Prosvetni glasnik

552

нросвтзтнн гласнек

Указом Његовога Величанства Краља Србије Петра I, од 28 јуна 1912 године, на нредлог господина Мшшстра Просвете и Црквених Послова, а на основи § 78 Закона о чиповнпцима грађанског реда одобрено је г. Стојану Маркови&у, директору гшчпазије у пепзији, да може стално живети у Русији с тим, да му се од пензије одбија 10 процента.

УНИВЕРЗИТЕТ УНИВЕРЗИТЕТС^Е ВДАСТИ За 1912—1913 мколску годпну изабрани су: за ректора Универзитета: г. др. Богдан ГавриловиК, редовни про^есор Универзнтета; за декана фплософског Факултетета : г. Ђорђе Станојевић, редовни проФесор Универзитета; за декана техничког Факултета : г. Јефта СтефановиК, редовни проФесор Универзитета; за декапа нравног Факултета: г. Лтвојин ПериК, редовни проФесор Универзитета.

ИЗАСЛАНИЦИ ГОСПОДИНА МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ У НАРОДНИМ ШКОЛАМА ЗА ШКОЛСКУ 1911/12 ГОДИНУ На основи чл. 84. закона о народним школама за своје изасланике, који ће пзвршити годпшње исните у народним школама за ову школску годину Госнодин Минпстар Пррсвете одлуком ПБр. 10719 од 28-У-1912 одредио је за I. Београдски Округ у срезу грочанском Влад. Т. Спасојевића, нроФесора нз Београда у срезу колубарском Димитрија Соколовића, учитеља из Београда у срезу аосавском Димитрпја Протића, учитеља из Вел. Градишта. II. Ваљевски Округ у Ваљеву и иодгорском срезу Др. Стевана Окановића, проФесора из Београда у срезу ваљевском Јована Марјанског, проФесора из Београда