Prosvetni glasnik

40

ПРОСВЕТНИ Г./1АСНИК

динара 1. За испитивање Физичке, хемијске и биолошке особине земљишта у Србији. 2. За научну контролу вештачког ђубрега и сточне хране, што у Србији долази у трговину. 3. За извођење огледа ђубрења у разним местима у Србији. Даље за решавање свих важних питања на пољу агрикултурне хемије. III Огледна станица за Помологију и Енологију Овом станидом управља ванредни проФесор за Номологију и Енологију. Станици је дужноет да облагорођава разие одлике воћа п вииове лозе у Србији, њихов принос да увећа и квалитет да поправи. Даље се бави ова станица рационалном прерадом воћа и подрумарством.

IV Огледна станица за гајење стоке и за храњење Управник ће ове стднице бити редовни проФесор за гајење стоке. Ова станица има да се брине за напредовање пољопривредне домаће стоке и то гајењем и рационалним храњењем. У Станица за млекарство Њом ће унрављати канредни проФесор за Млекарство. Задатак је овој станици да се брине о рационалној преради млека у Србији и да нодиже извоз млечних производа.

Ђ. Предрачун За подизаше и уређење института, За I годину

Зграда за хемијски институт 488.500 За уређење тога института 382.000 Зграда института за Анатомију, Хистологију и Физиологију Биља 232.000 За уређење овог института 60.000 Зграда института за Анатомију, Хистологију и Физиологи.ју Домаћих Животиња - . . . 252.700 За уређење овог института 82.000 За II годнну Уређење института за Науку о Продукцији Биља • • 42.000 Уређење института за Науку о Пољопривредним Машинама 10.000