Policijski glasnik

СТРАНА 56.

ПОЛИЦИЛСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 7.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ П О Т Е Р Е Божин Јовановић, из В. Дренове, познати коцкар и варадица, чију олику износимо, са још тројицом другова, опљачкао је, иа прева-

новића, из Сипа, одговара за дело из 5 222. кр. закона, али се иалази у бегству, а саучесник му је у притвору. Лични опис није саопштен. Депеша начедника среза поречког Бр. 1 177. Петар Давидовић, из Лугавчине, притвореник власти среза подунавског, провалио је апоану и побегао.

Милош Алексић., из Церовца, осуђеник београдског казненог завода, чију слику изно-

Милош Баранић, б. скретничар на београдској зкедезничкој станици, одговара за дело из § 302. кривич. закона, али је отумарао незнано куд. Акт кварта савамалског Бр. 60 3.

ран начин, па путу 'Крагујевац — Чачак, извесне Босанце, и однео им 135 Форината. Од оне тројице један је средњег раста, сувоњав, повећих плавих бркова, кад корача прегиба ноге у коленима и шири их. Други је већег раота, плав, а трећи омаљи, добро развијен и смеђ. Сви су у оделу сељачком. Депеша начелника среза гружанског Бр. 298 9.

Он је стар 26 годииа, мадог раста, у лицу смеђ, малих смеђих бркова, врата мадо кривог. Одело оељачко. Депеша начелника среза подунавског Бр. 2366.

симо, нобегао је из ћуприске окрузкне економије, где је био на раду. Милош је отар 27 година, црномањаст, лица циганоког. Акт Управе Београдоког Казненог Завода Бр. 787. Вукосав Рашка Јакоба, из Црнајке, који ое издаје и за Божу, Живка и .Гована Кузма-

Преноручује се полицијским и општинским властима, да за овим иобеглим лицима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их упуте властима које оу потернице издаде, с позивом на означене бројеве акта или депеша. —ЧН-.*«—♦

КРАЂА СТОКЕ Рузки, кћери Илије Симеоновића, из Жидиља, украдено је 14 брава оваца. Од ових, 12 су беле, међу којима је и једап ован, а две црне, без икаквих роваша. Депеша начедника среза деспотовачког Бр. 1809. Обраћа се пажња свима полицијоким и општинским вдаотима на ову покрађу.

ЕЊИЖЕВНИ ОГЛАС Нуних је десет година, како у (( Нолицијском Гдаснику« обрађујем рубрику „ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА" За тако дуги низ година истицана су тако разноврсна и многобројна питања из области судства и администрације, да се слободно може рећи, како је даиас мадо ствари, које нису биде нредмет јавности и остале нерасветљене. Ја лично никад ниоам имао претеизије да оцењујем вредност ових својих радова, али из многобројних изјава полицијских чииовника, општинских деловођа и писара, као и многих других људи, који се баве примеиом закона, могао сам извеоти закључак, да оу они ипак били од годеме користи, нарочито полицијским и опгатиноким властима. Како из силних питања, која се и данао упућују „Полицијоком Глаонику 8 видим, да ое понављају отвари, које оу већ објашњене, ја оам дошао до уверења, да је већипа ових радова непозната мдађим људима, јер јо врло мало оних, који су сачувади комплете „II. Гласника" за све време његовог издажења. Да бих пружио могућноот оиима, који данас примењују законе, да се послузке овим радовима, ја сам средио сав овај десетогодишњи рад по материји да га штампам као засебну књигу. Овоме сам додао и све чданке, које оам до сада штампао из области судства и администрације. Књига би изнеда од 2 0 до 2 5 штампаних табака, и цена би јој бида б динара. Како би ова књига могла изаћи само тако , ако будем скупио најмањо 500 претплатиика, колико би било довољно да се покрију трошкови штампе, то ое обраћам свима онима, који налазе да би им ова књига могла користити, да ми до половине мес.еца марта пошл.у претплату, како бих кљигу одмах дао у рад. На случај. да до горњег рока не буде пријављен довољан број претплатника, вратићу свакоме новац натраг. Предговор овој књизи напиоао је наш уважени проФесор грађанског права на Университету, господин Живојин Перић. Молим и све своје пријатеље, да се заузму око скупљања претплате. Ко скупи 2 0 претплатника и пошље претплату, добија књигу на поклон. 9. Фебруара 1912. год. Београд Днмитрије С. Капајџнћ окрузкни начелник у пензији Његошева улица бр. 71.

Штампа Краљ Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.