Prosvetni glasnik

Службени Део

Савет одлучује, да се за преглед и оцепу умоли г. д-р Веселип Чајкановић, а писац да положв 300 динара за хонорар. Овии је састапак завршен.

— 1867 редовни састанак , од 25 октовра 1923 год. Присутни: председаик г. д-р Богдан Гавриловић, ппредседник г. д-р Данило Катић, чланови: г.г. д-р Чед. Митровић, д-р Никола Вулић, д р Александар Белић, д-р Владимир Ћоровић, Јован Ђ. Јовановић, Јеремија Живановић, Дим. Тричковић, Љуб. М. Протић, Павле Стевановић, Мирко Поповић, Дазар Трипковић, Тодор Радивојевић, Светозар Томић и Дпмитрије Пауновић. Секретар, Славко Миловановић. I Прочитан је и прпмљен записпик претходног састанка. II Г.г. Тричковић и Тритковић усмепо реФеришу о квалиФикацијама кандидата за наставннчка кеста у средаој школи. Саслушавши, Савет је мишљења: да имају квалификација: Милан Јатић, за суплента Богословпје; Владимир Курочкин, за учптеља вештина (под уговором); Михаил Ставров и Иван Космајенко за суплеате (под уговором); да Сергије Гурјев треба да положи испит из националне групе предмета ; да се по молбама ЈеленеВиленчпц и Ивава Черњавског прибави мишљење дирезтора, како раде у школи; да Сибннка Јевтићева поднесе уверење о томе, како је признат у Америци колеџ којп је она сврлила; да Драгомвр Ракић поднесе оригипалиу диплому; да се молба Сојфа Шеховпћа упути комисији за регулисање наставничких положија; и да ннје надлежан за решавање по молбама Хенрика Друзовића, Емериха Берана и Ивана Шпрахмана, јер је предмет њиховог тражења реЈулисан Уредбом СНБр. 28280/21. Прочитана је молба г. Драгутина Поиовића, нрооесора крушевачке гимназије, по чл. 72 закона о средњим школама, Савет одлучтје, да се прибави потребан извештај од директора. IV Читају се рекерати г.г. Љубомира Јовановића, Емнла Цветића и Доаг. Дероко о Јџбенику Европа за III разред средњвх школа, од г. д-р Боривоја Ж. Милојевића. Усва.јајући реФерате, Савет је мишљења, да ое ова књига може препоручити као привремени уџбеник ирпватног издања. РеФеренгима издати по 150 динара хопорара. V Читају се реферати г.г. Милана Вујанивића, Јована Ђ. Јовановпћа и Милорада Ванлића, о књпзи Ме'1ћос1е <1е 1ес1иге јгапдшзе од г-ђе Јелпсавете Марковић. Пошто се реоеренти не слажу у оцени ове књиге Савет одлучује, да се за мишљење умоле г.г. Тјешимир Старчевић и д-р Миодраг Ибровац и да им ое доставе прочитани реФерати. Овпм је састанак завршен.

— 1368 редовни састанак , од 26 октобра 1923 год. Присутни: председник г. д-р Богдав Г^вриловић, ппредседник г. д р Даннло Катић, чланови: г.г. д-р Чеда Митровић, д-р Нпкола Вулнћ, д-р Алексапдар Белић, д-р Влад. Ћоровић, Јовав Ђ. Јоваиивнћ, Јеремија Живановић, д-р Лаза Ненадовић, Димтрије Тричковић, Љубомир М. Протић, Паале Стевановић, Мирко Поповић, Лалар Трипковић, Тодор Радивојевић, Свето.ир Томић, Милутин Станковвћ и Димитрије Пауновић. Секретар, Славко Миловановић. I Прочан је и прпмљ«н записник претходног састаика. II Г.г. Прс.тић и Станкови!| усмено реФерншу о молбама учитеља осниннпх шк^ла за пенаије и реактиаирања.