Policijski glasnik

СТРАНА 368 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРО.Ј 46.

Г. Мати Јовановићу, управнику Управе Фондова у пензијц, украдсн је у Саборној Цркви из џепа здатан оат оа обичним данцем, који ноказује и дане са датумима. — Акт кварта варошког Бр. 1 59 3 4.

Г. Чеди Живковићу трговцу овдашњем , ионред радње украдсн је јодан свежан. од 100 џакова за храну. Џакови су нови и означепи српском тробојком. — Акт кварта варошког Бр. 1 593 5.

Вукашин - Вуле - Саздић, одбег.ш осуђ пик београдгког казненог завода, чију смо елику и потерницу изнели у прошлом броју, ухвађеп је. — Депеша Управе београдског козненог завода Бр. 6861. Богосава Ивановића, осуђеника београдског казненог завода, чију смо сднку и потерницу изпеди у прошдом броју, ухватида је вдаст среза деспотовачког.

МАНГУП СТОКА Код начедника среза мдавског падазо се два вода. Један је матор 5 година, ддаке жуторујасте, цветаст; други је матор 3 године, ддаке беде, ровашен .у дево уво. — Депеша начелника среза мдавског Бр. 1 9266.

брички кајиш дугачак 10 метара, широк 9 см. и једпа ћускија. — Акт кварта савамадског Бр. 10715. Из дворипгга Браће Пинкас Штајн, трговаца из Београда, украдена су два нова Фењера са Фнјакера, на којима је исписана Фирма покрадених. — Акт кварта теразијског Бр. 1 3 30 1.

дала преко својих органа аустро-угарској полицији, да му она продужи биограФију, а ми износећи понова његову ФотограФију, позивамо све подицијске и општинске пограпичне власти, да обрате пажњу, како нам се Исидор не би понова, као добар ((Патриота 8 , вратио у Србију.

Милоје Јовановић, притвореник начедпика среза масуричког, побегао је из среског затвора. Он је стар 18 година, омален, сувоњав, ћосав у сељачком оделу. — Акт начелника среза масуричког Бр. 1 1265. Љубомир Благојевић „Калаба 8 , познати коцкар, чију слику износимо, има да издржи

Т Р А Ж Е С Ш Светозар Перић - Арсеновић, из Штитара, отумарао је незнано где. Он је стар ! 8 година, средњег раста, црномањаст, у сељачком оделу оа шеширом на глави. Депеша начелства округа подринског Бр. 21 494.

две године подиццјског падзора, адисе налази у бегству. Он је родом из Ариља, стар 45 година, висок, очију угасито жутих, косе и бркова црннх. Од особених знакова има: брадавицу ведичине пшеничног зрна за 6 см. испред левог уха; бедегу од посекотине. овадну величине 3 см. на грудима; и на леђима мрку пегу, обдика овадног, велику 6 см. испод деве плећке. До сада је три пута осуђиван за крађу, и са последње ооуде пуштен је 5. априла ове године. — Акт начелника среза ариљског Бр. 5797. Преноручује се полицијским и општинским властима, да за овим побегдим дицима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их упуте вдастима које су потернице издале, с позивом на означепе бројеве акта или депеша.

Зарија Петровић, бакалски шегрт из Београда, побегао је од свог газде 21. прошлог месеца. Он је стар 13 година, средњег раста, косе смеђе, у оделу прљавом са шубаром на глави. Акт кварта дорћолског Бр. 6 42 3.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Са стругаре Душана Сиротановића, из Београда, на опасан начин украден је један Фа-

У броју 37. од ове године, у рубрици „Ко је ово?» изнели смо слику једног лица, које се на саслушању код Управе града Београда, издавало за Јову Ншсолића, родом из АустроУгарске. Ово лице је даље изјавило да је као добар Србин напустило аустро-угарску војску, и да је у. Србију пребегло у намери да со овде настани. Но Управа града Београда ( ,пегЈОверљива" према оваквим типовима, није се задовољила овом његовом изјавом и желела је да што више сазна о овом светском „иутнику", који је данима кратио време иоданицима управиним својим ивтересангним причама о своме путовању по Европи, Азији и АФрици. Тога ради, она се обрати са његовом ФотограФијом, овдашњем аустро - угарском консулату, и затражи ближе обавештење. После дужих инФормација, консулат је био у могућности да пре неколико дана извести Управу, да лице које се издаје за Јову Никодића, није нико други, већ Исидор Кобза, који је још пре 16 година напустио А.-Угарску, и да у Д. Тузли има живог оца који тамо држи кафану. Како Управи није више био потребан Јово, а сад Исидор, то га је она (( на свагда" ире-

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Милорад А. Вујичић.]