Prosvetni glasnik

36

Просветни Гласник

38. П.Бр. 2.939 Господин Министар Просвете, одлуком 15.-111-1927. год. П.Бр. 2.939 од \4. ов. мес., усвојио је мишљење Препорука књиге„Св.Јо- Главног Просветног Савета и одобрио је да се ван Владимир" од Д-ра књига: Св. Јован. Владимир од Д-ра Чед. МарЧед. Марјановића. јановића, препоручи као штиво тамо где издања Новаковићева нису приступачна. О предњем се извештавате ради знања. По наредби Министра Просвете, Начелник Општег Одељења, Ник. С. Половина, с. р.

39. Краљевско Посланство у Атини извештава, да ће почетком маја ове године бити организована дводневна свечаност у Делфима, за време које ће се приказивати Есхилова драма „Прометеј у ланцима". Грчко Министарство је доставило Посланству примерке провизорног програма те свечаности, са молбом да се том програму да најшири публицитет у нашој Краљевини. Носиоци улазНица за ту свечаност, које ће се продавати по свим великим путничким агенцијама, имаће на грчким железницама попуст од 50%. О предњем се извештавате, с молбом да саопштите подручном особљу {ученицима и наставницима) ради знања, ако би ко желео учествовати на овој свечаности. По наредби Министра Просвете, Начелник Општег Одељења, Ник. С. Половина, с. р.

П.Бр. 3.283 25.-1 II-1927. год. Свечаност у Делфимау Грчкој, почетком маја ове год.

40. П.Бр. 3.802 На предлог Управе Државних Монопола од 25.-111-1927. год. ц. марта т. г. Пр.Бр. 7.630, а на основу чл. 37. Пуштање у течај нове Зак. о таксама, Г. Министар Финансија својим емисије есконт. листа. решењем од данас Бр. 29.548 одобрио је: да се од 25. марта 1927. год. на територији целе Краљевине пусти у течај нова емисија есконтних листа. Есконтне листе нове емисије израђене су у два формата и изгледају овако: