Prosvetni glasnik

служвени део

559

Члан 31. Кандидат који би за време исиита учинио какву ногрешку која не доликује учитељу народне школе, одбиће се од полагања на годину дана. А ако то учини кад му председник саопшти оцену успеха, доставиће се његова кривица Министру просвете да га казни по закону о народним шкодама. Члан 32. 0 свима случајевима који би могли наступити, а нису предвиђени овим правилима, одлучује Министар просвете на писмену представку комисије за полагање ових испита.

Члан 33. Ова правила ступају у жпвот кад их Министар нросвете потнише. Тада престају важити правила о иолагању учитељског испита од 22, маја 1900 год. ПБр. 4619. 21 маја 1904 год. у Београду. Министар просвете и дрпвених посдова, Љуб. М. Давидовић с. р .

ПРАВИЈ1А ЗА ПЕНЗИОНИ ФОНД НАРОДНОГ П030РИШТА У БЕОГРАДУ 1

Члан 85. Нрема члану 9. а зачелу 2. и 3. закона о Народном Позоришту оснива се пензиони фонд Народног Позоришта у Београду, којим рукује управитељ позоришни у договору с позоришним одбором. Члан 86. Фонд тај подизаће се овако: а) До сад састављеним новцем на то: б) Процентом 1% од прихода од улазница у свакој сезони Народнога Позоришта. в) Прилозима и завештајима добротвора. г) Процентом од плата сталних и редовних чланова Народног Позоришта. д) Првомесечном платом свих редовних чланова Народнога Позоришта. ђ) Првомесечном повишицом плате свега особља Народнога Позоришта. 1 Ова правила иадазе се у укипутој нозоришиој уредби од 7. марта 1879. Бр. 1084. зато чданови носе текући број исте уредбе.