Policijski glasnik

СТРАТТА 128.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

бом, да донесе решење: да се кмет села С Лазар М. Н. разрепш од дужности општинског часника. Трећи Одсек Државног Савета нашао је, да се захтев о разрешењу овог кмета не може усвојити с тога, што се из послатих аката не види, да је надзорна власт прво саслушала кмета Лазара, па потом учинила образложени предлог општинском одбору, да га уклони са кметског положаја, као што прописује чл. 148. закона о ошптинама, С тога је, на основу чл. 148. закона о ошитннама, решио, да се захтев о разрешењу овог кмета по усвоји. Одлука од 23. марта 1911. год. Л; 2852. Јос. К. Ст.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ Т Р А ИС И С Е Јеврем Томовић, из Вичо, који ина да издржи казну затвора, отумарао је да би избегао издржавање казне. Он је отар 60 година; висок, еув, по занату је тишдер и при раду носи наочаре. Акт начелнека ср. прокупачког Бр. 8 5 3.

СКРЕЋ.Е СЕ ПАЖЊА Код Светозара Стојковића, из Рибара, нађена је крадена кобида матора 10 година, длаке доратасте, у десну задњу ногу путаота. Начелник среза деопотовачког, преоудом овојом казнио је Саву Станисављевића, бив. ракиџијског трговца, за прављење Фабрицираног вина и ракије, поред осталога и прогонством у меото рођења Крушевац. Он је отар 4 6 година, просед, ћосав, средњег раста. Како није искључена могућноот, да ће Сава и даље продужити свој „посао 8 , то се скреће пажња општинским и полицијским властима на његову појаву. Акт начедника ср. деопотовачког Бр. 6816.

МАНГУП СТОКА У атару ошптине бегаљичке, ухваћене су две мангуп ждребице и један коњ, сви ддаке доратаоте без знакова. Депеша начедника ор. грочанског Бр. 4745. Код начелника среза деспотовачког налази се једна мангуп кобила, матора 3 године, зелена, у леву задњу ногу путаота. Депешаначелника ор. деопотовачког Бр. 6 1 9;

Код начедника ореза космајског налази ое једна мангуп кобила длаке алатаоте, лисаста оа жигом ( ,В 8 . Депеша. начелника ср. космајског Бр. 8657.

П 0 Т Е Р Е Др. Л.еополд Френкел, родом из Геча у Мађарокој, чију сдику донооимо, извршио је превару, на затим вероватно нребегао у Србију.

Он је стар 4 3 године, раста средњег, црномањаст, у олљачком оделу са шубаром на глави. Депеша начелника ср. заглавоког Бр. 72 7 7.

Др. Леополд Френкел.

Он је стар 42 године, вере мојоијеве, раста средњег, добро развијен, елегантно одевен. Сем мађароког говори још и немачки. Акт Управе града Београда Бр. 1 4096. Љубомир Јовић, родом из Коотајника у ор. рађевском, има да се узме на одговор за кријумчарење дувана, али се налази у бегству." Он је стар 2 3 године. Акт начелника ореза мачваноког Бр. 7 5 52. Адександар Ракић, звани „Гајдаш", познати коцкар и варалица, чију слику износимо,

Марин Иванов. без занимања, осумњичен је да је извршио крађу сата Сави Голубовићу, чиновнику Вајфертове пиваре. Сат је џеини оребрн, са цозлаћеним оквиром. Акт кварта врачарс.ког Бр. 3419. Нрепоручује се полицијским и онштинским властима, да за овим нобеглим лицима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их унуте властима које су потернице издале, с позивом на означене бројеве акта или депеше.

нокушао је у Шапцу да изврши опасну крађу па је затим побегао. Он је родом из Шапца, отар 26 година, раота мадог, црн, бркова смеђих, оувоњав, у оделу грађанском са шајкачом на глави. Акт начедства окр. подринског Бр. 6687. Ђока Здравковић, пз Метриша, ударио је каменом жандарма, кад га је овај спроводио из Неготина за Ниш, и том приликом отео му пугаку маузерову и револвер, па затим побегао.

КРАЂА СТОКЕ Из реона М. Врањске, украдена је једна кобила матора 6 година, ддаке зелене, језика при врху пресечена, оа жигом (( К®, и један коњ матор 8 година, доратаот, гриве уплетене. Денегаа начелника ср. поцерског Бр. 4442. Обраћа ое пажња овима полицијским и оиштнским властима на ову крађу и крадљивца.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.