Prosvetni glasnik

ШКОДСКО КРЕТАЊЕ

975

плану, о распореду испита и о распорсду предмета, на часове подпосе се Мпнистарству просвете на одибрење. — Оддуке Управног одбора пуноважне су, кадјенрисутна већина чланова. Чл. 10. — Дужности иредседтчм одбора јесу: 1) да у свима приликама представља одбор и школу; 2) да уз помоћ пословође води одборову администрацију; 3) да прнма пријаве за уиис у школу; 4) да врши сва новчана примања п издаваља; 5) да врши потребне набавке, школске и канцеларијске, по решењу одборском; 6) да сазпва и руководи седнице Управног одбора и изиршује његове одлЈ 'ке. Чл. 11. — Дузкности управпика школе јесу: 1) да уз помоћ пословође води иотребну школску администрацпју; 2) да се брнне о реду у шполи и о школским стварнма; 3) да се бринс о уредном п тачном вршењу паставе и вежбања; 4) да води бригу о уредном долажењу наставнпка у школу, и да о сваком изостапку извештава Управни одбор; 5) да свакога месеца додиоси одбору извештај о току наставе и реду ушколи; 6) да пзриче казне приправницима за мање погрешке; 7) да за сваки неупутан поступак наставника и приправиика извештава Управни одбор; 8) да, по свршеном курсу. поднесе извештај одбору о целокупном раду и напретку с табеларним прегледом оцена свих приправника. Чл. 12. — Дужностп паставпика јесу: 1) да предају поверене гм предмете и вежбања ио пронисаним програмима и да програм сврше иа време; 2) да уредно дол^зе на часове; 3) да у школски дневник уппсују рад сваког часа; 4) да на крају свака два месеца оцене успех и марљивост свакога нриправника, а са оцснама које важе у с.редњим школама. Чл. 13. — По престанку курса управник школе предаће одбору сву школску архиву и све ствари. — Одбор ће. поред тога, предатн Министарству просвете и сву своју преписку. — Председппк одбора предаће Мииистарстпу просвете све новчане књнге и рачуне. — Набављепе ствари иредаће се такође Министарству нросвете. Чл. 14. — Наставници гимпастике и борења могу, по одобрењу одборском, ради свога усавршавања. прпсуствовати предавањима у овој школи.

IV Наставни нлан Уиравнн одбор, у својој седнпци од 16. јануара 1908. год., утврдио је На.ставни ила.н за ирви курс Гнмнастичке Школе, а 'Мнпнстарство нросвете одобрило га је својнм актои од 18. јануара 1908. г. ПБр. 781 :

о & ХО

П Р Е Д М Е Т И

У првој половинн курса (прва 3 месеца)

У другој ПОЛОвини курса (другаЗмесеца)

ђ о Рн

Недељио часова

1 2 3 4 5 6 ' 7

Исторпја телесног вежбања Методика телесног вежбања Основи анатомије и Физиологије човека, са хигијенским правилима о здрављу и указивањем прве помоћи у нес.рећним случајевима .... Основи онште недатгике п уредба средњих и стручнпх школа Целокупна гимнастика (све врсте гимнастпчког вежбања у строју и појединачном вежбању без сирава п са справама; све врсте гпмпастпчких игара и игара лоптом; витешке игре; пливање. веслање, клизањеј Пешачка егзорцирна правила и војничко вежбање у строју .... . Основи бзрења мачем и сабљом

1 0 2 2 12 3 4

1 2 2 1 18 2 4

Свега • • -

26

30