Prosvetni glasnik

50

Просветни Глаеник

На предлог Нашег Министра Проевете од 18-П овс годиие, а 110 саслушању Нашег Министарског Савета решили смо и решавамо, на основи § 70 закоиа о чиновницима грађанеког реда: да со Д-р Михајло Поповић, начслник за вишу Наставу у Министарству Просвето, стави у стање покоја, с пензијом која му ирипада но годинама службе. На предлог Нашег Министра Просвете од18 Фебруара ове године, а по саслушаау Нашога Мииистарског Савета, а иа однови § 69 закона о чиновницима грађанског реда решили смо и решавамо: да се Петар Ј. Почск, Фактор Државне Штампарије на Цстињј ', стави у стањо покоја с нензијом, која му приггада ирема годинама службе. Па нредлог Нашег Министра Просвсте од 30 мгрта овс године, а но саслушању Нашег Министарског Савета, а на осиови § 69 закопа о чиновницима грађаиског реда решнлн смо рсшавамо: да се Оскар Калтеиегер, дворски саветник при Покрајинској Управи у Словенији, стави у стање покоја, с иензијом која му припада према годинама службе. Наш Мииистар Просвете нека изврши овај указ. АЛЕКСАНДАР, с. р. Министар Просвете, Св. Прибићевић, с.р.

ми АЛЕКСАНДАР I По милости Божјој и вољи народној КРАЉ.СРБА, ХРВАТА П СЛОВЕНАЦА На предлог Нашег Министра Просвете решили смо и решавамо: да се Милораду Игњатовићу, писару I класе Државне Штамиарије у Бсограду уважи оставка коју је поднео на државну службу. Наш Министар Проспете нека пзврпш овај указ. 15 априла 1992 године у Београду АЛЕКСАНДАР, с. р. Министар Просвете, Св. Прибићевић, с. р.

1'ЛАВНИ ПРОСВЕТНИ САВЕТ — 1245 рвдовви састанак 30 септембра 1921 године Присутни: ппредсееник г. Лазар Кнежевић, чланови: Д-р Чед. Митровић, Д-р Никола Вулић, Д-р Александар Белић, Д-р Влад. Ћоровић, Д-р Лаза Ненадовић, Јеремија Живаиовић, Дим. Тричковић, Павле Стевановић, Милаи Карић, Лепосава Бошковићева, Дим. Соколовић и Милутин Станковић. Секретар: Сл. Миловановић. I. Г. Дим. Тричковић у споразуму с г. Кнеиевићем усмено реФерипгу о квалимкацијама Николе Марковског за наставника у средњој школи. Саслушавшн, Савет је мишљења, да Марковски има квалиФикација за привременог предметног учитеља. II. Прочитап је ре*ерат г. г. Миливоја Симића и Др Данила Катића о зндним анатомским сликама г, И Рикавског (в. 1244 записник под XIII.). Савет у свему ус.ваја реФерат — рсФоренти се одрнчу хонорара.