Prosvetni glasnik

3 18

3 Л II И С II И К Г Л Л 13 II О Г ПМСВЕТНОГ САВЕТА

чл. 3. закона о надзиравању школа предложи потребан број дида, која ће ове године ирегледати све школе. Ради бржега и тачнијега рада у овом важном нослу, Савет је изабрао потпредседника Ј. Педића и чланове Св. Николајевића, Св. Милосављевића, ММиловука и Љуб. Ковачевпћа у нарочити одбор, коме је ставио у дужност да састави и Савету на идућем састанку донесе листу лида која би се могла г. министру препоручити за школске надзорнике за ову школску годину. Овом приликом покренуо је др. В. Бакић питање : да ли по чл. 2. закона о надзиравању школа могу бити надзорници и учитељи основних школа. Ношто у закопу стоји да ће се надзор вршити преко лица „из просветне струке у опште- и пошто учитељи спадају у просветну струку, а нигде није казано да се они изузимају, то је Савет са 7 противу 7 гласова одлучио да се чл. 2. закона о надзиравању школа тако разуме, да и учитељи могу бити надзорници. За тим је потпредседник закључио састанак.

ХГУШ САСТАНАК 15. Аарила 1881. год. у Београду. Били су : председник др. Ј. Панчић ; редовни чланови : Ст. Марковић, Мих. Петковић, арх. Н. Дучић, др. Л. Докић, Јов* Ђорђевић, др. Ј. Валента, М. Миловук, др. В. Бакић ; ванредии чланови : Св. Николајевић, М. Зечевић, Св. Вуловић, Драг. Плајел, Свет. Милосављевић, Љуб. Ковачевић, Ник. Стајевић и Ј. Југовић. I Чита се записпик Х1/УИ састаика и Савет га прима. II М. Миловук реФерише о раду нарочнтог одбора, коме беше стављено у дужност да капдидује лица за надзорнике школа у овој школској години. 11о дужем саветовању, на основу поднесене кандидационе листе и ново предложених лица, Савет је одлучио да предложн г. министру нросвете и црквепих послова ова лица за школске надзорнике: I за основне школс Аћима Пивљаковића, директора н. гимназије у Ужицу. Андру Николића, ироФесора I. н. гимназије београдске. Димитрија Јовановића, нроФесора нижегимпазије У Крушевцу. Димитрија Јосића, ироФесора учитељске школе. Добросава Ружића, суплента ниже гимназије у Ужицу.

Ђорђа Миличанца, суплента ниже гимназије у Јагодини. Живана Живановића, сунлента I ниже гимназије у Београду. Живојина Симића, директора ниже гимназије У Зајечару. Ивана Дамњановића, ироФесора ниже гимназије у Јагодипи. Јанићија Поповпћа, проФесора н. гимназије у Смедереву. Момчила Иваннћа, сунлента у Реалци. Миленка Марковића, суплента ниже гимназије у Пироту. Михаила Баиића, проФесора ниже гимназије у Иожаревцу. Милована Марипковића, директора ниже гимпазије у Неготину. Мијаила Ђуровића, нроФесора ниже гимназије у Лесковцу. Иетра 'Борђевића, проФесора гимпазије у Крагујевцу. Стевана Ловчевића, нроФесора ниже гимназије у Пожаревцу. Богољуба Јовановића, статистичара у министарству нросвете и црквених нослова. Васу Филиповића, директора ниже гимназпје у Чачку. Јанићија Поповића, нроФесора Богословије. Др. Николу Петровића, секрет. минист. нросвете и цркв. послова. Марка Велизарића, ироФесора гимназије у Београду. Николу Стајевића, свештеника београдског. Ђуру Бошковића, проФесора ниже гпмназије у Свилајинцу и Живка Ноиоваћа, проФесора гимназије у Београду. II За основне и ниже средн.е школе : Ђуру Козарца, директора ниже гимназије у Шаицу. Мплоја Влајића. проФесора учитељске школе. Драгољуба Јовановчћа, проФесора II ншке гимназије београдске. Михаила Марковића, директора нишке гимназије. Симу Живковића, директора крагујевачке гимназије. Стевана Д. Иоповића, севретара у министарству нросвете п црквених нослова.