Policijski glasnik

СТРАНА 344. ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРОЈ 43.

газди 220 динара, па побегао, по овој придици за Београд. Он је плав, ћооав, средњег раста. Обично служи као портир. Депеша начедства округа крушевачког Бр. 13802. Јозеф Венес, кеднер, чију сдику износимо, у друштву са Рудодфом Штебетоком, убио

је Кародину Немет и кћер јој Каролу, у Иожуну, па побегао незнаио куд, а Рудодф је ухваћен. ЈозеФ је малог раста, блед у лицу, црномањаст. Пронађеног треба одмах притворити и известити Управу града Београда, иди Антропометријско-Полицијско Одељење. Онај, који допринесе да се кривац ухвати, добиће награду у 500 круна. Радован Сандуљевић, тежак, из Пољане у срезу иож'аревачком, одговара за извесно кривично дело, ади се не зна где ое оада налази. Он је стар 20 годииа, црномањаст, отаса средњег, бркова малих, црних, коое црне, очију плавих, у дицу у опште црномањаот, кад говори замуцкује. Акт начелника ореза пожаревачког, Бр. 19988. Светозар Мратинковић, келнер, из Смедерева, осуђен је на десет дана затвора и четири месеца полицијоког надзора, али ое пресуда не може да извргаи. јер је он отумарао незнано куд. Депеша начелотва округа смедеревског Бр. 14 902. Миливоје М. Томић, земљодедац, из Топонице среза пожаревачког, има да издржи четири месеца полицијоког надзора, ио пресуди оишт. топоничке Бр. 1 368, али му се не зна меото борављења. Нађеног треба ставити под надзор, па о томе извеотити начелника среза ножаревачког, с позивом на његов акт Бр. 21036. Преноручује се подицнјским и општинским влаотима, да за овим побеглим лицима учине

По томе, што није показало место свога рођења, него само да је из округа Угоја, а такав, међутим, округ не ностоји у Србији, ве роватно је да се крије какво лице, које је код нас учинило какву тежу кривицу, па нема рачуна да се овамо враћа.

'

Према броју слика, које је одеока полнција послала, види се, да се ово лице нрсрушавало по потреби. Тако, оно је тамо било и у униФорми официра, и у одеду једног Турчина, и разним дру-

најживљу нотеру, и у случају проналаока стражарно их упуте влаотима које оу потернице издале, с позивом па означене бројеве акта или депеше.

К 0 Ј Е О В 0? Лице, чије слике износимо, ухватила је руска полиција, у Одеси. Оно ое тамо издаје за Михаила Мефодјејева Шоп-Мишића, из Србије.

гим ношњама, и то но неки пут са брадом, а по неки пут без ове. Позивају се и све власти и појединци, који би што знали о овом лицу, да о томе одмах известе Антроиометријско-Полицијско Одељење, с позивом на његов акт Бр. 1886.

Т Р А Ж Е С Е Даринка, кћи пок. Ставре Стаменковића, из Ћупријс, отумарала је незнано где.

КРАЂЕ СТОКЕ

Јевти Лазаревићу, из Стојника, украдено је десет брава оваца, од којих оу 4 вране, 5 белих и 1 шарепа. Депеша начелника ср. јасеничког округа крагујевачког Бр. 28657. Обраћа се пажња свима нолицијоким и онштиноким влаотима на ове покрађе.

Она је отара 12 година, раота малог, дежмекаста, лица пуног. Од одела има : црну оукњу и реклу, главу повезује марамом. Депеша начелотва округа моранског Бр. 14226. Александар, син Ђорђа Радовића, из Грапице ср. јасеничког, отумарао је незпано где. Он је стар 1 5 година, у опште плав, раста оредњег, лица чистог. Од одела има жути кожух без рукава, сељачке гаће, на глави сур шешир, а на ногама опанке. Депеша начелника среза јасеничког округа смедеревског Бр. 24 1 46. Димитрије, оин Јанче Митровића, из Гор. Јабукова, отумарао је незнано куд. Он је стар 14 година, омален, очију црних, косе црне, оувоњав. Депеша начелника ореза тимочког Бр. 10020.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.