Prosvetni glasnik

91

ПРОСВЕТНИ ПЛАСНИК

Ибслази два пут сваког месеца у свескама од 3 и више табака. Цена је : за Србију 12 дин., а за Црну Гору, Бугарску, Босну, Херцеговину, Аустро-Угарску, Румунију и Турску 15 динара на годину.

претплата се шаље Управи Кр. Срп. државне штампарије. а рукописи уредништру.

XIX СВЕСКА

У Београду 15. Октомбра 1886.

годинл. VII

Постављења и разрешења од дужности наставника средних школа Актож министра просвете и црквених иослова I. Постављени су : у богословији: у другој нижој гимназши : г. Тоша Станојевић, ђакон за хонорарг. Ранко Петровић, за хонорарног пре- ног предавача црквеног певања у I. и II. раздавача, 21. Септембра ове год. раду, 16. Септембра ове год. г. Вдадимир Мадина, за предавача 21. Сеитембра ОВе' Г0Д. у београдској гимназији : г. Јован ТриФуновић, за п))одавача 21. г. Стеван Јевтић, за учитеља језика I. Септембра ове год. класе. 1. Септембра ове год. г. Љубомир Ђорђевић, за предавача 21. Септембра ове год. II Разрешен је: у лескобачкој ниж01 гимназиЈи : г. Петар Бакић, иредавач, 11. Сеитембра ове год. јер је постао пнсар ммнистарства Финанције.

Постављена и разрешења од дужности управитеља основних школа Актом мииистра просвете и црквеиих иослова

Постављен је : г. Михаило Мидосављевић, за управитеља школа крагујевачких.

Разрешени су: г. Радомир Тодоровић, управитељ мушке школе крагујевачке и

г. Милоје Петровић, управитељ женске школе крагујевачке.

Постављеља и премештаји наставника основних школа Актом мииистра иросвете и црквеиих иослова I постављени су: г ђ ца Катарина Тешићева, која је свру вароши београду : | ш цд а Впшу женску школу, за учитељицу I. гђца Даница Кузмановићова, која је разреда мушке школе на Сави. свршила Вишу женску школу, за учитељицу I. разреда мушке школе налилулске.