Prosvetni glasnik

РАДЊА ГЛАВНОГА ПРОСВВТНОГА СЛВЕТА

9

Савет је овај Програм из Историје с малим изменама иримио и у воједииостима ио преддогу.

Промитан је у појединостима Наставни Програм из Историје Срба за III и IV разред, средњих ппсола. Савет је овај нрограм из Историје Срба за III и IV разред с малим изменама нримио по предлогу. Тпме је овај састанак заврпген.

768. САСТАНАК 19. шаја 1900. год. Би.ш су : председник : д-р В. ВакиК; потпреседник : Ст. Довчеви!.; редовнп чаанови : д-р Мих. Нетровић, д-р Светолпк Радовановић, Архимандрит Кирило, Мих. Марковик, Срет. Ј. Стојкови!., Јов. Ђ. ДокиЦ Лука Лазаревик и професор : д-р Ннкола Вулић. Пословођа : Петар. Ј. Нетровнк. I Прочитан је и у појединостима претресан Наставни Програм пз Историје Опште за V и VI разред средњих школа. Савет је овај Наставнн Програм примио по предлогу. Тиме је завршен овај састанак.

769. САСТАНАК 24. шаја 1900. год Биди су : нредседник : д-р В. Вакић; потпреседник : Ст. Ловчевић; редовни чл.анови : д-р Мих. Иетровић, Архимандрит Кирило, Мих. МарковиЦ Срет. Стојковић, Јов. Ђ. Доки1>, Јов. МнодраговиК, Лука Лазареви!., и ирофесори: д -р Никола Вулпк, Сава Антоновић н Миленко Вукнћевић. посл.овођа : Петар. Ј. Петровић. I Прочитаио је писмо г. министра просвете и црквених послова од 20. овога меседа ПБр. 3696., којим је спроведена Савету на оцену молба г-ђе Лујзе Ст. Јакшића, привремене кдасне учитељице београдске Више Женске Школе, која је молила да се постави за сталиу класну учитељицу. Савет је одлучио: да се умолп г. д-р Мпхаило Петровић, проФесор Велике Школе и редован члан Савета, да изволи проучити документа г-ђе Јакшићке и Савету реФеровати о томе, да ли она с обзиром на измене у закону о устројству Внше Женске Школе има прописне квалиФикације за сталну класну учитељицу Виших Женских Школа.