Policijski glasnik

СТ1'АНА 104.

ИОЛИЦИЈСКИ ГЛАСИИК

ВРОЈ 13.

7-5 см., иопод десне сисе; младеж величине кукурузног зрна, за 14 см., испод леве сисе и за 1 4 см., у лево од медијане ; белегу од ране

Деиеша Унраве београдеког казненог завода Вр. 1110.

велнчине З.^Д за 1 1 см., изнад паса и за 9 см., у десно од кичме. Деиеша нишког казненог завода Бр. 2040.

П О Т Е Р Е

Лота Николић, тежак из Дучевца, одговара за извесно кривично дело. Стар је 5 3 године, средњег раста, очију граорастих, округла лица, нос правилан, бркова проседих; у сељачком оделу, Депеша начелника среза лужничког Бр. ,1922. Ђорђе Шашић, пекарски калФа, родом из Крушевца, извршио је крађу два златна прстена, Милутину Стошићу, па је побегао. Стар је 20 година, висока раста, у опште плав, одело носи час грађанско час војничко. Депеша градског и среског суда Крушевац 1 399. Сима Николић — Пацић, Стеван и Јован Динић и Петроније Стевановић Динић, окривљени су да су ноћу између 19. и 20. октобра 1912 год., обнли врага на подруму Велоја Јел. Ђокића, из Јелашнице и однели су следеће ствари: 20 комада кошуља памучних, 4 кошуље пртене, 2 0 сукања тканих, 1 сукњу од куповног лица, 1 женско либаде, 1 јелечо од сомота 12 пари тканица, 12 пари женских чарапа, 10 пари мушких чарапа, 11 комада прегљача везених, 2 0 комада белих пешкира, 6 комада јелека, једаи јелек од сукпа са гајтаном, 1 шубару, 1 пар рукавица, 2 покровца, 10 марама, 1 новиуа жута и 5 0 шетара платна. Акт начелника среза тимочког Бр. 1255. Обрад Бозкидаревић, ооуђеник београдоког казненог завода побегао је. Родом је из Зајечара, стар 2 5 година, раста средњег, кратка чела, црпомањаот, има брз ход, брзо говори и заноои мало на бугарски. Рапије је био шнајдер.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЈ1БУМА

Једпо непозпаго лице пријавиио се 1 8 августа 1912 год., румуноком копзулату у Дрезди, и молило је за новчану помоћ да би могло даље отпутовати у своју домовипу. Изјавио је да му је име ПГарл Петреску, и износио јеједно уверење Румунског Конзулата у ХелзннгФорсу, којим се тврди, да је исти нриликом иропасти брода „Стела" своје папире изгубио ; Иото тако, мало доцније ноки Карл Далијус, који се престаиљао као капетан изварао је 13. новембра 19 12 год., од руског-генералног-конзула у Франкфурту па Мајни 500 марака. Он је причао, даје сафинском једрплицом „Улома" претрпео бродолом у близини Анкопе, и да се сада са 23 лица са брода враћа у постојбину. Варалица је у овом случају показивао једно лажно писмо „Вице Конзулата руског у Анкони" на коме је био потпис „Енрико Саоли". Па како се истрагом утврдило да је те преваре вршило једно исто лице; од прилике старо 4 0 година, омален, црне или угасите боје косе, у говору удара гласом као да је моренловац, и како постоји сумња да ће и даље вршити иреваре на сличан начин, то се обраћа мажња па њега, а у исто време изнооимо веран олог лажног конзулатског писма који гласи у преводу : <( Ја доле потписати тврдим, да је пилот (крманош) Шарл Нетреоку, рођен 24 доцембра 1857 год. у Сулини, поданик румунски претрпео бродолом на једридици „Стело" 22. јула 1912 год., којом је ириликом изгубио свој пртљаг и своје папире. Петреску је дакле дужан да иде у Браилу, да овој положај регулише и пађе другу коју лађу." ХелзингФорс 2 4 јула 1912. П. Л. Румупоки Конзул. (М. II.). Акт Антропометријско - Полип,. Одељења Бр. 376.

МАНГУП СТОКА

У атару општине глибовачке ухваћеда је једна кобила омица; длаке је зелене, а на десном буту има белу белегу Депеша пачелника среза јасепичког округа смедеревског Бр. 1041.

ТРАЖЕ С Е

Трајко Пешић, из Поповца, отишао је пре 1 5 дана од своје куће, па ни до данас се није вратио. Стар је 18 година, плав у опште, бркова малих плавих, и на десном образу иопод јагодицо има нлав младеж; у оделу сељачком. Депеша начелника среза јабланичког Бр. 32 89. Нестор син Глише Милића, из Белог Пол,.а отумарао ј.е од своје куће још 2 5 Фебруара, иа ни до данао се није вратио. Стаса је средњег; од одела има на себи чакшире сукнене и гуњ. Депеша начелника среза таковског Бр, 1870. Димитрије син Манојла 'Борђевића, из Црквенца среза ресавског, пре 14 дапа отишао је незнано где па ни до дапас се није јавио. Стар је 18 година, средњег стаоа, у деоно око мало разрок ; одело има на себи сељачко сукнено а на глави плаву шајкачу. Акт Антропометријско - Полиц. - Одељења Бр. 375. Димитрије Скадровић, из Скопл.а, отумарао је незнано где од своје куће, па ни до данас се није вратио. Стар је 19 год., средњег раста, у лицу смеђ, ћооав ; од одела има на оеби жуте хаљине и зимски капут жут са штрафтама, на ногама цииеле а на глави жути Фидцани шешир. Димитрије има дозволу издату од стране начелства у Скопљу, којом му ое дозвољава пут, под Бр. 1006. Депеша начелника округа скопљанског Бр. 2955.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА

Коста Н. из среза пчињског, сеиз код коња Илије Трифунца, капетана извео је 21. тек. м-ца два ждебца у шетњу и у путу му утекли. Једно ждребе старо 2 године, женоко, зове се „Мара", длаке затворено доратасте, на челу цветасто. Друго је такође женско, зове се „Голубица" длаке отворено доратаоте. Скреће се пажња свима полицијским и општинским властима за тражење војника и ждребади. Депеша пачелника ореза алекоиначког Бр. 2682.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник А. Ј. Кузмановић.