Policijski glasnik

СТРАНА 296

ИОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 37.

ада ое не зна где је. Она је отара 2 4 године, идава, оредњег раста, очију пдавих, сувоњава, на левом образу има младеж. — Акт начедотва округа топдичког Вр. 8019.

К 0 Ј Е 0 В 0? У притвору ове Уираве налази се ово дице, које је изјавидо да се зово Јово Николић, родом из Доњег Михољца у Одавопији, да је у аустро-угарској војоци био иаредник на сдужби у будим-иештапском војном минстаротву, одакде

Максим Вукомановић, ке.шер из Зајечара иокрао је свог газду па затим побегао. Он је стар 22 године, црномањаст, средњег раста, обријан у оделу грађанском. — Акт начедства округа тимочког Бр. 13900. Тодор Маргитић, кочијаш код Живојина Обреновића, књижара из Лесковца, извршио је крађу новца и разних ствари свом газди иа затим побегао. Он је родом из Параћина, стар 18 година, омален, без бркова и браде, смеђ, у новом сукненом одеду, са шајкачом на глави. — Депеша начелппка среза десковачког Бр. 216 11.

је мребогао у Србпју 15 августа ове годиие, како он велн због политичких неприлпка. Како је ово лице Унрави по ове сумњиво, јер је по сазнању пре три године било у Нишу и ирестављадо се као секретар Хилми-паше, то се износи његопа ФотограФија, ако би когод ма шта знао о овом лицу, да одмах доотави овој Управи с позивом на Вр. 3-4.981.

П 0 Т Е Р Е Вожин Павловић, трговачки помоћник из Иожаревца, изврпшо је крађу па затим побегао. Родом је из Брестова окр. моравоког, стар је 1 7 година, средњег раста, малих бркова, смеђ, у оделу грађанском. — Депеша начелства окр. пожаревачког Бр. 1 37 39. Милован Петровић, келнер из Шапца, има да се узме иа одговор за крађу. Он је отар 17 година, омален, добро развијен, црпомањаст. — Депеша иачелотва округа подрипског Бр. 1 4 509. Ненознати крадљивац ноћу између 31. авгуота и 1 прошлог месеца обио је врата на радњи Душана Лозанића, берберина из Београда, и из исте украо седам комада подовних бријача и двоје маказе — Акт комесара топчидерске полиције Бр. 2 6 68. Радомир Недељковић., слуга из Београда, одговара за крађу. Он је родом из Младеновца, стар 17 година, у оделу грађанском. При ходу колена му се тару једно од другог. — Акт кварта дорћолс-ког Бр. 4 908.

Непознати крадљивац, украо је 21. прошдог месеца Николи Рељићу, тежаку у Остружнице новчапик, кад је ое овај бавио у Београду. У новчанику је бидо 195 динара. Непознати је изгледао овако : стар 3 5 година, омален, широких образа, црнпураст, црпих обичних бркова, у црном сако оделу са полуцилиндером на глави. Нри говору је заносио на бугарски. — Акт кварта теразијског Бр. 1Д828. Александар Ошко, нуцероки раденик, извршио је крађу свом газди Кости Отанковићу, пуцеру овдашњем, па затим побегао. Он је стар 15 година, смеђ, угаситог одела са кач-1 кетом на глави. — Акт кварта палилулског Бр. 8209. Препоручује се подицијским и општинским властима, да за овим побеглим лицима учине најживљу потеру, и у сдучају проналаска отражарно их упуте власти која је потерницу издала, с иозивом па означене бројеве акта илп депеша.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Код царинарнице омедеревске надази се 17 дирека ухваћених на Дунаву. Сопотвеник нек се обрати пачелотву округа омедеревског о позивом на бр. 7 98 1. Код Цветка ТуФегџића земљоделца из Гор. Бадање, палази ое један во матор 5 — 6 година, длаке жуте, цветаст, без роваша са марком,

( (П. од плавог плаЈваза.

Депеша начед-

УХВАЋЕНИ Сретен — Срећко — Ароић, осуђеник нишког казненог завода, чија је слика и нотерница изашла у 31. броју ухваћен је од страже начелника среза алексиначког и оироведен заводу на нздржавање осуде. Лазар Мијатовић, осуђеник београдског казненог завода, чија је слика и потерница изашла у 3 3. броју, ухваћен је од стране начелника среза гро-танског н спроведен Управи на даље издржаваље осуде.

ника среза јадранског Бр. 1 6 7 7 0.

КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 1. и 2. прошлог месеца непозпати крадљивци украли су Јовану Здравковићу, из Породина, две кобиле, обе длаке доратасте без жига и роваша, маторе по 3 године. — Депеша начелннка среза моравског округа пожаревачког Бр. 1 390 3. Ноћу између 5. и 6. прошлог месеца пепознати крадљивци украли су Лзубомиру Пујићу, из Вреда, једну кобилу магору 12 година, длаке адатасте, у задње ноге путаоту на носу брњаоту. Исте ноћи украли су Радоваиу Сокићу, из Врезовино, једног коња, длаке зелене, у задње поге путастог са жигом положено к. на ле-. ђима има белегу од убоја од седда. У иотом месту те ноћи украли оу Радомиру Рајићу, једну кобилу високу 141 см. матору 3 године, длаке мрко-доратасте. Акт начелника среза тамнавоког Бр. 1 4 889, Н864 и 1 48 55. Ноћу између 3. и 4. прошлог месецанепознати крадљивци украли оу Константину Златковићу, кафеџији из Шапца једног коња, маторог 6 година, длаке зелене, цветаотог. — Акт начелства округа подринског Бр. 1 5929. 2 5. ирошлог месеца непознати крадлшвац украо је Алекси Новаковићу трговцу из Свилајнца, једну кобилу матору 4 године, длаке вране на челу мало цветасту са жигом дК". — Депеша начелника среза ресавског Бр. 17 518. Ноћу између 22. и 2 3. прошлог месеца непознати крадљивци украли су Петру Вучковићу из Водња, једног коња. маторог 10 годнна, длаке затворено-алатасте са жигом иоложено „Т». — Акт начелника среза подунавоког Бр. 19618. Обраћа се пажња свима иолицијскнм и општипским властима на ове крађе и крадљивце.

Н А 3 Н А Њ Е Комплети „Полицијског Гласника а за 1908. и 1909. год., у елегантном тврдом иовезу, могу се добити у уредништву ио цену од 20 дииара за једну годину. Комилети у меком иовезу за 1908. и 1909. год могу се добити ио цену од 15 за једну годину, или ова заједно за 25 динара.

Штампа Краљ. Срп. Државне тампарије

уредник Милорад А. ВујичиЋ