Prosvetni glasnik

436

Просветни Гласник

По Правилима о ученичким екскурзијама средњих и стручних школа екскурзије су саставни део наставе и као такве обавезне су. Према овоме препоручује Вам се, да се у споразуму с наставницима поверене Вам школе постарате: да се при извођењу екскурзије наставника и ученика поверене Вам школе не ометају ученици да учествују у свакој одобреној екскурзији. По наредби Министра Просвете, Шеф Наставног Одељења, Ј. Кангрга, с. р.

78.. Директорима средњих школа и управитељима учитељских школа. С.Н.Бр. 11.440 Извештавате се, ради знања и даљег по5 .-1У -1928. год. ступка, да је Господин Помоћник Министра ПроОдобрење Конст. Или- свете . П °Д С.Н.Бр. 11.440 од 3. априла 1928. гоћу-Рожкоју, да може дине, одобрио Конст. Илићу-Рожкоју, складаириређивсипи предава- , њаишционално-умет- тељ У и оперном певачу, да може приређивати у ничкеконцершеу свима свима средњим и учитељским школама предавања средњим и учишељским школама. и национално-уметничке концерте. По наредби Начелника Одељења за Средњу Наставу, Инспектор, С. Прица, с. р.

79. Великим Жупанима за Просветна Одељења, директорима гимназија и управитељима учит. школа. С.Н.Бр. 11.578 Министарство Трговине и Индустрије, актом 6.-1\/-1928. год. Бр. 6.742/УП од 3. априла ове год., известило је Изгнање Нове Лонча- ово Министарство да је ученик III разреда тргоревака из свих сред- вачке академије у Панчеву Нова Лончаревић одњих и средњих струч- луком Професорског Савета поменуте академије них школа. искључен из свих средњих и стручних школа •насвагда, што је, без икаква повода из необјашњивих појимања дружељубља, напао у разреду свог разредног старешину шамарима, у моменту када је разредни старешина по својој дужности саопштавао казну сасвим другом ученику, за заслужену кривицу. Министарство Трговине и Индустрије одлуком својом Бр. 6.742/УП од 20. марта т. г. оснажило је ову одлуку. По наредби Начелника Одељењ^ за Средњу Наставу, Инспектор, Димитријевић, с. р.