Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Бр. 9

ХУШ

+Ч-7

СЛУЖВЕНН Д Е 0

ПРЕТПИСИ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ОТПУШТАЊА Претписом г. Министра : Просвете и дрквених нослова од 19. ов, м. ПБр. 11563 отпуштени су из државне службе г.г. д-р. Доброслав Игњатовић и Радомнр Радојевић, предавачи чачанске гимназнје и г-ђа Меланпја Казимировпћка учитељица жепског ручног рада у зајечарској гимназији.

ПЕНСИОНОВАЊА Гешењем -г. Министра просвете од 3. Сеитембра, а на основу чл. 4. тач. 5. Закона о устојству гнмназија г. Павле Чортановић. учитељ дртања у неготинској гнмназији, стављен је у стање покоја«

ПОСТАВЉЕЊА Претписом г. Министра просвете од 11. о. м. Пбр. 11472 постављени су: г-ђица Видосава Ђурђевићева за учитељицу женског ручног рада у јагодинској гимназији и г. Милан Драгосављевић, ђакон неготпнске цркве за вероучитеља у неготин. гимназ. ПРЕМЕШТ АЈИ Претписом г. Министра просвете од 11. о. м. ПБр. 13296 премештен је г. Јулијус Брож, привр. учитељ музике и нотног певања у градиштанској гимназији за привременог учитеља истих вепггина у Учитељскот Школи.

ОСНОВНЕ ШКОДЕ Претписом г. Министра просвете и црквених послова од 1. Септембра ове године премештени су: по молби: У Веограду: У I. разред мушке школе на Теразијама Анка КарајовановиКева, из Крагујевца; — у 2. одељ. III. раз. м. шк. на Источном Брачару Аранђел ДмитровиА, из' Прћиловице; — у II. раз. ж. шк. на Савинцу Вукосава КојиЛка, из Кладова; — у I. раз, ж. шк. у Палнлули Даринка, Чабрићка, из Ђуприје; — у 1. одељ. IV. раз, м. прооввтни гласник 1897. г.

пгк. на Теразнјама Димитрије СоколовиК, из Ваљева; - у IV. раз. м. шк. на Западном Врачару 2>. КојиЛ, из Кладова; — у I. раз. ж. шк. код Саборне Цркве Јулијана ЈазаревиЛка, из Мерћеза (топл.); — у III. и IV. раз. м. шк. на Сави Косара ТоманиЛева, из Крушевца; — у I. раз. м. шк. на Сави Коста ГлишиЛ. из Ниша; — у III. раз. м. птк. на Сави Коста ДимитријевиК, из Крњева (подун.); — у III. раз. м. шк. у Палнлулп Љиосава Краси&ка, из Лесковц а,-^— у III. раз. ж. шк. код Саборне Цркве Љубица ШарјановиЛева, из Трнаве (краг.); — у II. раз. ж. шк. на Теразијама Марица Големовићка, из Пожаревца; — у III, раз. м. шк. код Саборне Цркве Михаило Сретенови/1, из Бранковине; — у 2. одељ. II. раз. м. шк. на Дунавском крају Петар Луки/1, из Зајечара; — у I. раз. ж. шк. на Теразијама Ружица ПротиЛка, из Шапца; — у III. раз. м. шк. на Западном Врачару Светозар ВучовиК, из Смедерева; — у I. раз. ж. шк. на Савинцу Софија ВујиЛева, из Чачка; — и у III. р. м. шк. у Палилули Станиши СтанишиК, из Обреновца. У округу ваљевском : у сва 4 раз. шк. у Славковици Алекса ЛешиИ, нз Дудовице (подун); — у III. и IV. раз. м. шк. у Мионици Василије УрошевиК, из Стублина; — у I. и II. раз. м. шк. у Бањанима Драга ЈовановиКева, из Суводања; — у 1. раз. м. шк. на Убу Драга ТерзиКка, из Пиромана; — у I. и II. раз. м. шк. у Пироману Драгиња ЂорђевиЛева, из Тврдојевца; — у I. и II. р. м. шк. у Суводању Јелица ЂорђевиКева, из Младеновца; у III. раз. ж. шк. у Ваљеву Јулија МилосављевиКева, из Обреповца; -- у сва 4 раз, шк. у Г. Топлици Коста ПавловиК, из М. Мокрог Л.уга: — у III. и IV, раз. м. шк. у Боговађи Крсман ПејовиЛ и у I. и II. Љубица ПејовиКка, обоје из Брезне ; — у 2. одељ. IV. раз. м. шк. у Ваљеву, Марко АнтоновиК, из Обреновца; — у I. и II. р. м. шк. у Тврдојевцу Марта ПетровиЛева, из Видровца (крај.); — у III. и IV, раз. м. шк, у Бањанима Милан МалешевиК, нз Дражевца (подун.); у I. р. м. шк. у Обреновцу Милева Обренови&ева, 63