Prosvetni glasnik

' 58*

ИАСТАВА Ж КУЛТУРА

855

доручак: Бела кава. ручак: Супа од меса. — Говеђина са сосом од ,парадајза". — Телетина с пасуљем. вечера: РозбиФ са бриселским купусом. — Сир камамбер. доручак: Млеко и Бела кава. ручак: БиФтек с љутим сосом. — Пржен кромпир. вечера: Овчетина са сочивом. — Крем од чоколаде. доручак: Млеко и Бела кава. ручак: Супа од пиринча. — Морски рак смајонезом. — Пасуљ с месом. вечера: Јаја са „шкембићима". — Кромпир са сосом. доручак: Чоколада с млеком. ручак: Супа са резандима. — Ћурка надевена кестењем. — РозбиФ са зеленом салатом. — Колачи и слатко. — Вино. вечера: Јагњећи бут с пасуљем. — Кох од криза са румом. доручак: Млеко и Бела кава. ручак: Супа од зелени. — Свежа свињетина са сосом од капре. — Пржени макарони. вечера: Говеђа „ћулбастија" сакозјом брадом (за1зШз). — Холандски сир. доручак: Бела кава. ручак: Супа од меса. — Говеђина са зелени. — Кобасиде и салата. — Колачи. вечера: „Динстована" говеђина. — Суве шљиве с вином и шећером. Напомена: Доручкује се у 7 с. и г / 2 , руча у 12, вечера у 8. Пиће је: јабуковача у окрузима на западу, пиво насеверу; иначе вино помешано с много воде (Г аћоп<1апсе). Интерни немају времена за беспосличење, као што ће се видети из раеаореда једног ученика првог разреда одељка С за прва три дана у недељи, од 8 с. у јутру до 8 у вече; непотребно је рећи да су сва ова обавештења, као и досадашња, потпуно тачна и сасвим скорашња. Понедеоник: 8—9, Живи језици. — 9—10, Хемија (Спремити се из предавања од прошлог понедеоника). — 10—10 х / 4 , Одмор. — 10'/ 2 до 12, Учење. — 12— У/ 2 , Ручак и одмор. — 1 1 / г — 2, Учење. — 2—8, Француски (Предавање из Француске поезије). — 3—4, Аатински. 4—5, Одмор. — 5 — 8, Учење.

Уторник

Среда

Четвртак

Петак (Божип)

Субота

Недеља