Prosvetni glasnik

300

ШКОЛСКИ ЛЕТОПИС

Из гораег се прегледа види, да је на испиту зрелости било приправиика: у I београдској гимназији .... 43 у II београдској гимназији .... 27 у зајечарској гимназији 15 у крагујевачкој гимназијп 52 у нишкој гимназији 13 у шабачкој гимназији 30 У свима гцмназијама 180 Дакле највише је прпправпика дала крагујевачка, затим I београдска гимиазија, а иајмањо шгатка гимназија. Од приправпика за испит зрелости било је који су на чисто положилп исппт : у I београдској гимназији .... 37 у II београдској гимназији .... 8 у зајечарској гимназији 6 у крагујевачкој гимназији .... 34 у нишкој гимназији 10 ,у шабачкој гимназији 21 У свима гимназијама 116 У проценту: у I београдској гимназији .... 86'05 у II београдској гимназији .... 29-63 у зајечарској гпмназији 40-00 у крагујевачкој гимназији .... 63-46 у нишкој гимназији 76'92 у шабачкој гимназији 70-00 У свима гимназијама 64'44. Највећи проценат прпправника који су иа чнсто положили испит зрелости био је у I београд. гимназији, затим у нпшкој и шабачкој, а најмање у П београдској гимназији. У опште је преко половине прпправника ноложило испит на чисто.

Од приправника који су одбијсни

на три мс-

било је :

у I београдској гимназији . .

3

у II београдској гимназији . .

11

у зајечарској гимназији . . .

4

у крагујевачкој гимназији . .

3

у нишкој гимназији

3

у тнабачкој гимназији ....

5

У свима гимназијама ....

27

У проценту:

у I београдској гимназији . .

. . 6-97

у II београдској гимназији . .

. . зз-зз

у зајечарској гимназији . . .

. . 26-66

у крагујевачкој гимназији . .

. . 5-77

у нишкој гимназији

. . 23-08

у шабачкој гимназији ....

. . 16.66

У свима гимназијама ....

. . 15-55

Највећи проценат одбијеиих иа три месеца износио је у П београдској гимназији, а најмаве у крагујевачкој гимназији. Број приправиика који су одбијени на годину дана износио је : у I београдској гимназији .... 1 у II београдској гимназији у зајечарској гимназији . у крагујевачкој гимназији у нишкој гимназији . . у шабачкој гимназији , . У свима гимназијама .

9

13

23

У проценту: у I београдској гимназији у II београдској гимназији у зајечарској гимназији . у крагујевачкој глмназијп у иишкој гимнаЗији . . . у шабачкој гимназији . . У свима гимназијама . .

2-33 33-33 25-00

12-77

Приправника одбијених на годину дана није било у гимназијама: зајечарској, нипткој п шабачкој. Највећи процеиат износио је у II београдској гимпазији, а најмање у I београд. гимиазији. Уоиште проценат одбијених на годину дана био је врло незнатан. У крагујевачкој гимназији проценат приправника одбијених на годину дана једнак је с процентом приправника одбијених на трн месеца. Прииравника одбијених на свагда било је: у I београдској гимназији у II београдској гимназији у зајечарској гимназији . у крагујевачкој гимназији у нишкој гимназији . . у шабачкој гимназијн . . У свима гимназијама .

1

2 С)

У проценту: у I београдској гимназији

у II београдској гимназији у зајечарској гимназији . у крагујевачкој гимназији у нишкој гимназији . . . у шабачкој гимиазији . . У свима гимназијама . Уопште проценат нриправника одбијених иа свагда врло је мали. Пајвећи је износио у шабачкој гимназији, а у II београдској и крагујевачкој гимназији готово је подједнак; у осталим гимназијама:

3-70

3-85 6 - 66 2-77