Policijski glasnik

СТРАНА 80.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСИИК

БРОЈ 10.

Иотупне кривице из чреће части казпенога законика ислеђују се и суде по свом нарочитом поступку, а то је по полициској уредби од 18. маја 1850. год. Законик о поступку судском у кривичним делима од 10. априла 1865. важи само за извиђање и суђење злочина и преступа — § 1., а ие и иступних кривица, осим кад ове изузетно по § 163. и 210. кривич. суд. пост. извиђа и суди првостепени суд уз какав злочин или преступ, иди кад се кривица коју је суд био узео као злочин или преступ, на иретресу покаже као иступ. Према томе сведок или вештак, који не би хтео сведочити у извиђању какве иступне кривице, не може за то бити кажњен по § 100. кривич. суд. поступка ако се та иступна кривица не извиђа и не суди по кривичном судском поступку него се извиђа и суди по полицијској уредби, у којој би требало имати нропис који ,одговара § 100. кривич. суд. поступкад А не може ни по чл. 110. општинског з*акона ни по § 327. казненог законика, јер ту предвиђена дела друге су врсте. N1. Л. Р.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

П О Т Е Р Е Добросав Н., пекароки момак из Аранђеловца, украо је своме газди Радовану Мипшћу, иекару, следеће ствари: 10 златника са ликом Краља Милана, 5 златника разних, 130 динара у разној монети, тапију од куће, две облигације Цветка Димића зидара, једна на 300 а друга на 100 динара, једну признаницу Срећка Крунића од 200 дин. и још неке хартије од вредности, па затим побегао. Он је отар 19 година, висок, ћосав, плав. Депеша начелника среза јасеничког округа крагујевачког Бр. 4 68 9. Петар Мишковић, кројачки радник, одговара за ноништај ствари. Он је стар 19 година, висок, сув, ћосав, смеђ, родом је из Б. Баште. Акт кварта палилулског Бр. 1229. Никола Младеиовић, бив. књижарски помоћник, одговара за крађу. Он је стар 20 година, средњег раста, сувоњав, црномањаст. Акт кварта палилулског Бр. 1303. Никодије Петровић, из Кормана, има да се узме на кривичии испит, али се налази у бегству. Лични опис непознат је. Акт начелника среза ваљевског Бр. 10548. Сотир Станковић, абаџија из Ниша, има да издржи полицијски надзор, али ое налази у беготву. Он је стар 27 година, виоок, црномањаст, црних танких бркова. Акт пачелства округа нишког Бр. 43 9 5. Добросав Ивковић, притвореник начелника среза ражањоког, побогао је 7. ов. мес. Он је отар 18 година, пегав по лицу. Депнша пачелника ср. ражањског Бр. 2 182.

Светозар - Тодор - Грујић, из Миријева, извршио је опасну крађу у Пожаревцу, па затим побегао. Он је стар 23 године, црномањаст, оредњег раста, без бркова. Акт начелства окр. пожаревачког Бр. 3 434. Марко Гудурић, бив. црквењак, одговара за опасну крађу. Он је стар 2 8 — 30 година, смеђ, малих смеђих бркова, у сако грао оделу. Допеша кварта теразијског Бр. 2230. Илија Ивковић, осуђеник пожаревачког казненог завода, чију слшсу доносимо, побегао је 7. овог меоеца са рада у Љубичеву.

дећи алат: два велика чекића, два ручна чекића, два наковња, два шнајдевна са прибором, један француски кључ, једне кљеште поткивачке, једни велики мехови и један гуњ са десет динара у новцу. Депеша начелника ор. звишког Бр. 2748.

Из радионице Драгутина Кнежевића, из Краљева, украдено је 50 кгр. вунене пређе разних боја и две пакле памука. Депеша начелника ореза жичког Бр. 4596.

Код Станка Мартиповића, из Валакоња, нађен је са лажним пасошима један пар волова

Он јо родом из Ракинца у орезу орашком, отар 25 година, кссе и бркова црних, очију угастито жутих. Од особених знакова има ожиљке од ране на десној бутини. Депеша управе пожаревачког казненог завода Бр. 737. Маринко Драгутиновић, скитачки Циганин, побегао је из притвора леоковачког првостепеног суда. Он је стар 30. година. Депеша начелника ср. лес.ковачког Бр. 58 77. Препоручује се полицнјским и општинским влаотима, да за овим побеглим лицима учине најживл.у потеру, и у случају проналаска стражарно их уиуто власгима које су потернице издале, с позивом па означене бројеве акта или депеша.

Т Р А Ж И С Е Тзорђе Стојковић, из Сикирице, отумарао од своје куће и до данао се не зна где је. Он је стар 2 1 годину, раота малог, дежмекаот, бркова малих, очију црних. Депоша начелника ср. пчињоког Бр. 3 687.

маторих по две и по године. Један је длаке жућкасто беле, а други жућкасто мрке. Оба су вола без жигова. Депеша начелника ср. бољевачког Бр. 3188.

ВРАЂА СТОКЕ Светозару Миливојевићу, из Г. Јабучја, украдена су два коња. Један је матор 9 година, длаке мрко-доратасто, путаст у леву ногу са жигом положено „К", а други је матор 7 година, длаке мрко-доратасте, са жигом (( В 8 оба некована. Депеша начелника ср. гамнавског Бр. 3 3 98.

СКРЕЋ.Е СК ПАЖЊА

Ноћу између 27. и 2 8, прошлог месеца, украден је Стојану Јанковићу, из 'Гурије, сле-

Младену Ивковићу, из Дражња, украден је један коњ — паотув —, матор 3 године, виоок 151 см. длаке зелене, брњаот. Депеша начелника ср. грочанског Бр. 2987. Обраћа се пажња свима полицијским и оп штинским властима на ову крађу и крадљивца

МАНГУП СТОКА

У реону кварта савамалског нађено је једно мушко ждребе, старо две године, доратаото, у леву задњу ногу путасто и на челу цветасто. Акт кварта оавамалског Бр. 180 4.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.