Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Бр. 10

XVIII

СЛУЖБЕНИ ДВ0

УКАЗИ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА КРАЉА

КРАЉЕВСКА ВЛАДА Његово Величанство Краљ Александар I. уваживши оставке које су му ноднели досадашњи г.г. министри благоволео је указом Својим од 11. октобра ове године, поставити: за Председника Министарског Савета и Министра Иностраних дела г. д-ра Владана Ђорђевиба. изванредног посланика и онуномоћеног мннистра на двору Његовог Царског Величанства Султана; за Министра Финансија г. Стевана Д. Поповиђа, министра на расположењу; за Министра Народне Привреде г. Симу ЛозаниЂа, министра на расноложењу; за Министра Просвете и Црквених послова г. Андру Ђорђевипа, проФесора Велике Школе; за Министра Унутрашњих дела г. Јеврема Андонови^а, члана Државног Савета; за Министра Правде г. Косту Н. Христи&а, изванредног посланика и опуномоћеног министра на Двору Његовог Величанства Краља Румунског; за Министра Грађевина, ђенералштабног пуковника г. Јована Атанацковића, помоћника и вршиоца дужности начелника Главног Ђенералштаба, задржавајући чин и ранг у војсци; и за Министра Вајног, ђенералштабног пуковника г. Драгомира Вучковића, команданта дринске дивизиске области.

ПРЕМЕШТАЈИ Указом Његовог Величанства Краља од 16. октобра ове год постављени су: У министаретву просвете и црквених иослова: За реФерента за основну наставу Јован Миодраговић, проФесора Учитељске Школе ; и У првој београдској гимназији : за прОФесора Ранко Петровић реФерент за основну наставу, по аегову пристанку.

ирооветни гласник 1897.

СРЕДЊЕ ШКОЛЕ Указом Његовог Величанства Краља од 20. октобра ове године постављени су: у првој београдској гимназији: за директора проФесора Михаило Марковић, директор и проФесор нишке гимнг;зије, по молби и за проФесора: Ђока Анђелковић, директор и проФесор исте гимназије, по потреби службе; у другој београдској гимназији: за проФесоре: Мита Живковић, директор и проФесор иожаревачке гимназије, по потреби службе и Коста Петровић, проФесор крагујевачке гимназије по молби; у ваљевској гимназији: за проФесора Милорад Павловић, ироФесор шабачке гимназије, по иотреби службе; у крагујевачкој гимнавији: за нрОФесора Михаило Илић, проФесор параћинске ниже гимназије по молби; у нишкој гимназији: за директора и ироФесора Коста Ивковић, директор и проФесор лесковачке ниже гимназије, по потреби службе ; за проФесоре: Димитрије Марчић, проФесор чачанске гимназије, ио молби и Миливој Башић проФесор Учитељске Школе, по потреби службе; у пиротској гимназији: за проФесора Стеван Станојевић, проФесор на расположењу ; у пожаревачкој гимназији : за директора И проФесора Михаило Банић, нроФесор исте гимназије, ио потреби службе; 70