Policijski glasnik

СТРАНА 162.

ПОЈШЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 21.

оруђем (5), туиим (1), и дављењем у води (1). Узроци њиховом извршењу леже: у освети за 9 случајева, у свађи за 7, у користољубљу за 3, у иијаиству за 1, у нужној одбрани за 1, и за 8 случаја узроци су непознати. Посматрана према местима у којима су извршена изложепа убиства јављају се: у срезу јабланичком 3, у срезу прокупачком 2 и по 1 у у срезовима: посавском округа београдског, колубарском округа београдског, параћинском, беличком, ресавском, бањском, јадранском, млавском, моравском округа пожаревачког, хомољском, голубачком, ножаревачком, подунавском, зајечарском, косаничком, моравичком и у варошима: Врањи, Шапцу и Београду. Детоубистава извршена су по 1 у срезовима: масуричком и трстеничком. Нехотична убиства извршена су по 1 у срезовима: иосавском округа београдског, лепеничком, ражањском, расинском. параћинском, поцерском, млавском, јасеничком округа смедеревског, зајечарском и добричком. Покушаји убистава извршени су у срезу сврљишком 2, у срезу љубићском 2 и по 1 у срезовима: ваљевском, тамнавском, масуричком, пољаничком, крагујевачком, гружанском, кључком, копаоничком, деспотовачком, нишком, млавском, моравском о:;руга пожаревачког, пожаревачком, заглавском, прокупачком, драгачевском и у варошима : Врањи, Крагујевцу и Нишу. Сва ова дела извршена су већином у међусобној свађи и освети. Разбојништва су извршена у срезу грочанском 3 (сва непронађена), у срезу јабланичком 2 и по 1 у срезовима: брзопаланачком, млавском и у вароши Београду. Силовања су извршена у срезу крагујевачком 2 и по 1 у срезовима: тамнавском, масуричком, трсгеничком, лужничком и драгачевском. Тешке телесне повреде су извршене у срезу трстеничком 2 и но 1 у срезовима: нишком, ариљском, драгачевском и у варошима: Пеготину и Београду.

Паљевине су извргиене у срезу зајечарском 6, у срезу хомољском 4, у срезу нишком 3, у срезу рађевском 3 (1 пронађена), у срезу посавском округа београдског 2, у срезу колубарском округа београдског 2, у срезу тамнавском 2 (обе пронађене), у срезу расинском 2, у вароши Крушевцу 2, у срезу сврљишком 2, у срезу лужничком 2 , у срезу белопаланачком 2, у вароши Шапцу 2, у срезу звиитком 2, у срезу таковском 2, у срезу златиборском 2, у срезу ариљском 2 и по 1 у срезовима: подгорском, пчињском, лепеничком, неготинском, трстеничком, темнићском, левачком, бањском (пронађена), азбукомачком, пссаво-тамнавском, јадранском, пожаревачком, љубићском, иодунавском, заглавском, добричком и трновском. Вредност свих паљевнна пзноси око 24.000 динара. Опасне крађе извршене су: у вароши Београду 14 (2 пронађепе), у срезу колубарском округа београдског 10 (1 пронађена), у срезу мачванском 8 (4 пронађене), у срезу зајечарском 7 (1 пронађена), у вароши Врањи 7, у срезу бољевачком 6, у срезу лесковачком 5 (2 пронађепе), у срезу расинском 5 (4 пронађене), у срезу јасеничком округа смедеревског 5, у срезу пољаничком 4, у вароши Крагујевцу 4 (1 пронађена), у срезу ресавском 4, у срезу посаво-тамнавском 4, у срезу црногорском 4 (2 пронађене), у срезу колубарском округа ваљевског 3 (1 пронађена), у срезу тамнавском 3 (1 пронађена), у вароши Неготину 3 (све пронађене), у срезу трстеничкомЗ (1 пронађена), у срезу беличком 3 (1 пронађена), у вароши Нишу 3, у срезу белопаланачком 3, у срезу лужничком 3, у срезу поцерском 3, у срезу јадранском 8, (1 пронађена), у срезу подунавском 8, у срезу посавском округа београдског 2, у срезу посавском округа ваљевског 2 (1 пронађена), у срезу подгорском 2 (1 пронађена), у срезу валзевском 2, у срезу масуричком 2, у срезу гружанском 2 (обе пронађене), у срезу поречком 2 (1 пронађена), у срезу копаоничком 2 (обе пронађене), у срезу темнићском 2, у срезу левачком 2, у срезу нишком 2, у вароши Пироту 2, у срезу азбуковачком 2, у срезу пожаревачком 2 и по 1 у срезовима: гро-

чанском, космајском (пронађена), јабланичком, пчињском, крагујевачком (проиађена), јасеничком округа крагујевачког (пронађена), неготинском, ражањском (пронађена), параћинском (пронађена), алексиначком, моравском округа нишког (пронађена), млавском, моравског округа пожаревачког (иронађена), хомољском, качерском, орашком, пожешком, ужичком (иронађена), златиборском (иронађена), ариљском, трнавском, драгачевском, моравичком (пронађена), и у варошима: Пожаревцу и Зајечару (нронађена). Вредност свих ових крађа изиоси око 28.000 динара. Злонамерних поништаја ту!,их ствари било је: у срезу иосавотамнавском 8 (1 пронађен), у срезу нишком 2 и по 1 у срезовима: кључком (пронађен), беличком (пронађен), подунавском и зајечарском. Вредност свих уништених ствари износи око 2.080 динара. Поред изложених дела у току месеца марта, ове године извршено је у Србији и 21 самоубиство и то: у вароши Београду 3, у срезу гружанском 2, у срезу јасеничком округа смедеревског 2, и по 1 у срезовима : колубарском округа београдског, тамнавском, нишавском, мачванском, млавском, рамском, пожаревачком, добричком, прокупачком, златиборском, моравичком, студеничком и у варошима: Крагујевцу и Крушевцу. Ова самоубиства извршена су: вешањем 9, ватреним оружјем 5, дављењем у води 3, тровањем 8, и оштрим оруђем 1. Узроци њиховом извршењу леже: у болести за 6 случаја, у душевном растројству за 8, у страху од казне за 2, у частољубљу за 1, у грижи савести за 1, у рђавом домаћем животу за 1, у љубави за 1, у старости за 1, и за 6 случаја узроци су неиознати. Покушаји самоубистава извршени су у вароши Београду 5 (4 тровање, 1 ватрено, љубомора, грижа савест, туга, л^убав, и непознат), и у срезовима колубарском округа београдског 1, (оштро, непознат), и у срезу моравском округа пожаревачког 1, (вешање болест). Општи преглед до сад изложеиих дела овакав је: