Prosvetni glasnik

260

Просветни Гласник

Савех одлучује, да се за преглед п оцену умоле г. г. Љубомир Јовановћ, Еиило Цветић и Драг. Дероко, а писди да положе 600 динара за хопорар. IX Дрочитано је писмо Г. Министра Просвете СНВр. 20844 од 26 ов. мес.; с молбом г. Владе Маринковвћа, проФесора гимназије, да се његов Географскп Атлас одобри за с,редн.е школе. Савет одлучује, да се за преглед и оцену умоле г. г. Тодор Радивојевић и Драг. Дероко, а молилац да положи 1000 динара за хонорар. X Црочитано је писмо Г. Министра Просвете ОНБр. 49419 од 16 ов. мес., с представком Мин. за Социјалну Политику, да се СНапка га $1ере од Јосипа Кобала, одобри и бесплатно разда сдепим ученицима. Савет одлучује, да треба прибавити извештај, да ли ће бити ово уџбеник само за слепе ученике у Словеначкој, или у целој земљи. Овим је састанак завршен.

ВИША НАСТАВА УКАЗИ Њ. В. КРАЉА АЈ1ЕКСАНДРА I ПОСТАВЉЕЊА Указом Његовог Величапства Краља од 25 октотра 1923 године постављен је: на Универсчтешу у Београду-. за лекара са платом од 6000 динара, Д-р Милутин Копша, досадањи лекар. Указом Његовог Величанства Краља од 15 новембра 1923 године посгављен је ча Технпчком факулшешу Унпверзншеша у Београду. за ванредног вроФесора, Сиетгзар Јовановић, архитокта.

СРЕДЊА НАСТАВА УКАЗИ Њ. В. КРАЉА АЛЕКСАНДРА I ПОСТАВЉЕЊА Указом Његовог Величанства Краља од 15 новембра 1923 године постављени су: у гнмназији у Алексинцу: за суплента Ружица Миленковићева, дипломврани студент Философије и привремена предметна учитељица исте школе; у II мушкоЈ гнмназијп у Београду. за проФесора нод уговором са годишњом платом од 6000 динара, Глигорије Петров, досадааи проа>есор под уговором исте школе ; у I женској гимназијн у Београду-. за супленте: Милица Лапчевићева,, дипломирани студент философије, Славка Милосављевпћева, суплент женске гимназије у Нишу, по молби и за проаесора Ми шца Маруцић, проФесор у осгавца; ...