Prosvetni glasnik

304

Просветни Гласник

да се ученик Н-б разреда Шафер Антон због увреде Владаоца искључи из свих средњих, стручних и грађанских школа у Краљевини, по чл. 43. тачка ј.) Дисциплинских Правила. По наредби Министра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, МагарашевиЋ, с. р.

С.Н.Бр. 18.091 21.-У1-1927. год. Наставници, који су као народни посланици стављени на расположење, илшју се позвати на дужност. 152. Указом Његовог Величанства Краља Александра од 11. јуна ове год. распуштена је Народна Скупштина, те с тим даном престају мандати народних посланика. Према чл. 126. Закона о чиновницима и осталим државним службеницима грађанског реда ставило је Министарство Просвете све средњошколске наставнике, који су били изабрани за народне посланике, на расположење, са платом у износу евентуалне пензије. Како је горњим Указом престао њихов мандат народних посланика, изволите их позвати на дужност и регулисати њихове принадлежности. О томе изволите известити Министарство Просвете ради даљег распореда. По наредби Министра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, Магарашевић, с. р.

153. Министарство је приметило да неки директори предлажу лица за хонорарне наставнике веронауке по гимназијама и учитељским школама без претходног одобрења виших црквених власти. Скреће се пажња директорииа да се у будуће обраћају прво надлежној црквеној власти, па предлог са одобрењем пошаљу Министарству. По наредби Министра Просвете, Начелник • Одељења за Средњу Наставу, Магарашевић, с. р.

С.Н.Бр. 18.016 22.-У1-1927. год. Предлагање лица за хонор. наставнике веронауке, по претходнол одобрењу виших црквених власти.