Prosvetni glasnik

С Л 7 Ж В Е

Н И Д I 0

547

у округу крајинском: за нривременог вишег учитеља у Неготину, Паун ДимитријевиК, учптељ II разреда основне школе у Неготину, окр. истог. у округу крушевачком : за привремеиог вишег учитеља у Крушевцу, У1азар Павловип, учитељ IV разреда основне школе у Великој Дренови, окр. зстог; у округу моравском: за нривременог вишег учитеља у Свилајинцу, Димитријс ДимитрцјевиЛ, учитељ II разреда основие школе у Јагодини, окр. истог; за .привременог вишег учитеља у Јагодини, Велимир Павлови%, учитељ III разреда основне школе у Јагодини, окр. истог; у округу нишком: за привременог вишег учитеља у Нишу, Радоје КрасиИ, учитељ IV разреда основне школе у Ћићевцу, округа крушевачког. у округу пожаревачком : за иривременог вишег учитеља у Великом Градишту, Владимир РадиК, свршени ђак Велике Школе. у округу рудничком : за привременог вишег учитеља и управитеља у Краљеву, Сима ААимовиК, учитељ 1. одељења III и IV разреда основне школе у Краљеву, округа истог: за привременог вишег учитеља у Краљеву, Панта СимиА, учитељ I разреда основне школе у Чачку, округа истог. у округу тимочком : за привременог вишег учитеља у Књажевцу, Алекса ВеличковиЛ, учитељ 2. одељева IV разреда основне мушке школе у Нишу, округа нишког. у округу ужичком : за привременог вишег учитеља у Ужицу, Цветко РадојичиК, учитељ основне школе у Ужицу, округа истог.

ДЕВОЈАЧКЕ ШКОЛЕ ПОСТАВЉЕЊА Нретписом Министра просвете и црквених послова поставље^ су за више учитељице Девојачких школа: у округу крајинском: за привремену вишу учнтељицу у Неготину, Широслава ДимитријевиКева, свршена ученица Велике Школе. у округу нишком: за вишу учитељицу у Нишу, Иконија Клаји&ева, класна учитељица Више Женске Школе у Крагујевцу; у округу тимочком : за привремену вишу учитељицу у Зајечару, Стана Херманова, учитељица 2. одељења I разреда оснонне мушке школе у Зајечара, округа истог.

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ПОСТАВЉЕЊА Претнисом министра просвете и црквених послова постављени су као нови, или који су били на расположењу због затварања школе или одељења: у Веограду: за учитељнцу I разреда основне женске школе у Палилули, Босиљка ЂуриЛева, пређашња класна учитељица Више Женске Школе у Београду. у округу ваљевском : за учитељицу II разреда основие женске школе у Ваљеву, Марија ГлигоријевиЛева, учитељица вештина у Вишој Женској Школи у Београду ; за учитељицу I и II разреда основне школе у Рајковићу, Живана ВујиКева, учитељица основне школе у Памбуковици, округа истог; за учитељицу I разреда основне школе у Врелу, Зорка Вукосављеви&ева, учитељица I и II разреда основне школе у Новацима, округа истог; за учнтеља сва 4 разреда основне школе у Цветановцу, Адам, Станимировић, учитељ основне школе у Крчмарима, округа истог; за учитеља III и IV разреда основне школе у Миличиннци, Михаило Стуааревић, учитељ основне школе у Лелићу, округа истог; за заступницу учитељице I и II разреда основне школе у Звечкој, Даринка ПетронијевиЛева, свршена ученица Више Женске Школе с испитом. у округу врањском: за учитељицу I разреда осовне школе у Врањској Вањи, Јелица ОбрадовиЛка, учитељица основне школе у Ћуковцу, округа истог; за заступницу учитеља сва 4разреда основне школе у Кални, Марија АранђеловиИева, пређашња учитељска заступница; за учитељицу I и- II разреда основне школе у Преображењу, Софија ВукајловиКка, учитељица I разреда основне мушке школе у Прокупљу, округа тонличког. у округу крагујевачком : за учитељицу 2. одељења IV разреда основне женске школе у Крагујевцу, у Горњем Крају, Переида КолаковиЛева, учитељнца у пензијн; за учитеља сва 4 разреда основне школе у Црном Калу, Владимир МарковиИ, учитељ III и IV раз. у Драчи, окр. истог; за уч. III и IV разреда основне школе у Жабару, Вељко ЈовичиЛ, пређашњи привремени учитељ. у округу крајинском : за заступницу учитељице I и II разреда основне школе у Речкој, Зорка Давидови&ева, свршена ученица Више Женске Школе с испитом; за учитеља сва 4 разреда основне школе у Топоници, Вееелин СтаматовцЛ, пређашњи учитељ ; за заступника учитеља основне школе у Подвршкој, Војислав МихаиловиИ, свршени ђак Учитељске Школе с исиитом; за заступника учитеља основне школе у Вељкову, Ђурђе МиленковиИ, свр69 *