Prosvetni glasnik

записник главпог нросветног савкта

III Разрешени су: у вароши београду i г-ђа Јелисавета НедељковиЛка, учитељица 1У разреда женске гаколе на ДорћолЈ, 5. Марта о. г. но молби. у београдском округу: г. Васа НиколџК, учитељ школе у Жаркову, 5. Марта ове год. у јагодинском округу; г. Јевта НоиовиК , заетупник учитеља II, III и IV разреда школе у Поточцу, 5. Марта ове год. ио молби.

у крагујевачком округу i г-ђа Надежда ПутнжовиАка, учитељица I разреда школе жабарске, 27. Фебруара о. г. ио молби. у ужичком округу : г. Паун ЈеремиК, заетупник учитеља I и II разреда основне школе у Добрињи, 6. Марта ове год. као неспособан. У м р л и г. Станисав ДеештовиК, учитељ гаколе чокешинске, у округу гаабачком, преминуо је 20. Фебруара ове године.

Записшш Главног Просветног Савета

САСТАНАК СССШ 12. Фебруабра 1880. у Београду Били су : иредседник, Дим. НешиЋ ; ркдовни чланови: Ј. ПециЈ!, Н. Дуч^-ћ архим., Љуб. Ковачев.-сћ, Ђ. Нозарац, Драг. Плајел, др. Лаза Стефанозц-ћ; ванредни чланови: Јев. ЂорђевиЋ, Јов. Ђор1>зв ;'Љ, др, В. БакиЋ, Нин. Стајеви1ј, и Лаз. Обрадовић. I Прочитап је и иримљен заиисиик 302. еастанка. II ГГрочнтано је писмо г. Срете Ј. Стојковића проФ. београдске гимназије, упућеио Главном Просветном Савету заједно с рукоиисом „Планиметрија за више разреде гимназија и реалака." То писмо гласи : Главном Просветном Савету. Према решењу Главног Просветног Савета од 20. Новембра ове год., усвојно сам све напомене, које је ре®еренат, г. Димитрије Нешић, нредседник Гл. Пресв. Савета, изволео изнети на мој рукопис „ Иланиметрија за више разреде гимназија и реалака," те сам по њима и извршио поправке и допунио руконис са остатком Планиметрије, који иређе нп.је био обухваћен.

С тога ми је часг у нрилогу •/. поднети савету иснрављеи и допуњеи рукоиис, који садржи целу Планиметрију, с додатком геометриских анализа за региавање задатака, дакле управо оно, што се прелази у IV., V и УГ разр. гимназија. Па пошто се реФеренат, г. Нешић, већ уверио о извршењу предложених исиравака, и иошто је имао доброту ирегледати и одобрити ми и ириновљени део, — молим Гл. Просв. Савет, да изволи донети одлуку о поднесеном рукопису. С иошговањем, рр. ј Ј. рто^кови-в проФесор математ.. у београд. гимназији. За овим је председник Главн. Просветног Савета г. Днм, Нешић усмено реФерисао Савету о овоме делу и препоручно га и Главни Просветни Савет усвајајући у свему мишљење г. реФерента одлучио је : да се дело „Планиметрија за више разреде гнмназија п реалака" од г. Срете Ј. Стојковића проФесора прими за школску књигу и да се о држ.авном трошку штамиа. Писац да се награди за труд са по сто (100) динара од штампаног табака с тпм, да буде дужан сам држатн коректуру.