Policijski glasnik

та Параћинчета и да је некад био полицијски писар у Гостивару. Међутим ово сазнање није се могло проверити, па ни утврдити његов идентитет, али се ипак с врло великом вероватноћом претпоставља, да је опасан зликовац и да га власти траже. Код њега су на-ђене следе-ће стварк: 1 златна бразлетна, 3 женске сребрне гране, 1 златне мин•ђуше, 1 електрична ламна, 3 ножа и 1 сељачка антерија, која је укра1зена из радње Тсдосија Миленковића, из Крушевца. Соисхвеници осталих ствари су непознати. (В. групу Е). (Осим фотографије друго ништа није псслато о личном опису. — Ур.). Начелство окр. крушевачког, 12423, 24-12-20. 228. за картонски регистар Идентификовати и притворити два непозната лопова, који су ноћу 29. октобра тек. год. у друштву са Илијом Л. Станојевикем. из села Добре, ср. голубачки, окр. пожаревачки, извршили кра'1;у порхета фирми М. Д. Брус, отворивши вагон на овдашњој жел. станици. Именовани И^ија се век налази у судском притвору, али изјављује да ни он сам не познаје евоје саучеснике. По сазнању пак пом. лопови су краћени порхет продавали по селима округа: београдског, смедеревског и пожаревачког, те у том правцу треба трагати. Порхета је било три различите врсте и то: један зелен са белим пругама, које се секу под правом углом, од којих су једне шире (5 мм.), а друге уже (2 мм.). Шире беле пруге удаљене су једна од друге за 2 см., а уже за 2 мм. Између сваке друге две шире пруге уметнуте су уже. Други порхет је отворено плаве боје, као небо, такође са белим, али само широким пругама, оне иду у косо према основи и налазе се по четири једна близу друге у размаку од по 2 мм., свака пак група од по 4 пруге удаљена је једна од друге за око 2,2 см. Пруге нису много видљиве, једино на својим пресецима су јаче истакнуте и ту образују кведрате, 16 на броју. Трећи порхет је црвене боје, такође са белим, али само широким пругама, које иду у косо према основи, а све по две образују по једну групу и удаљене су једна од друге за 1 см.; група пак од групе удаљена је за 2 см. Пруге су слабо видљиве и једино су на својим пресецима, где образују четири кзадрата, нешто јаче истакнуте. Градска Суд за Београд и Чукарицу, 25215, 27-12-20.

229.

за картонски регастар

Б

3 0. за ка Р тонски регистар ^ Животиње (говеда) изгубљене Крава, матора 9 година, нискр , длаке жуте, рогова малих, повијених, са жигом Бр. 231, у"оба ува ровашена, нестала је са ливаде 2. ов. мес. Павлу Панићу, из Грабовца, ср. посавског. Начелство окр. ваљевског, 17980, 24-12-20.

231.

за картонски регистар

Ћ

Шивотиње ( говеда) нађене Крава, матора 5—0 година, длаке црне, непознатог сопственика, налази се код Драгомира Глигорића, из Остружња, ср. подгорског. Начелство окр. ваљевског, 17985, 21-12-20.

232.

за картонски регистар

т.

Животиње ( овце) изгубљене Овце: две беле, једна врана, нестале су са паше 17. тек. мес. Периши Јокићу, земљоделцу из села Тополе. Нач. ср. јасеничког, Аранћеловац, 24130, 20-12-20.

233.

за картонски регистар

Ћ

Животиње (говеда) изгубљене Крава, матора 5 година, длаке мрко жуте, на челу цветаста, рогова танких обичних, ногу високих танких, мало повијене кичме на леђима, нестала је из баште 18. тек. мес. Радовану Стојићу, из Лаповца, ср. јасенички. Пач. ср. јасеничког, Аранђеловац, 24241, 26-12-20.

^3*4: за картонски регистар ЈЈ* Одело (мушко) украђено а) гуми-мантил; б) одело сиве боје; в) панталоне са пругама, — све украћеио Марселу Готије, фабриканту ципела из Романса (Француска). (В. групу Б, пот. бр. 229). Управа гр. Београда, 21909, 27-12-20.

235.

за картонски регистар

Е

Идентификовати и притворити непознатог крадљивца, који је 25. децембра т. г. око 6 часова у вече, у возу, који је долазио из Младеновца, украо Марселу Готије, фабриканту ципела из Романса (Француска), један ручни куфер, жуте боје, у коме је било: један гуми-мантил, пар одела сиве боје, панталоне са пругама, две кошуље у боји, с иницијалом М. Г., три пара чарапа, пар цапела жуте боје, једна поткошуља, неколико марамицз, једна футрола с прибором за тоалету, машина „Жиле" за бријање и два писма на француском језику на адресу Марсел Готије Зајечар и Београд. (В. групу Е, пот. бр. 234). Управа гр. Београда, 21909, 27-12-20.

Драгоцености (мин1)уше) узапћене Минћуше, златне, одузете су од једног непознатог лица, које је ноћу 17. новембра т. г. ухваћено у Крушевцу у тренутку, када је покушало да обије један дућан. Сумња се да су ове минћуше украђене, те треба пронаћи њиховог сопственика*. (В. групу Б, пот. бр. .227). Начелство окр. крушевачког, 12423, 24-12-20.

236.

за картонски регистар

Е

Драгоцености (гривне) узапћене Гривна — бразлетна златна, одузета је од једног непознатог лица, које је ноћу 17.