанском. — Денегаа начелника ореза неготинског Бр. 6497.

овакога онога, који би јо познао, да о томе извеоти или начелотво моравско, с позивом на његов акт Бр. 5929, или ово уредништво. Ова женска је стара око 20 година, оредњег раота, добро разнијена, очију плавих, лИца смеђег. Од одела има на себи : две сукње од плавог порхета, две нове цицане блузе, једну црну вунену мараму, једпу црну кецељу и поцепане кожне напуче. Око врата има један ланчић од црне жице, иа коме оу панизани црни мерџани и једаи кротић од црног плеха, на коме је наоликано Христово расиеће.

МАНГУП СТОКА У опгатини смедеревокој налази се јодна мангуп кобила, матора 3 године, длаке мркодоратасте на челу цветаота. — Акт начелотва округа омедеревског Бр. 3 703. У реону општине криворечке нађене оу три мангуп кобиле. .Тедна длаке зелене, друга длаке доратаоте а трећа длаке вране. Ове три маторе 4 — 5 годипа. — Децеша начелника среза копаоничког Бр. 4217.

КРАЂЕСТОКЕ

иа полицијског албума

У 19. броју овога листа изнели омо, да је у шуми села Липовице, у срезу деспотовачком, иађена једна женска, која или неће да говори или је мутава, то со пије могло сазнати која је и одакле је. После овога јављоно је уродништву, да ое начелству пријавио Миладин Павловић, из Ћовдина у орезу млавском, округа пожаревачког, тврдећи да Је то његова сеотра Милка, те је

спроведена начелнику среском да ое на лицу месга ироверн тачност изјаве Миладинове. Тамо се, међутим, утврдило, да она није сеотра Миладинова, јер је његова сестра пронађена у В. Градишту. Пеиозната жонока враћена је онег начелотву моравоком, и сада треба пронаћи која је и одакле је. Како се то не може оазнати од ње никојом начином, то износимо њену слику и позивамо

УХБАЂЕНИ Крста Манчић, калФа бербероки, чију омо потерницу донели у 18. броју ухваћен је и спроведен начелнику ореза белоиаланачког, који га је тражио раопиоом. Бр. 60 11. Деспот Мијушковић, који је прогале године побегао из притвора начелника среза левачког, а чију омо потерницу донели у 22. броју од прошле године ухваћен је.

износимо њену сдику ради бржег и лакшег њеног тражења. Она је стара 1 9 година, добро развијена, смеђа. Од одеда имала је па себи • сукњу тегет, блузу плаву, чарапе црне и плитке ципеле.

ПРЕСТАЛА ПОТРЕВА Станиша Видојковић, осуђеник пожаревачког казненог завода, чију смо слику и потерницу донели у нрогалом броју, вратио је се сам у казнени завод, те је престада потреба за његовим тражењем.

спроведена месга проБ Тамо с оеотра Мш нађена у ] Иеиозн, отву морав и одакле ј| Како С1 начином, т

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

в

уредник Душан Ђ. Алимпић