Policijski glasnik

СТРАНА 136.

П0Ј1ИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 17.

ник, који на тај подозкај још није био лоложио заклетву; 4., што збор није на време објављен, нити је одлука одборска о оазиву збора достављена иадзорној влаоти у смислу чл. 85. закона о оиштинама; и 5., што се бирачки одбор није састао у одређено време. Трећи одсек Државног Савета, по расмотрсњу односних акта и оцени жалбенпх навода, нашао је, да овај избор не може остати у спази с тога, нтто је чињеним извпђајем утврђено, да је у бирачком одбору заседавао као члан Милан Н. М.. који није положио заклетву на звање олштииског одборника, а то није могло бити лрсма лропису чл. 78. закона о општинама. С тога јс, на основу чл. 170. законао олштинама, решио, да се избор поништи. Одлука од 6. априла 1911. год. № 3493. Јоо. К. Ст.

Обрад Николић, иритвореник начелника ореза грочапоког, чију олику доносимо, ноћу између 2 2— 2 3. прошдог меоеца прова.шо је апоану на затим побегао. Он је родом из Бегаљице, отар 27. год., оредњег раота, сувоњав, очију затворено зе-

Он јо отар 2 5 година, виоок, нлав, бркова риђих, обријан. Акт начелника ореза јаоеничког округа крагујевачког. Бр. 9107. Милић Митровић, земл.оделац из Бошњановића, у орезу колубарском округа ва-

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ НАЂЕН ЛШШ 2 4. прошлог меоеца, Сава је избацила код Кеограда један непознати леш, чију слику изнооимо. Деш је мушки, стар 40 — 4 5 година, добро развијен, у скоро раопаднутом стању. Од одела на лешу је нађено : антерија од бооанске ћитајке, чакшире бооанске од црног оатина и чарапе беле вунене, без обуће. Ноге

лених, малих танких бркова, обријан. Од одела на себи је пмао: блузу од плаве чоје, чакгаире од оукна, на глави шајкачу и на ногама опанке. Депеша начелника среза грочапоког Бр. 54 65, Милоп1 Никодијевић. из Шетоње, извршио је крађу овиња па затим побегао.

оу му нађене везане кононцем, те јс вероватна мретпоставка да ,је убијен иа у воду бачен. Моле се ови они, који би ма шта знали о неотанку овог лица, да то јаве својој влаоти или кварту савамалоком с нозивом на акт Бр. 3389*

П 0 Т Е Р Е Стојан Ж. Стојковић, из М. Лаола, осумњичен је за извршано разбојннштво, али ое налази у беготву. Он је стар 3 0 година, средњег раота, очију омеђих, косе риђе, по образу бубуљичав, Депеша ночелника среза хомољскол Бр. 40 1 4 .

Он је стар 52 године, висок, просед, обријан. Депеша начелника среза ресавоког. Бр. 80 56. Анђелија Јанковић, олужавка овдашња, извршила је крађу Лели Керковој, благајници у биоскопу Браће Савића, и однела јој оледеће отвари: једну црну овилену хаљину са чипкама, једну свилену белу блузу и један женоки проник. Анђелија је родом из В Плане, отара 2 5 година, раота средњег, црпомањаота, од одела на оеби је имала: блузу и сукњу „пепито 9 . Акт кварта падилулског Бр, 294 7. Милосав Станковић, из Трњана у срезу пожаревачком, одговара за крађу, али се налази у бегству.

љевоког, потребан је првостопеном наљевпком суду ради извршења пресуде Бр. 16011. Он је стар 6 0 годипа. Милапа Цековића, пиљара из Обреновца, тражи начелник среза носавског округа ваљевског, ради извршења преоуде Бр. 1977. Он је стар 3 4 године, црномањаст, бркова омеђих дугачких у оделу грађаноком. Преноручује ое полицијским н ошитиноким влаотима, да за овим побеглим линима учиие најживл.у потеру, и у случају проналаска стражарпо их упуте влаотима којс оу потернице издалс, о нозивом на озпачоне бројеве акта или депеше.

СКРЕЋ.Е СЕ ПАЖЊА Код начелотва округа пожаревачког наглазе ое у притвору Драгутин Поиовић, зк. „Попче" иВелимир-МилаиБабић., зв.аГнша" коцкари. Ако су учинили какво казнимо дело треба одмах јавити иачелотву о позивом на Бр. 5809. Светозар Јовановић, Циганин, из Липовца, на преваран начин узео је једну кобилу Милану Павловпћу, из Пиромана, па затим побегао. Он је стар 3 5 годииа, са сребрном минђушом у ушима. Кобила је матора 7 година, алатаста, у обе задње ноге путаота, са жигом „А". Депеша начелника ореза посавског бкруга ваљевског Бр. 6109. Непознати лопови са имања Савке Плићке, овд. удове, украли оу оледећи алат: једну теотеру, једиу чакљу, два чекића за тесање камена, један кеоер, два ( ( ваоер-вака 9 (мера за равнање површине) и једну талијаноку мистрију. Акт кварта врачарског Бр. 38 42. Катарини Николић, домаћици у каФани „Здрављак", ненозиати лопов, из отворене ообе, украо је једно оандуче — касу —- у коме јо било 2 50 динара у разној монети и једап женски опасач са шнолом од оребра. Акт кварта теразијоког Бр. 3606.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.