Policijski glasnik

СТРАНА 392.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 48. и 49.

чине 4 оантиметра. Радисав је у веома похабаном оделу; увек иде спуштене главе, те изгледа незнатно погрбљен. Како се о овом лицу ништа нозитивпо не зна, нарочито одакле је и у колико су његови наводн тач.пи, то се пзноси његова слика с преноруком поиицијским и општинскпм властима: ако ма шта сазнаду о њему да то одмах доставе Управп града Београда с позивом на њен акт бр. 41901. Нарочита се нажња скреће властима срезова: качерског н таковског, јер је велика вероватноћа да је он отуда, а стојп и јака сумња, да је Цадисав родом из Сабанте у срезу левачком, где је извршио какво казнимо дело, па отуда побегао. ПОТЕРЕ Танасије Радојковић, зв. »Товрљан", [коцкар из Краљева, чију слику износимо, решењем круше-

Акт крушевачког градског и среског суда Бр. 4427. Недељко Стојковић, зв. „Сутон", надничар из Ужица, кажњен је са месец дана затвора због крађе, али се налазп у бегству. Недељко је стар 29 година, средњег раста, очију смеђпх, лица дугуљастог, косе смеђе. Депегпа пачелства округа ужичког Бр. 6144. Димитрије Радосављевић, Циганин-скитач, из Соколове, извршио је опасну крађу, па затим побегао. Димитрије је сгар 18 година, раста средЈвег, у оделу грађанском, на ногама има опанке. Деиеша начелиика срезајасеничког округа смедеревског Бр. 5046.

ТРАЖЕ С Е Жарко Марковић, из Церове, 23. пр. м-ца несгао је на путу Ариље-

вачког првостепеног суда стављен је под кривичну истрагу и у притвор због иок\ шаја убиства, алн се налази у бегству. Танасије је стар 24 година, жућкасто-зелених очију; на левом крају леве обрве има ожиљак од ране, неправилног облика, величине 2,5 см.; па левој страни потиљка, има белегу од посекотипе, у облику криве линије, величине 2'5 см. Акт Јфушевачког првостепеног суда Бр. 14440. Михаидо Милосављевић-Ђокић, зв. „Митко" из Ђуппоа, извршио је опасну крађу, па затпм побегао. Михаило је стар 30 година, средњег раста, по лицу рошав.

Церова и до сада се није могао пронаћи. Он је стар 48 годпна, малог раста, сувоњав, црномањаст; насебп пма зубун п чакшире од црног сукна, иа ногама опанке и на глави шубару. Депеша начелника среза драгачевског Бр. 11518. Светозар Томић, из Лознице, који је био као шегрт у Београду, 30. нр. м-ца нестао је, те га отац Светомир тражи. Светознр је стар 12 година, риђе косе, округла лица, на глави носп качкет. Акткварта савамалскогБр. 10891.

КРАЂЕ СТОКЕ Непознатп крадљивци украли су Драгољубу Васиљевићу, из Мечковца, једнога коња маторог 9 година, длаке затворено-доратасте, високог 1*30 м., гриво и репа подшпшапих. Депеша иачелника среза крагујевачког Бр. 15290. Непознати крадљивци украли су Првулу Сорићу, из Михајловца, једнога коња маторог 9 година, длаке црвено-доратасте, у десно уво ровашеног. Акт начелника среза брзо-паланачког Бр. 8452. Непознати крадљивци украли су Костадину Милутпновићу, из Бобовишта, једну кобилу матору око 8 година, длаке доратасте, чарапасту у обе предње и десну задњу ногу, висине око Г45 м., са жигом »К С( . Депеша начелника среза алексипачког Бр. 14705.

МАНГУП СТОКА У атару општине грлишке налазе се две мангуп кобиле са једним ждребетом. Једна је кобила матора 12 година, длаке бело-зелснкасте, у дсснј уво ровагпена, а лруга је матора 5 годппа, длаке дорагасте, на леђнма има белегу од убоја седла; ждребо је маторо 8 месеца, длаке алатасте. Акт пачелника среза зајечарског Бр. 1 5854. У атару општине залоговачке ухваћепа је једпа мангуп крава, матора 8 година, длаке вране, рогова кукастих, без роваша. Депеша начелпика срезатемнићског Вр. 11974.

У X В А Ћ Е Н Александар Милојковић, „Санда", коцкар из Јагодине, чија је потерница пзашла у 4 6. броју »Полицијског Гласника" од ове године ухваћен је, тс је престала потреба за 1веговим тражеп>ем.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Добривој В. Бакић.