Prosvetni glasnik

(јлужбени дјко

275

Р А С П И С старешинама свију просветних завода о начину. како &е се на царинарницама изузимати пошиљке са стране, које не подлеже царини. На основу члана XI. Закона о оншто.ј царинској тарнФН, од 10. јула 1893. год.. не плаћају никакну царину, обртнп порез, друге државне, помесне и општинске таксе предмети науке и вештпне, намењени за збирку јавннх завода за науку и вештину, кад се тп предметп увозе у земљу са стране. Новодом тим, а и радн правилнијега контролисања експедиција тпхврста, г. Министар Финансија нашао је занотребно, актом својим од 26. Фебруара о. год., ЦБр. 2192., прописати нарочити образац за ј/всрења, на основу којнх ће се од сада ти предмети пзузимати из царинарница првога и другог реда. Достављајући Вам у прплогу под '|. један прпмерак тог обрасца, препоручујем Вам, да се у бу-

дуће при изузимању пошиљака папред означене врсте, намењенпх потреби повереног Вам завода, служите искључиво таквим уверењнма, која треба иретходно поднети министарству Фпнансија ради видирања од стране шсфл царинскога одељења. Овим се замењују ранији расиисп Министра просвете и црквенпх послова : од 5. маја 1888. год., ПБр. 3337., и од 29. марта 1889. год., ПБр. 3608. (Просв. Зборнпк, стр. 1093.—1096.). ПБр. 4621. 29. маја 1896. год. у Београду. Мпнистар аросвете и црквсних иослова Л»уб. Ковачеви!! с. г.

1. Гоба нримљеиа и заведена у магацинску 2. Заводена у дек .1арациону књигуУв.Бр.. књигу нод МБр (потпис) (иотппс)

3. Заведена у приходну књигу КБр. (потпис)

УВЕРЕЊЕ (На основу расииса Министра Фннансија од 26. Фебр. 1896. г. ЦБр. 2192) По коме да се нзда нз царииарнице -У;'' - ■. :

.унутра

нзложена роба у у Србију, за потребу.

_колета, коЈа Је приснела из.

.189— год.

(потпис издаваоца уверења)

У-

из

4. Примпо робу потнуно (потпис)

5. Примљена у час иодне. 6. Преглед робе да изврше г. г

(потпис)

Видео Ннснектор царинског одељења,